توسعه و بازسازی ۷۰ هکتار عرصه گلخانه‌ای در استان مرکزی آغاز شد

اراک - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: توسعه و بازسازی ۷۰ هکتار عرصه گلخانه‌ای امسال با هدف بهبود الگوی کشت و تولید محصولات کیفی در این استان آغاز شد.

«علی‌ اصغر زارعی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۴۰ هکتار فضای گلخانه‌ای امسال به اراضی گلخانه‌ای استان مرکزی افزوده می‌سود و اصلاح و بازسازی ۳۰ هکتار از عرصه‌های کشت گلخانه‌ای نیز در دستور کار است.

وی ادامه داد: ۳۰ هکتار اراضی گلخانه‌ای پارسال در استان مرکزی ایجاد شد و ۳۸ هکتار از اراضی گلخانه‌ای این خطه نیز در این مدت اصلاح و بازسازی شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ایجاد ۲۰ هکتار فضای گلخانه‌ای و بازسازی ۱۸ هکتار از این فضاها سال گذشته برای سازمان جهاد کشاورزی استان تعهد شده‌ بود که عملکرد این حوزه در استان بیشتر از تعهدات محقق شد.

زارعی یادآور شد: ۱۵۰ میلیارد ریال منابع مالی پارسال به‌صورت تسهیلات برای ایجاد، اصلاح و بازسازی گلخانه‌های استان مرکزی پرداخت شد و اکنون نیز محدودیتی برای پرداخت تسهیلات برای ایجاد گلخانه در استان وجود ندارد.

وی ادامه داد: یک‌هزار و ۱۱۵ هکتار اراضی گلخانه‌ای در استان مرکزی وجود دارد که ۴۹۵ هکتار این اراضی در فضای گلخانه‌ای و ۶۲۰ هکتار در فضای باز ایجاد شده‌ است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: کشت گل و گیاه‌های زینتی و سبزی و صیفی در اراضی گلخانه‌ای این استان برای پنج هزار و ۶۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده‌است.

زارعی گفت: ۱۵۰ میلیون بوته گیاهان فصلی و نشایی، ۲۷۰ میلیون شاخه گل شاخه بریده، ۵۲ میلیون گلدان گل گلدانی و ۸۸ میلیون اصله درخت و درختچه زینتی سالانه در استان مرکزی تولید می شود.

وی ادامه داد: استان مرکزی در زمینه تولید گل‌های فصلی و نشایی مقام نخست، گل شاخه بریده مقام دوم، گل گلدانی و درخت و درختچه‌های زینتی مقام سوم را به خود اختصاص داده‌ است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی این استان را تنها صادر کننده بیدقرمز در کشور عنوان کرد و افزود: ۱۷ میلیون دلار انواع گل و گیاهان زینتی پارسال  از این استان به خارج از کشور صادر شد و یکی از فعالان حوزه تولید گل و گیاهان زینتی استان رتبه نخست تولید این محصولات را به خود اختصاص داد.

زارعی گفت: بالا بودن هزینه تولید به‌دلیل کوچک بودن واحدهای تولیدی استان مرکزی، نوسانات ارزی و وجود مشکلات بانکی از جمله مهمترین مشکلات فعالان بخش گلخانه‌ای استان مرکزی بوده و وجود مشکلات بانکی موجب شده صادر کنندگان این محصولات نتوانند برای فروش محصولات خود نسبت به بازکردن اعتبارنامه (ال سی) اقدام کنند.

وی ادامه داد: تکمیل و تجهیز پایانه صادراتی گل و گیاه محلات، ایجاد نمایشگاه محلات برای معرفی محصولات گلخانه‌های گل و گیاهان زینتی تولیدی استان مرکزی، جذب سرمایه گذار خارجی برای ورود فناوری‌های جدید به کشور و ایجاد گلخانه‌های روزآمد از جمله راهکارهای افزایش صادرات این محصولات به خارج از کشور است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری وجود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی گلخانه‌ای در کشور گفت: پنج هزار هکتار این اراضی در فضای باز و سه هزار و ۵۰۰ هکتار در فضای بسته ایجاد شده‌ است.

زارعی افزود: ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون شاخه گل شاخه بریده، ۴۸۲ میلیون گلدان گل گلدانی، ۳۲۸ میلیون بوته گل فصلی و نشایی و ۴۰۰ میلیون اصله درخت و درختچه زینتی سالانه در کشور تولید می‌شود.

وی ادامه داد:  ایران در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی رتبه پانزدهم را در سطح جهان و پنجم را در آسیا به خود اختصاص داده و برخی گل‌ها از جمله گونه پامچال و برخی  ارقام پیازی تنها در این کشور تولید می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف گل و گیاه در کشورهای اروپایی ۲۰۰ شاخه و این رقم در کشور ۱۵ شاخه در سال است.

زارعی ارزش صادرات گل و گیاهان زینتی از کشور در سال گذشته را ۲۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: توان صادرات این محصولات در کشور ۸۰۰ میلیون دلار در سال است.

وی ادامه داد:  ایران رتبه ۱۰۷ صادرات گل و گیاهان زینتی را در جهان به خود اختصاص داده و روسیه، عراق، کشورهای اوراسیا، ارمنستان و تاجیکستان از جمله عمده کشورهای مقصد صادرات این محصولات از کشور است.

استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha