زیرساخت‌های انتخابات تمام الکترونیک در ساری فراهم است

ساری – ایرنا - رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات مازندران گفت: تمام عوامل اجرایی انتخابات در ساری آموزش‌های لازم را برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک دیده‌اند و به منظور پاسخ به پرسش شهروندان در زمینه کار با صندوق‌های الکترونیک نیز یک راهنمای فناوری در شعب اخذ رأی حضور خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی در ۲۴ شهر ایران از جمله ساری به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در انتخابات به صورت تمام الکترونیک و بدون استفاده از تعرفه‌های رأی می‌توانند نامزدهای مد نظر خود برای راهیابی به پارلمان شهری ساری را انتخاب کنند.

ابوذر قربانی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همه تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک شورای شهر در ساری و انتخابات نیمه‌مکانیزه در سراسر استان اندیشیده شده و عوامل اجرایی انتخابات در سراسر استان و به ویژه ساری برای کار با تجهیزات الکترونیک انتخابات آموزش‌های لازم را دیده‌اند.

وی با بیان این که ۹۰۱ دستگاه تمام الکترونیک اخذ رأی به هیات اجرایی انتخابات ساری برای برگزاری انتخابات شورای شهر تحویل داده شده است، گفت: از نظر زیرساختی و پوشش شعب اقدامات لازم صورت گرفت تا تمام شعب امکانات لازم را داشته باشند. سیستم نرم‌افزاری مربوطه، دسنگاه احراز هویت و صندوق مکانیزه هم در چند مرحله آزمایش شد.

فرآیند اخذ رأی‌ الکترونیک در ساری

این مسئول درباره شکل عملکرد صندوق‌های الکترونیک اخذ رأی که برای انتخابات شورای ششم ساری استفاده می‌شود، گفت: آن چه که در ساری استفاده می‌شود صندوق تمام مکانیزه اخذ رأی است. با استفاده از این دستگاه شهروندانی که در ساری حضور دارند برای رأی دادن به نامزدهای شورای شهر از تعرفه کاغذی استفاده نخواهند کرد و تعرفه‌ها الکترونیکی خواهد بود. تعداد این صندوق‌ها را هم بر اساس آمارهای انتخابات قبلی به تناسب میزان جمعیتی که به شعب مراجعه می‌کنند در نظر گرفتیم. به همین دلیل ممکن است در یک شعبه یک صندوق الکترونیک وجود داشته باشد و در شعبه‌ای دیگر سه دستگاه استفاده شود.

رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات مازندران خاطرنشان کرد: شهروندان برای رأی دادن با این دستگاه پس از احراز هویت که به صورت مکانیزه انجام می‌شود، یک کارت الکترونیکی مشابه کارت‌های اعتباری دریافت می‌کنند و ان کارت را در محل تعبیه شده روی صندوق الکترونیکی قرار می‌دهند. با قرار دادن این کارت روی دستگاه مجوز رأی دادن برای فرد صادر می‌شود و شخص می‌تواند با استفاده از صفحه کلید دستگاه، کد داوطلبان مد نظر خود را ثبت و پس از مشاهده تصویر نامزد مورد نظر با فشار دادن دکمه سبز رنگ، انتخاب خود را ثبت کند و سپی کد نامزد بعدی را وارد کند.

 وی افزود: شهروندان ساروی تا ۹ اسم را می‌توانند در این فهرست الکترونیکی انتخاب کنند. البته الزامی برای انتخاب هر ۹ گزینه وجود ندارد و با هر تعدادی که شخص بخواهد می‌تواند انتخابش را نهایی کند. ضمن این که تا پیش از ثبت نهایی امکان ویرایش نامزدها نیز برای فرد وجود دارد. برنامه‌نویسی این دستگاه به گونه‌ای است که اگر شرکت‌کننده‌ای مایل به رأی دادن به هیچ کدام از نامزدها نبود حتی می‌تواند رأی سفید بدهد.

زیرساخت‌های انتخابات تمام الکترونیک در ساری فراهم است

این مسئول کاهش ضریب احتمال خطا در انتخاب نامزدها به دلیل نشان دادن تصویر آن‌ها را از مزیت‌های این روش انتخابات بیان کرد و گفت: یکی از مزیت‌های این روش برای افراد بیسواد یا مسنی که نمی‌توانند روی تعرفه کاغذی نام نامزد مد نظر خود را بنویسند این است که با دیدن تصویر نامزد از ثبت شدن نام و کد او توسط شخصی دیگر مطمئن می‌شوند. پس از نهایی شدن لیست نامزدهای مد نظر، فرد یک بار دیگر کلید سبز را برای اعلام اتمام رأی‌گیری فشار می‌دهد و رأی او ثبت می‌شود.

قربانی با بیان این که صندوق‌های سیار انتخابات شورای ششم ساری نیز الکترونیک هستند، ادامه داد: برای اطمینان حاصل کردن شرکت‌کننده و رعایت ضوابط و مقررات چاپگری در داخل دستگاه تعبیه شده که پس از ثبت نهایی رأی، لیست انتخابی فرد را چاپ می‌کند و از پشت یک صفحه شیشه‌ای که روی دستگاه تعبیه شده مقابل کاربر قرار می‌دهد. سپس کاغذ به صورت خودکار برش می‌خورد و به داخل صندوق پشت دستگاه می‌افتد. در پایان انتخابات با این کاغذها هیچ کاری نداریم. چون شمارش آرا به صورت الکترونیک توسط صندوق انجام شده و پس از استخراج اطلاعات، از طریق دستگاه احراز هویت آمار مجموع آرا وارد سیستم مرکزی می‌شود. زیرا صندوق‌های الکترونیک به هیچ سامانه‌ای وصل نیستند و کاملا مستقل عمل می‌کنند.

وی با اشاره به انجام مانورهای آمادگی و آموزش عوامل اجرایی انتخابات در ساری، افزود: برای عوامل اجرایی چندین مرحله آموزش و مانور در نظر گرفته شد و آشنایی کاملی برای کار با این دستگاه دارند. برای شهروندان ساری هم کلیپ آموزشی و موشن‌گراف تهیه و در فضای مجازی منتشر شد و از صدا و سیمای استان نیز در حال پخش است. همچنین دیروز و امروز در چند نقطه ساری این دستگاه‌ها قرار داده شد تا مردم به صورت آزمایشی با آن کار کنند. ضمن این که در شعب اخذ رأی هم کاربر فناوری برای راهنمایی مردم حضور دارد.

انتخابات نیمه‌مکانیزه در همه شعب

رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات مازندران از به کارگیری یک دستگاه الکترونیک دیگر در انتخابات ۲۸ خرداد نیز خبر داد و گفت: علاوه بر صندوق‌های الکترونیک که ویژه انتخابات شورای شهر ساری است، یک دستگاه دیگر نیز در همه شعب انتخاباتی کشور استفاده می‌شود که دستگاه احراز هویت است که شرکت‌کنندگان در انتخابات با آن هیچ کاری نخواهند داشت و فقط مورد استفاده هیئت اجرایی است. شرکت‌کنندگان فقط با ارائه کارت ملی از طریق این دستگاه احراز هویت می‌شوند.

قربانی افزود: این دستگاه بر خلاف صندوق‌های الکترونیک اخذ رأی که مستقل هستند و به شبکه اتصال ندارند، به خطوط ارتباطی متصل است و سه عمل مهم در فرآیند انتخابات انجام می‌دهد. نخست این که صورتجلسه آغازین اخذ رأی از طریق این دستگاه وارد سامانه می‌شود. عملکرد دوم آن احراز هویت است و سومین کاری که این دستگاه انجام می‌دهد نیز ارائه صورتجلسه پایانی و نتیجه شمارش آراء به سامانه مرکزی است.

به گفته وی ، این دستگاه برای احراز هویت است با بررسی کد ملی و مشخصات شناسنامه‌ای، اطلاعات هویتی فرد را از مراکز پایگاه داده‌ای ثبت احوال و وزارت کشور دریافت می‌کند و علاوه بر احراز هویت و بررسی واجد شرایط بودن، به سرعت بررسی خواهد کرد که فرد در شعبه دیگری رأی داده است یا نه. در صورتی که فرد رأی داده باشد یا مغایرتی در اطلاعات او مشاهده شود به هیچ عنوان کد استعلام برای فرد صادر نخواهد شد.

بنا به اظهارات سیدحمیدرضا کاظمی رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها امسال قرار است انتخابات شوراها در هشت کلان‌شهر و ۱۶ مرکز استان شامل شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، اهواز، کرمانشاه، گرگان، تبریز، سمنان، بیرجند، بندرعباس،قزوین، بوشهر، شهرکرد، زنجان، یاسوج، همدان، کرج، ارومیه، رشت، قم، بجنورد، ایلام، خرم‌آباد و ساری به شیوه الکترونیک برگزار شود.

انتخابات ششمین دوره شورای شهر و روستا و سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha