به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از نشریه بوک سلر، هیلاری منتل نویسنده سرشناس انگلیسی ۱۱ سال پس از آن که با جلد اول سهگانه تالار گرگ (Wolf Hall ) برنده جایزه والتر اسکات برای بهترین داستان تاریخی سال شد، امسال نیز موفق شد با جلد سوم همین مجموعه برای بار دوم این جایزه ۲۵ هزار دلاری را از آن خود کند.
هیات داوران جایزه والتر اسکات درباره برنده امسال این جایزه که آینه و نور (The Mirror & the Light ) نام دارد، گفتند: هیلاری منتل با مهارت فنی تمام و کمال خود که با گوشی قوی برای دیالوگ نویسی و چشمی تیزبین برای جزئیات همراه شده، در این درام روانشناختی که با شمشیر شروع و با شمشیر پایان مییابد، مخاطب را روی شانههای توماس کرامول میگذارد. پایان این داستان مشخص و اجتنابناپذیر بود اما با این حال تعلیق موجود در داستان تا پایان داستان هیچگاه از بین نرفت.
منتل در واکنش به برد این جایزه معتبر ادبی گفت: وقتی ناشرم تماس گرفت و گفت جایزه والتر اسکات را بردهام، حیرت زده و خوشحال شدم. این جایزه تاکنون به برخی از آثار جالب و شاخص اهدا شده و به خوانندگان کمک کرده است تنوع و قدرت موجود در حوزه داستانهای تاریخی را ببینند.
وی افزود: شخصا خیلی خوشحالم که این افتخار نصیب رمان آینه و نور شد. نوشتن این رمان یکی از سخت ترین کارهایی بود که در زندگی کردم. میدانم شخص نویسنده بهترین گزینه برای قضاوت و داوری درباره اثر خودش نیست اما برای من این کتاب قویترین جلد از سهگانهای بود که درباره توماس کرامول نوشتم.
آینه و نور منتل برای کسب جایزه والتر اسکات با چهار نامزد نهایی دیگر از جمله رمان ملک تولستوی (The Tolstoy Estate ) از استیون کونته، اتاقی از برگها (A Room Made of Leaves ) نوشته کیت گرنویل، همنت اثر مگی اوفارل و لغتنامه واژگان گمشده از پیپ ویلیامز رقابت کرد.
به گزارش ایرنا، هیلاری منتل متولد ۱۹۵۳ و دانشآموخته دانشگاه شفیلد است. او برای دو رمان تاریخی تالار گرگ و مجرمان را بیاورید در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ جایزه من بوکر را از آن خود کرد. منتل که جوایزی دیگری چون والتر اسکات را نیز در کارنامه حرفهای خود دارد از مشهورترین چهرههای رمان تاریخی در دهههای نخست قرن بیست و یکم محسوب میشود.
منتل در تالار گرگ سرنوشت ملکه کاترین شاهزاده اسپانیایی را روایت کرد و پس از آن در مجرمان را بیاورید به شرح روزگار آن بولین پرداخت. او در سومین جلد از سهگانه تاریخ انگلیس خود به شرح ادامه ماجرا میپردازد و روزهای زندگی تامس کرامول و البته هنری هشتم پادشاه بلهوس و دمدمیمزاج انگلستان را به زبان رمان روایت میکند و بخشی از تاریخ پر از رمز و راز انگلستان و سرگذشت خاندان تئودور را با چاشنی ماجراهایی از عشق، حسادت، خیانت و جنایت شرح میدهد.
این نویسنده سالهای پایانی زندگی کرامول، پسری گمنام را که با دسیسه و قربانی کردن دیگران تا بالاترین پله های قدرت پا گذاشت به تصویر می کشد. کرامول، در جدال میان گذشته و اکنون ایستاد: میان آینده پادشاهی و نگاه آدمی معمولی. در همان زمان ملتی می خواهد آینده خود را در گرماگرم این جدال، کینه ورزی و بیرحمی بسازد.
رمان نور و آینه را همانند دو کتاب قبلی این سه گانه، علی اکبر قاضیزاده به فارسی برگردانده است و کتابسرای تندیس هم آن را منتشر کرده است.
جایزه والتر اسکات که از سال ۲۰۱۰ میلادی به افتخار سر والتر اسکات پدر رماننویسی تاریخی جهان راهاندازی شد، یکی از معتبرترین جوایز ادبی جهان است که هر ساله به بهترین داستان تاریخی به زبان انگلیسی اهدا میشود. برنده این جایزه مبلغ ۲۵ هزار پوند و هر کدام از نامزدهای نهایی یک جایزه نقدی یک هزارو ۵۰۰ پوندی دریافت میکنند. سال گذشته این جایزه به سرزمین باریک نوشته کریستین دایر هیکی رسید.
نظر شما