بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

تهران-ایرنا- تابستان برای کودکان و نوجوانان، اهمیت زیادی دارد و بهترین روزهای سال به شمار می‌رود اما آغاز این فصل گرم، با زادروز ۴ نفر از مهم‌ترین نویسندگان کودک و نوجوان همراه است، بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، روز آغاز تیر ماه، یکی از تاریخ‌های بسیار مهم در تقویم کودکان و نوجوانان ایرانی است اما نه از این جهت که تعطیلات آغاز می‌شود، بلکه به دلیل این که تولد ۴ نفر از مهم‌ترین نویسندگان کودک و نوجوان است.

این هفته با بزرگترهایی که کودکی را فراموش نکرده‌اند، به دنیای بچه‌ها سفر می‌کنیم.  

شاعر قصه‌گو؛ مردی که برای کودکان زنده است

مصطفی رحماندوست، شاعر، قصه‌نویس و مترجم کتاب‌های کودکان و نوجوانان، یکم تیرماه سال ۱۳۲۹ در همدان به دنیا آمد. او پس از گرفتن مدرک کارشناسی خود در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، به عنوان کارشناس کتاب‌های خطی در کتابخانه مجلس مشغول به کار شد.

رحماندوست، پس از سال ۱۳۵۷ با عنوان مدیر مرکز نشریات کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان مشغول به کار شد و تا به امروز در سمت مدیربرنامه‌ کودک‌ سیما، سردبیر نشریه‌ پویه، مدیر مسئول نشریات رشد، مدیر کل دفتر مجامع و فعالیت های فرهنگی، سردبیر رشد دانش‌آموز، سردبیرسروش‌ کودکان و داور جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، به کودکان و نوجوانان خدمت کرده است. از او تاکنون بیش از ۳۰۰ اثر به صورت مجموعه داستان و مجموعه شعر برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

او هم اکنون به تدریس داستان‌نویسی و ادبیات کودکان و نوجوانان مشغول و دبیر جایزه کتاب ماه و سال کانون پرورش فکری (مرغک سیمین و زرین) است.

رحماندوست در گفت‌وگویی با ایرنا درباره کار برای کودکان گفت: هر فرد در زندگی خود هدفی دارد، زندگی من هم کودکان شده‌اند. برای کودکان می‌نویسم، برای کودکان فعالیت  می‌کنم برای کودکان زنده‌ام.

مجموعه رنگ و وارنگ از همه رنگ، مجموعه‌ای از اشعار خواندنی و شنیدنی مصطفی رحماندوست است که در گذر سال ها منتشر شده اند و اکنون در قالب یک اثر به مخاطبان ارایه می‌شوند. این کتاب که با تصویرگری غلامعلی مکتبی منتشر شده است از سری آثاری است که مورد تایید وزارت آموزش و پرورش بوده است و برای تامین مواد و منابع آموزشی مهدکودک‌ها و دوره‌های پیش دبستانی و کمک به آموزش مفاهیم اجتماعی، ارزشی و علمی به کودکان تهیه و تألیف شده است.

کتاب رنگ و وارنگ از همه رنگ، در ۱۴۶ صفحه توسط انتشارات مدرسه، در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

از داستان‌های دفاع مقدس تا ادبیات کودک و نوجوان

قاسمعلی فراست، متولد یک تیر ۱۳۳۸، از نویسندگان فعال در حوزه ادبیات داستانی دفاع مقدس است. او در یکی از روستاهای گلپایگان به دنیا آمد، سپس برای تحصیل در دبیرستان به گلپایگان رفت و  فارغ التحصیل رشته ادبیات دراماتیک از دانشگاه تهران و دانش آموخته‌ ادبیات فارسی در دانشگاه علامه طباطبایی است.

فراست  نوشتن را ابتدا با سرودن شعر و بعد با نوشتن داستان تمرین کرد اما کار رسمی خود را از سال ۱۳۵۷ شروع به نویسندگی کرده است. حاصل سال های فعالیت او در حوزه نویسندگی چندین رمان، مجموعه داستان، نمایشنامه، خاطره و پژوهش است.

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

قاسمعلی فراست سالها مدیریت بخشهای فرهنگی و هنری را به عهده داشته‌ است،  مدیریت گروه ادب و هنر شبکه دو سیما در دهه ۶۰ و مدیریت دفتر مطالعات ادبیات داستانی ایران در دهه ۷۰، بخشی از مسئولیت های اوست.

کتاب افطار از قاسمعلی فراست، یکی از آثاری است که درباره مفاهیم دینی و نوجوانان صحبت می‌کند. این کتاب روایت نوجوانی به نام احمد است که برای نخستین بار، پیش از آنکه به سن تکلیف برسد، روزه گرفته است اما در طول روز اتفاقی می افتد که او روزه اش را می شکند و به همین دلیل اندوهگین شده و نمی تواند بر سفره افطار بنشیند و...

افطار نوشته قاسمعلی فراست با تصویرگری پرویز حیدرزاده، در ۲۰ صفحه توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

خاله شکوه و دنیای داداشی

شکوه قاسم‌نیا، شاعر و نویسنده کودکان و نوجوانان اول تیر ماه سال ۱۳۳۴به دنیا آمد،  در سال ۱۳۵۸، پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه به صورت در طبقه‌ای از خانه‌ پدری‌اش، مهدکودکی کوچک و خصوصی به نام مهدکودکِ «عمه‌جون» را با تعداد محدودی نوآموز به راه انداخت.

او فعالیت ادبی خود را برای کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۵۹ با مجله کیهان بچه‌ها آغاز کرد و انتشار مجله گلک در سال ۱۳۶۹ او را در حوزه شعر خردسال متمرکز کرد. قاسم‌نیا همان سال نخستین مجموعه شعرش را با عنوان ماه و ماهی،  در انتشارات قدیانی منتشر کرد و تا کنون بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب برای کودکان به بازار نشر ارائه داده است.  

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

قاسم‌نیا برای تالیف داستان بلند هلی فسقلی در سرزمین غول‌ها و اشعار کتاب کلاغه به خنده افتاد،  در یازدهمین جشنواره‌ کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو دیپلم افتخار در بخش شعر و داستان گرفت. هلی فسقلی در سرزمین غول‌ها،  موفق به دریافت جایزه کتاب سال کودک و نوجوان در بخش داستان کودک هم شد.

مجموعه دنیای داداشی، یکی از آخرین آثار منتشر شده از قاسم نیا است که شامل گردش داداشی، دوستان داداشی، رنگ‌های داداشی، روزهای داداشی، خانه داداشی، اسباب بازی‌های داداشی و... است که پسربچه‌ای نوپا آن  را روایت می‌کند و آشنایی کودکان با دنیا را توضیح می‌دهد،  این مجموعه مناسب سنین ۲ تا ۶ سال در نظر گرفته شده است.  

دنیای داداشی بر اساس کتابی از شارات تاکر، در یک مجموعه ۸۷ صفحه ای به چاپ رسیده هر عنوان آن نیز به طور جداگانه در ۱۶ صفحه خشتی در دسترس مخاطبان وجود دارد، این مجموعه  با تصویرگری رضا دلیر، توسط انتشارات قدیانی به چاپ رسیده است.

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

آشنایی که از غریبه شب می‌نویسد

حسن احمدی،  متولد نخستین روز تابستان در سال ۱۳۳۸، نویسنده داستان‌های کودک و نوجوان است.  حسن احمدی از نخستین هنرمندان سال های شکل‌گیری حوزه هنری است، او از همان سال‌ها داستان نویسی را آغاز کرد.

احمدی فارغ التحصیل رشته فیلمسازی از دانشکده صدا و سیماست و مدتی به سردبیری ماهنامه باران برای گروه سنی نوجوانان و نویسندگی و تهیه‌کنندگی در سیمای جمهوری اسلامی مشغول بوده. وی از آغاز شکل گیری ماهنامه سروش نوجوانان تا سال ۱۳۷۳ با این مجله همکاری داشت و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۳ مسئول بخش داستان سروش هفتگی بود و بعضی از داستان‌های منتشر شده در این هفته‌نامه را در سه مجموعه داستان شامل تالیف و ترجمه،  گردآوری و منتشر کرده است.

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند

احمدی با نشریات مختلف در زمینه‌های ادبی و هنری و... همکاری داشته است، وی مدتی نیز مسئول بخش ادبیات بنیاد شهید بود که در آن سال‌ها مجموعه غنچه، بچه‌های شاهد و شقایق مجموعه بزرگسالان را با نام  احسان-الف گردآوری و منتشر کرده است.

 برخی از مهم‌ترین جوایز وی، برگزیده نهمین جشنواره کتاب سال رضوی در سال ۱۳۹۵ و جایزه کتاب سال دفاع مقدس  برای مجموعه داستان آیینه سرخ،   در سال ۱۳۷۶ است.

کتاب غریبه شب، نوشته حسن احمدی،   داستان نان و شیر بردن پنهانی یک ناشناس برای کودکان نیازمند است که یک شب غریبه نمی‌آید و کودکان چشم به راه او هستند.

این کتاب یکی از داستان های زندگی امام علی (ع)  به همراه تصاویری از ایلگار رحیمی است که در ۲۰ صفحه توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.  

بزرگترهایی که دنیای کودکان را می‌شناسند


1352

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha