حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز چهارشنبه در همایش بزرگداشت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب اسلامی به مناسبت هفته قوه قضاییه در میاندوآب با بیان اینکه مساله قضا و داوری از مهمترین مسایل در دین اسلام است، اظهار داشت: از منظر امام خمینی (ره) اگر در نظام اسلامی دستگاه قضایی اسلامی نبوده و براساس دستور الهی پیش نرود، آن نظام، اسلامی نیست.
وی افزود: نظام اسلامی آن زمان تحقق مییابد که دستگاه قضایی براساس احکام دین و اسلام حکم صادر کند و همچنین قضاتی که در این قوه فعالیت میکنند، باید براساس احکام دین قضاوت کرده و انسانهایی پاکدامن باشند.
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه در تمامی حکومتها به ویژه در حکومت دینی و اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، اضافه کرد: فلسفه وجودی دستگاه قضایی گسترش عدالت در جامعه و مبارزه با فاسدان و ظالمان است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه با روی کار آمدن آیتالله رییسی این مهم در جامعه ما شتاب بیشتری به خود گرفته، گفت: امید است این رویه پس از این نیز با این روند ادامه داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه حضرت علی (ع) محور و نماد عدالت در زمان خویش بود و بنا به گفته بزرگان وجود عدالت در ذات آن حضرت، ایشان را به شهادت رساند، اظهار داشت: آن امام حتی در خلافت خویش هم در راستای اجرای عدالت به افراد نزدیک خود هشدار میدادند و حتی برخورد هم میکردند.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی گفت: کسانی که در قوه قضاییه خدمت میکنند باید از منش و روش حضرت علی (ع) الگوبرداری کنند و آن عدالتی که مدنظر اسلام است اگر قضات در صدد اجرای آن در جامعه هستند باید سیره و منش آن حضرت را سرمشق زندگی خود قرار داده و براساس سبک آن حضرت زندگی کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید اصلاحات قضایی با سرعت ادامه پیدا کند، اظهار کرد: باید این امید که دستگاه قضایی در دل مردم ایجاد کرده، بیشتر گسترش یابد تا مایه احساس عدالت بیشتر در جامعه شده و سبب ترس برای مفسدان و ظالمان باشد.
به گزارش ایرنا، هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰، دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، در حالی که جمعی از مسئولان نظام، همچون آیت الله بهشتی رییس دیوان عالی کشور، چهار وزیر، ۱۲ معاون وزیر و ۲۷ نماینده مجلس در جلسه هفتگی حزب حضور داشتند، منفجر شد و از یکم تا هفتم تیرماه هر سال بهعنوان هفته قوه قضاییه نامگذاری شده است.
نظر شما