۲۸ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۴۱
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84373605
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

حاشیه‌های انتخابات کردستان

سنندج - ایرنا - حاشیه های انتخاباتی در روز رای گیری به جزء جدایی ناپذیر این رویداد در کشور و به تبع آن در استان کردستان تبدیل شده و مشارکت مردم در این رویداد با حاشیه‌های همراه است.

به گزارش ایرنا،امروز هم هم چون همه دوره‌های گذشته انتخابات در کردستان از هرگروه سنی  اعم از کودک، نوجوان، جوان، میانسال و پیر در شعبه های اخذ رای حضور داشتند بیشتر کودکان به همراه والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگشان آمده بودند.

تعداد زیادی از زنان و مردان این دیار با لباس کُردی در شعبات اخذ رای حضور پیدا کردند و رای خود را به صندوق انداختند و در شهرستان سقز هم عروس و دامادی نخستین روز زندگی مشترکشان را بعد از حضور در شعبه اخذ رای آغاز کردند.

هر چند تبلیغات نامزدها براساس قانون از ساعت هفت صبح روز پنجشنبه ۲۷ خردادماه ممنوع است ولی این مهم زیاد مورد توجه قرار نگرفته و کاندیداها و طرفدارانشان از طرق مختلف به تبلیغ پرداختند و حتی در روز انتخابات هم این کار را انجام دادند.

امروز در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا حاشیه هایی هم علاوه بر خرید رای که آن هم بیشتر از سوی کاندیداهای شورای اسلامی شهر در محلات فقیرنشین و حاشیه به تعداد محدودی اتفاق افتاده و به امر عادی هم دارد تبدیل می شود؛ روی داد.

بازرس یکی از شعبه های اخذ رای در سنندج که قبل از این که کارت خبرنگاران حاضر در این شعبه را مشاهده کند با تصور اینکه ما برای تبلیغات آمده‌ایم، به ما نزدیک شد و گفت: شما به چه حقی با مردم در ارتباط با انتخابات و رای دادن آنها صحبت می‌کنید، زود این شعبه را ترک کنید؛ که بین داد و فریادهایش کارت خود را به او نشان دادیم که بعد از عذرخواهی اظهار داشت: از ساعت اولیه رای گیری تاکنون با موارد زیاد تبلیغاتی از سوی طرفداران کاندیداها مواجه شدیم و بیشتر نیروی ما به هدایت این افراد به خارج از شعبه اختصاص پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در یک مورد یکی از طرفداران کاندیداها آمده بود و سراغ صندوق کاندیدای خود را از ما می گرفت و با صدای بلند نام او را تکرار می‌کرد تا در ذهن مردم حک شود و به او رای بدهند.

اوایل صبح و در زمان آغاز رای گیری در بسیاری از شعبه‌های سطح شهر سنندج تعداد بیشتری از مردم حضور پیدا کرده بودند تا از فرصت قبل از شلوغ شدن شعبه بهره گیرند و رای خود را به صندوق بیاندازند و همین فکر تا حدودی اذحام ایجاد کرده بود و تعدادی هم ماسک نزده بودند.

حاشیه‌های انتخابات کردستان

ماسک و تبلیغ

طرفداران برخی از کاندیداهای شورای اسلامی شهر سنندج در جلوی شعبه های اخذ رای به بهانه دادن ماسک به مردمی که برای رای دادن آمده بودند از آنها می خواستند به کاندیدای مورد نظرش رای دهند و این درحالی است که تبلیغات به هر شیوه‌ای ممنوع است.

علاوه براین؛ کارت های کوچک تبلیغاتی هم از سوی طرفداران کاندیداها جلوی شعبه های اخذ رای پخش می شد که این کار هدر رفت هزینه و منابع، اسراف و آلودگی محیط زیست و افزایش حجم کاری برای پرسنل خدمات شهری شهرداری است.

این اقدامات از سوی کسانی صورت می گیرد که مدعی خدمات رسانی به شهر و دیار خودشان هستند ولی عملکرد و برخورد آنها حاکی از این است که تنها هدفشان رای آوردند  آن هم به هر قیمتی است.

چند ساعت از آغاز انتخابات گذشته هنوز هم پیامک کاندیداها  و طرفدارانشان برای مردم ارسال و  پست های اینستاگرامی، واتساپی و تلگرامی در گروه‌های مختلف منتشر می شود.

بی شک ممانعت از تبلیغات در شبکه های اجتماعی امکان پذیر نیست و زمانی این کار می تواند انجام نشود که کاندیداها خود پایبند به قانون باشند و نشان دهند اخلاق و قانون خط قرمز آنها است.

بغیر از این موارد ذکر شده هم با توجه به اینکه صبح امروز ستاد انتخابات کردستان با صدور بخشنامه ای اعلام کرد که هر گونه عکس برداری از برگه رای ممنوع است ولی عده‌ای بدون توجه به این ممنوعیت از برگه های رای خود عکس و در فضای مجازی منتشر کردند.

نکته دیگری هم که در این دوره از انتخابات پیش آمد مربوط به کاندیداهایی شورای اسلامی شهر بود که آشنایان و دوستان آنها از روستاهای زادگاهشان برای رای به شهر آمده بودند و این مورد هم  اتفاق جدیدی نیست و در دوره‌های گذشته هم روی داده بود.

عروس و داماد سقزی روز اول زندگی را با شرکت در انتخابات شروع کردند

حاشیه‌های انتخابات کردستان

عروس و داماد سقزی روز اول زندگی خود را با حضور در انتخابات ۱۴۰۰ در شعبه اخذ رای ۶۲ شهرستان سقز آغاز و زندگی مشترک را با طعم مشارکت انتخاباتی شروع کردند.

از ابتدای حضور این زوج جوان در شعبه اخذ رای خیابان شهدا شهرستان سقز، حاضرین و مسوولان برگزاری انتخابات با تشویق و شور و شوش انتخاباتی از آنها تقدیر کردند.

این زوج جوان بعد از اینکه آرای خود را به صندوق انداختند از جوانان سقزی و سراسر کشور خواستند در سرنوشت خود سهیم باشند و به پای صندوق رای بروند و در این انتخابات مهم و سرنوشت ساز شرکت کنند.

با حضور این عروس و داماد در شعبه اخذ رای، مردم نیز شور و هیجان خاصی گرفتند و همه حاضرین برای این زوج جوان آرزوی خوشبختی کردند. حضور عروس و داماد سقزی در انتخابات مشوق خوبی برای حضور جوانان در پای صندوق رای است.

از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان یک میلیون و ۲۱۹ هزار نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۹۵ واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود و از مجموع رای دهندگان استان ۲۸ هزار و ۹۲۷ رای اولی هستند و برای نخستین بار در سرنوشت کشورشان مشارکت می‌کنند.

برای برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد در استان کردستان یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای تعیین شده که ۵۸۴ شعبه آن شهری و ۸۳۵ مورد نیز روستایی است؛حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام خواهند داد.

از ۳۲ شهر استان، شورای اسلامی ۲۵ شهر پنج نفره، ۶ شهر هفت نفره، یک شهر ۹ نفره و تعداد کرسی‌های اصلی ۱۷۶ کرسی و مجموع کرسی‌های اصلی و علی‌البدل ۲۸۷ مورد است.

 تعداد کرسی‌های اصلی شوراهای اسلامی روستایی سه هزار و ۹۹۸ کرسی و مجموع اصلی و علی‌البدل ۶ هزار و ۶۵۴ کرسی است، ضمن اینکه انتخابات در یک هزار و ۳۱۴ روستا برگزار خواهد شد اما فعلا ۵۱ روستا به حد نصاب نرسیده و امیدواریم این روستاها نیز به حد نصاب برسد. 

بیش از ۲۰۰ نفر خبرنگار و عکاس سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در استان را پوشش خبری می‌دهند که از این تعداد حدود ۴۰ نفر عکاس و خبرنگار در مرکز استان به پوشش اخبار انتخابات می‌پردازند.

از جمله موارد ضروری در این دوره از انتخابات رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است که جمله آنها می‌توان به قرارگیری صندوق های رای با فاصله ۲متری در فضای باز، ضرورت تامین تهویه در صورت قرارگیری صندوق در فضای بسته، ضرورت گندزدایی کامل اماکن و ابزار ادوات اخذ رای، رعایت فاصله ۲ متری در صنوف رای پای صندوق و بین مسوولان اجرایی، تعیین ورودی و خروجی مجزا در شعب برای جلوگیری از تجمع و ازدحام اشاره کرد.

ضرورت شست و شو و ضدعفونی کردن دست ها قبل و بعد از فرآیند رای گیری، پیش بینی امکان شست و شوی دست با صابون در شعب اخذ رای، الزام به استفاده از ماسک، ممنوعیت اخذ اثر انگشت و ضرورت استفاده رای دهندگان از خودکار شخصی،اخذ رای مبتلایان قطعی به ویروس کرونا با صندوق سیار و تجهیزات حفاظتی از دیگر موارد بهداشتی است که می‌طلبد در این روز رعایت شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha