سیدمحسن حسینی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی مصرف آب اظهار داشت: شرکت آب منطقه ای گلستان خرداد سال گذشته قول داده بود که مخزن سد نرماب را برای آبگیری در اواخر خرداد ۱۴۰۰ آماده کند که این وعده با چند روز تاخیر به سرانجام رسید.
وی بیان کرد: مخزن سد نرماب برای آبگیری اولیه آماده بستن دریچه ها، عیب یابی احتمالی تاسیسات و مقابله با کنترل سیلاب است.
پیشتر مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان اعلام کرده بود: میزان پیشرفت سد نرماب ۸۸ درصد است که تکمیل بدنه (مخزن) این سد به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و در قانون بودجه امسال حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای آن پیش بینی و تصویب شده است.
به گزارش ایرنا، عملیات ساخت سد نرماب چهلچای از سال ۱۳۹۰ با اعتبار اولیه چهار هزار میلیارد ریال ( ۸۵ درصد فایناس داخلی و سهم قرارگاه خاتم و ۱۵ درصد سهم دولت) بر روی سه رودخانه نرماب، چهلچای و خرمالو مینودشت آغاز شد و قرار بود تا سال ۱۳۹۵ به بهرهبرداری برسد اما به سبب عدم تخصیص کامل اعتبارات مورد نیاز هم اکنون پیشرفت فیزیکی آن به ۸۸ درصد رسیده است.
این سد که از نوع خاکی همگن به ارتفاع ۶۰ متر، عرض تاج سد ۱۰ متر و طول تاج ۸۰۷ متر یکی از طرح عمرانی و زیربنایی گلستان است و ظرفیت ذخیره ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب و قابلیت تنظیم تا ۱۹۲ میلیون مترمکعب را دارد، علاوه بر رفع کمبود آب شرب افزون بر ۵۵۰ هزار نفر جمعیت چهار شهر و ۱۳۰ روستای شرق استان، تامین آب ۱۸ هزار هکتار اراضی زراعی و کنترل و ذخیره سیلابهای فصلی را برعهده خواهد داشت.
صرفه جویی آب در گلستان جدی گرفته شود
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه با اشاره به بی سابقه بودن خشکسالی سال آبی جاری طی ۴۵ سال اخیر در این استان گفت: صرفه جویی در مصرف آب از سوی ساکنان استان بسیار ضروری و باید جدی گرفته شود.
حسینی ادامه داد: گلستان سالانه ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب سطحی و زیرزمینی تجدیدپذیر دارد که ۱.۷ میلیارد مترمکعب آن از قابلیت مصرف در بخش های شرب، بهداشت، محیط زیست، صنعتی، کشاورزی و تفرجی و گردشگری برخوردار است.
وی بر رعایت الگوی کشت، زمان کشت، زمان آبیاری در طول شبانه روز، آتش نزدن بقایای کشت، سرمایه گذاری در انتقال و توزیع آب کشاورزی، توجه و عمل به راندمان آبیاری در مزرعه و استفاده چند منظوره از آب مهار شده تاکید کرد.
وی همچنین از مطالعه و بررسی وضعتی فرونشست زمین بر اثر خشکسالی و تاثیر منفی آن در استان توسط محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خبرداد.
گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار داد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما