در میان همه کسانی که خود را برای حضور در انتخابات ۲۸ خرداد آغاز میکنند، رای اولیها حس و حال متفاوتی دارند زیراکه رسیدن به سن رای دادن در حوزه سیاسی به این معنا است که براساس قانون انتخابات، فرد میتواند با در دست داشتن مدارک هویتی خود پای صندوق رای حاضر شود و نامزد مورد نظر خود را انتخاب کند و نام او را به صندوق اخذ رای بیندازد.
بخشی از جوانان که به عنوان رای اولی شناخته میشوند، خود را برای خلق حماسه در نخستین انتخابات در ۴۰ سالگی دوم انقلاب اسلامی آماده کرده اند، با شرکت در انتخابات در این تکلیف مهم حاضری زدند.
رای اولیها از شوق حضور در انتخابات ۱۴۰۰ میگویند
مصطفی همایونی می گوید که حس بزرگتر شدن و درک درست از مسایل سیاسی و اجتماعی کشور و موثر بودن در آینده، آن حسی است که برای هر رای اولی تازه است و به یادگار میماند.
وی در باره انگیزه خود از اولین افراد شرکت کننده در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا، گفت: نه تنها من بلکه هر جوان ایرانی، به ویژه رای اولیها دوست دارند خودشان را در سرنوشت کشور سهیم کنند.
وی که به همراه پدر خود در پای صندوق های رای حضور یافته است میگوید: با ذوق و شوق تمام اعضای خانواده را به حضور در پای صندوق رای دعوت کردم.
وی ادامه داد: در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی مشارکت گسترده مردم در انتخابات یکی از دغدغههای اصلی دشمنان جمهوری اسلامی است که تلاش میکنند این مشارکت را کمرنگ جلوه دهند، اما مردم ایران با هوشیاری و بصیرت، مانع از این کار میشوند و ما رای اولی ها نیز از این دوره به بعد تلاش خواهیم کرد که در تمام صحنه ها، نظام را تنها نگذاریم.
یک جوان رای اولی دیگر در بجنورد میگوید: برای انجام تکلیف سیاسی خود در ۲۸ خردادماه لحظه شماری میکردم که امروز بسیار خوشحال هستم که توانستم به وظیفه خود عمل کنم.
شادی قدرتی افزود: حالا که به سن شرکت در انتخابات رسیدهام در پای صندوقهای رای حاضر شده ام تا برای رقم زدن حماسهای دیگر در دفتر انقلاب اسلامی همراه و همگام با سایر افراد واجدشرایط شرکت کنم.
به گفته وی، با استفاده از سواد اجتماعی، سیاسی، آگاهی عمومی خانواده با مشورت پدر و مادرم فرد اصلح را انتخاب کردهام و به فرد مورد نظرم رای دادم.
این دختر جوان که دانشجو نیز است می افزاید: خراسان شمالی کمبود و مشکلات زیادی در بخشهای زیرساختی، ورزشی، عمرانی، آموزشی، اقتصادی دارد از رییس جمهوری آینده می خواهم که به مناطق محروم توجه ویژه ای داشته باشند، بیشتر شعار های تبلیغات انتخاباتی نامزد ها نیز حول محور رفع مشکلات اقتصادی و توسعه روستاها و مناطق محروم بود.
شور و شوق نوجوانان رای اولی در خراسان شمالی برای خلق حماسه حضور در نخستین تجربه مشارکت سیاسی و سهیم شدن در تعیین سرنوشت کشور و تجربه حس نخستین رای، بسیار چشمگیر است تا اولین مهر حضور را در شناسنامه های خود ثبت و ضبط کنند.
حضور رای اولیها در انتخابات میتواند در افزایش نشاط و شور فضای انتخابت موثر باشد، نوجوانانی که برای نخستین بار میخواهند شعور سیاسی خود را بسنجند.
با یکی دیگر از جوانان بجنوردی که رای اولی است پای گفت و گو نشستیم
وی که خود را محمد معین نوایی معرفی کرد می گوید: مشارکت در انتخابات و حماسه حضور برای فردی که تازه به بلوغ سیاسی رسیده، بسیار مهم است، چرا که جوانانی با افکار نو و تازه در جشن سیاسی انتخابات حاضر میشوند تا مهر حضور و توجه به ارکان کشور را برای نخستین بار در زندگی خود تجربه کنند من نیز خوشحالم که امروز از این فرصت طلایی خود استفاده کردم.
این جوان بجنوردی در خصوص نقش آفرینی خود عنوان کرد: از دوران کودکی به همراه پدر و مادر خود در انتخابات شرکت داشتم و برگه های آنان را من در صندوق می انداختم امروز خوشحال هستم که خود سهمی دارم.
وی افزود: مشاهده مناظرههای انتخاباتی، پیگیری اخبار و اطلاعات نامزد ها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به یکی از مهیج ترین اتفاقات این روزهای من و دوستانم تبدیل شده است و از اینکه می توانم با انداختن نخستین رای خودم در صندوق، بر گستردگی این حضور اضافه کنم، خوشحال هستم، امیدوار هستم که با انتخاب درست کشور را به سمت توسعه و پیشرفت ببریم.
این پسر جوان ادامه داد: در زندگی انتخاب های متعددی می تواند در سرنوشت افراد را تعیین کند که یکی از این انتخاب ها، انتخابات ریاست جمهوری است که رییس جمهوری و وزاری آن برای چهار سال زمام امور کشور را بر عهده می گیرند.
وی یکی از جذابیتهای انتخابات را حضور پرشور رای اولی ها پای صندوقهای رای دانست افزود: بسیار لذت دارد که دیروز به سن قانونی رسیدم و امروز از این فرصت و حق خود استفاده کردم.
نگار طالب زاده، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان نیز که رای اولی است با خوشحالی می گوید: طبق گفته مقام معظم رهبری، هرکس به ایران و امنیت آن علاقهمند است باید در انتخابات شرکت کند من نیز وظیفه خود دانسته ام تا در اولویت فرصتی که قانون به من داده است به فرمایشات رهبری لبیک بگویم و همچنین در سرنوشت کشور خود تاثیرگذار باشم.
وی افزود: من به عنوان یک دانشجو معلم نسبت به آینده فرزندان کشور و استان که قرار است به آنان درس زندگی را بیاموزم، حساس هستم و می دانم که آینده آنان به انتخاب امروز ما وابسته است، از هم اکنون نسبت به آنان احساس تکلیف می کنم.
وی میگوید: با بصیرت انتخاب کردن نامزدها مسئله مهمی است که باید به جد مورد توجه قرار گیرد، بنابراین من به پای صندوق رای آمده ام تا به کسی رای دهم که به گفته رهبرم، قوی و هوشمند باشد و بتواند ایران را قوی وآباد کند، دشمنان امروز از قدرت ایران اسلامی در بخش های مختلف ترس و دلهره دارند.
او می افزاید: از اینکه میتوانم در بزرگترین مشارکت مردمی و از مهمترین رویدادهای سیاسی کشورم شرکت کنم، حس خیلی خوبی دارم.
رای اولیهای خراسان شمالی، رفع مشکلات اقتصادی و معیشت، ایجاد بسترهای لازم برای شکوفایی استعدادهای دانش آموزان، کمک به آموزش و جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان، ایجاد بسترهای لازم برای حضور دانش آموزان به دانشگاه ها، ایجاد اشتغال جوانان، کاهش اختلاف طبقاتی، ایجاد رفاه عمومی را مهمترین خواستههای خود از رییس جمهوری آینده و نامزدهای انتخاباتی عنوان کردند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر امروز جمعه ۲۸ خردادماه همزمان با سراسر کشور در خراسان شمالی هم در حال برگزاری است.
در این دوره از انتخابات ۶۷۲ هزار نفر از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی واجد شرایط اخذ رای هستند و ۲۵ هزار نفر نیز کار برگزاری این انتخابات را بر عهده دارند که در آخرین انتخابات حدود ۵۷.۲ درصد از واجد شرایط استان در انتخابات شرکت کردند.
نظر شما