اسماعیل عرب معصومی روز سه شنبه در تشریح اقدامات صورت گرفته به منظور جلوگیری از بیابانزایی در شهرستان گرمسار به ایرنا افزود: ۲۱ هزار هکتار بیابان در شهرستان گرمسار وجود دارد که کانونهای بحرانی نیز در دل همین مناطق بیابانی شهرستانی واقع است.
وی یادآور شد: ۴۸۰ هکتار آبیاری سالانه در سطح بیابانی شهرستان گرمسار نیز از دیگر اقدام های مقابله با بیابانزایی در حال اجرا است.
وی افزود: طرح های مقابله با بیابانزایی از قبیل نهالکاری، مدیریت چرا، حفاظت و قرق در شهرستان در سالهای اخیر اجرا شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار بیان کرد: از زمانی که عملیات بیابانزدایی در شهرستان آغاز شد، تاکنون حدود ۱۰ هزار هکتار نهالکاری در اراضی بیابانی انجام شد.
وی تصریح کرد:۳۰ میلیارد ریال اعتبار در سال ۹۹ از محل صندوق توسعه ملی برای عملیات بیابانزدایی در قالب پروژههای نهالکاری به مساحت ۳۳۸ هکتار، به این شهرستان اختصاص یافت.
عرب معصومی با اشاره به اقدامات اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان به منظور جلوگیری از بروز گرد و غبار در این شهرستان بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه در حال حاضر گونههای بیابانی تاغ، قره داغ و آتریپلکس که مقاوم به خشکی هستند در پروژه بیابانزدایی شهرستان کشت میشود.
۵۵ درصد از وسعت ۹.۷ میلیون هکتاری استان سمنان را مناطق بیابانی و خشک و نیمهخشک شامل میشود و عمده کانونهای بحرانی گرد وغبار و فرسایش بادی در غرب استان در شهرستان گرمسار قرار دارد.
نظر شما