روحالله نجابت، جمعه در سخنانی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) افزود: گرایشهای سیاسی یا دیگر انگیزهها در موضوع نظارت بر انتخابات و تایید صلاحیت داوطلبان شوراها تاثیری نداشت و تایید صلاحیتها بنابر رعایت اصل بیطرفی انجام شده است.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس گفت: موضوع نظارت و صیانت از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بسیار مهم است و ناظرین بر این انتخابات، خود را امانتدار مردم و حافظان حقوق داوطلبان و حقوق ملت میدانند و جز اجرای مُر قانون چیز دیگری مدنظرشان نبوده است.
وی ادامه داد: نظارت بر ثبت نام داوطلبان، بررسی صلاحیت داوطلبان، تایید سلامت انتخابات، رسیدگی به تخلفات و شکایات داوطلبان برعهده هیات نظارت بر انتخابات است و در این راه وظیفه ما این بود که بدون حب و بغض و مطابق قانون، مُر قانون را رعایت کنیم و از طرفی مانع ورود عناصری شویم که واجد شرایط قانونی نیستند.
نجابت اظهار داشت: تمام کوشش خود را کردیم که جز رضای خدا و حق مردم و حقوق داوطلبان چیز دیگری را مدنظر قرار ندهیم.
وی گفت: طی سالهای اخیر در سراسر کشور اتفاقات مناسبی در بسیاری از شوراها روی نداد که از جمله دلایل آن میتواند به عدم حساسیت جدی در تایید صلاحیتهای دوره گذشته اشاره کرد.
او اضافه کرد: برای ایجاد شبکه نظارت در استان فارس، ۳۶ هیات پنج نفره شهرستانی برای نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و ۹۴ هیات سه نفره برای نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی روستا از معتمدین مردم انتخاب شدند.
نجابت گفت: هسته ساختار هیات نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا یک هیات مرکزی پنج نفره است که پنج نفر از نمایندگان به انتخاب مجلس شورای اسلامی در این هیات حضور دارند که به سراغ مجامع استانی میروند و سه نفر را به عنوان هیات عالی نظارت بر انتخابات تعیین میکند که احکامشان از سوی هیات مرکزی صادر میشود.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره شورای شهر در استان فارس افزود: این سه نفر ضمن تایید معتمدین هیاتهای اجرایی برگزار کننده انتخابات به بررسی صلاحیتهای داوطلبان نیز میپردازند.
نجابت گفت: سه هزار و ۲۶۸ نفر برای انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای فارس ثبت نام کردند که حدود ۲۳۰ نفر از آنها انصراف دادند و صلاحیت حدود ۸۴۰ نفر در هیاتهای اجرایی به ریاست فرمانداران استان تایید نشد.
او افزود: پرونده افراد تایید شده در هیات اجرایی مجددا در هیات نظارت شهرستانی بررسی و در این مرحله نیز صلاحیت حدود ۳۷۰ نفر دیگر مورد تایید قرار نگرفت.
وی اظهار داشت: پرونده افراد تایید صلاحیت نشده به هیات عالی نظارت استان ارجاع شد که پس از بررسی صلاحیت ۱۱۵ نفر تایید شد و پس از آن حدود یک هزار و ۱۰۰ پرونده نیز به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات تهران ارجاع شد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس افزود: دلیل رد صلاحیتها صرفا استعلامهای دریافتی از دستگاههای نظارتی از جمله نیروی انتظامی، دادگستری و اداره اطلاعات که در قانون عنوان شده است.
وی افزود: در این مرحله بررسی حتی نفر به نفر افراد دعوت شدند و صحبتهایشان شنیده و مستند شد و اگر اعتراضی داشتند اعتراضاتشان ثبت گردید.
او ادامه داد: آبروی تمام داوطلبان را آبروی خودمان می دانستیم و چه بسیار مواردی که برای افراد مختلف رایزنی کردیم و حتی اگر دستگاهی نامهای زده بود و صلاحیت فردی را زیر سوال برده بود کوشیدیم که رفع شود.
نجابت اضافه کرد: بعضی پروندهها بیش از سه الی چهار بار بررسی شد و در نهایت از حدود یک هزار و ۱۰۰ پروندهای که در تهران بررسی شد فقط در ۳۰ پرونده نظر ما را تغییر دادند و مابقی همان نظر استان را اعلام کردند.
وی، علت بالا بودن تعداد پروندههای رد شده در استان را دقت نظر بالا و حساسیت موضوع دانست و افزود: از تهران به من اعلام کردند وقتی دیدیم حجم پرونده رد صلاحیت فارس زیاد است حساسیتمان بیشتر شد و توجهمان به آن چند برابر شد و در تلاش بودیم دنبال کنیم حق کسی اجحاف نشود.
نجابت افزود: در هیات مرکزی، رد صلاحیت پروندههای ارسالی بسیاری از استانهای دیگر پذیرفته نشد و اعلام کردند دلایل رد صلاحیت کفایت نمیکند و حجم زیادی را در سایر استانها تایید کردند اما در مورد استان فارس فقط در کمتر از ۳۰ پرونده یعنی زیر سه درصد نظر هیات استانی را نپذیرفتند.
او افزود: در حال حاضر اگر کسی صلاحیتش در سراسر استان در انتخابات شورا تایید نشده است صرفا مستند به نامه مراجع اسلامی بوده و شرعا برخود حرام دانستیم که در بررسی صلاحیت افراد غیر از نگاه حرفهای و تخصصی چیزی را دخیل کنیم.
انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری در حال برگزاری است.
به گفته رئیس ستاد انتخابات استان فارس افزون بر سه میلیون و ۵۸۴ هزار نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات استان هستند و سه هزار و ۸۴۴ شعبه اخذ رأی به همین منظور پیشبینی شده است.
سید احمد احمدی زاده، جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این تعداد واجدان شرایط رأی در استان فارس، ۸۰ هزار و ۴۳ نفر رای اولی هستند.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: از مجموع کل واجدین شرایط یک میلیون و ۳۱۰ هزار و ۲۵۹ نفر مربوط به شهرستان شیراز است و همچنین از این تعداد نیز ۲۶ هزار و ۸۶۰ نفر رای اولی هستند.
نظر شما