کانال آبیاری ۲۵۰ هکتار شالیزار آستارا بهره‌برداری شد

آستارا - ایرنا - کانال آبیاری ۲۵۰ هکتار شالیزار دهستان چلوند و قره سو آستارا با هدف مقابله با خشکسالی احتمالی و افزایش بهره‌وری محصول، با حضور مسئولان محلی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرجهاد کشاورزی آستارا روز پنجشنبه در آئین افتتاح شبکه آبیاری اراضی کشاورزی دهستان چلوند و قره سو این شهرستان گفت: عملیات احداث این کانال آب از سال ۹۸ با پیشنهاد مدیریت جهاد کشاورزی آستارا آغاز شده بود و برای این پروژه ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی هزینه شده است.

ساسان کارجویان افزود: طول کانال هزار و ۷۵۰ متر است و روزانه ۲۵ هزار و ۹۲۰ متر مکعب آب را به اراضی کشاورزی و شالیزارهای دهستان چلوند منتقل خواهد کرد و سبب بهره وری محصول، مقابله با تنش آبی یا خشکسالی خواهد شد.

او ادامه داد: در بخشی از شبکه یا کانال، مشکل نفوذ آب یا سرریز از دیواره ها وجود داشت که با همت و پیگیری مستمر کارشناسان، برطرف شد و اهالی منطقه از افتتاح این پروژه به دلیل جلوگیری از هدررفت آب و تامین به موقع آب شالیزارها بسیار خرسند هستند.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در آئین افتتاح این پروژه، کشت و برداشت به موقع برنج در این شهرستان را به لحاظ اشتغال بسیاری از بهره برداران به تولید این محصول، مهم دانست و بر استمرار همراهی جهاد کشاورزی با زارعان و کشاورزان تاکید کرد.

غلامرضا مرحبا گفت: تامین به هنگام آب از دغدغه های شالیکاران و زارعان است و این کانال انتقال آب در رفع این دغدغه نقش بسیاری خواهد داشت و از هر فرصتی برای تامین اعتبار ملی و تکمیل زیرساخت های توسعه همه جانبه آستارا استفاده می کنیم.

بیشترین نوع برنج در آستارا هاشمی و میانگین تولید آن چهار و نیم تن شلتوک در هر هکتار است و از هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی آستارا، سه هزار و ۲۰۰ هکتار به کشت انواع برنج محلی و پر محصول اختصاص دارد و سالانه بیش از ۱۵ هزار تن شلتوک و ۱۰ هزار تن برنج برداشت می شود.

 با وجود اینکه آستارا کمترین سطح کشت برنج در استان گیلان را دارد، سالانه بالغ بر پنج هزار تن برنج مازاد این شهرستان به مناطق دیگر ارسال می شود.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان قرار دارد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha