به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده است: در اقدامی برای ممانعت از آزادی بیان و رسانه ها آمریکا اقدام به بستن دسترسی به ۱۴ رسانه معروف درعراق کرد. جمعیت دفاع از حقوق روزنامه نگاران عراق این اقدامات را غیرقانونی، فاقد سند و دارای اهداف سیاسی آشکار با هدف محدود کردن آزادی بیان، تشویش اذهان عراقی و در راستای تاثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی آینده عراق می داند.
این انجمن از سازمان های بین المللی خواست تدابیر فوری را در جهت توقف این «راهزنی آمریکایی» اتخاذ کنند. همچنین انجمن دفاع از روزنامه نگاران عراق از هیات ارتباطات و رسانه های این مشور خواست گام های واقعی برای توقف این اقدام تخریبی بردارد.
پیش تر، احزاب و جنبش های مختلف عراقی بستن رسانه ها و شبکه های ماهواره ای عراقی را از سوی آمریکا دخالت آشکار در امور داخلی و نقض حاکمیت این کشور می دانند.
حزب الدعوه، عصائب أهل الحق، جنبش النجباء و ائتلاف سیاسی الفتح در بیانیه های جداگانه اقدام آمریکا در بستن دهان رسانه ها را نقض آشکار ادعای آمریکا در حمایت از دموکراسی و آزادی بیان و زیرپا نهادن حاکمیت عراق با دخالت مستقیم در امور داخلی این کشور دانستند.
سه شنبه شب گذشته (اول تیرماه ۱۴۰۰) رسانه های محور مقاومت و شیعیان به طور خاص در منطقه شاهد شبیخون آمریکایی بود و دهها (۳۳) پایگاه اینترنتی خبری بسته شدند.
این اقدام تنها دو هفته بعد از تصمیم شبکه خبری عرب زبان «الحره» وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا رخ داد؛ تصمیمی که هرگونه اظهار نظر کارکنان و خبرنگاران خود را در شبکه های اجتماعی ممنوع کرده بود.
از این رو درباره شبیخون دولت آمریکا به رسانه های محور مقاومت و شیعیان که بخش زیادی از آنها را رسانه های عراقی تشکیل داده اند، دیدگاه های مختلفی مطرح شده است.
برخی آن را راهزنی آمریکا برای سرقت اطلاعات و عده ای مهندسی انتخابات زودهنگام عراق توسط آمریکا و سوق دادن جامعه عراق به سمت تکصدایی با هدف پیروز کردن مهره های آمریکا در این انتخابات دانسته اند که قرار است دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شود.
این محکومیت ها از سوی گروه های عراقی و انجمن دفاع از روزنامه نگاران عراق در حالی رسانه ای می شود که تعدادی از نهادهای مدعی دفاع از رسانه و آزادی بیان در عراق هنوز سکوت کرده اند.هیئت مستقل رسانه و ارتباطات (دولتی) و سندیکاهای صنفی دفاع از خبرنگاران و رسانه ها شامل کانون خبرنگاران عراق، دیده بان دفاع از آزادی مطبوعات در عراق، انجمن ملی روزنامه نگاران، خانه روزنامه نگاران عراق، مرکز مترو برای دفاع از آزادی مطبوعات در کردستان عراق و جمعیت دفاع از حقوق خبرنگاران هنوز درباره این اقدام آشکار دولت آمریکا در نقض حاکمیت عراق و ممانعت از چند صدایی واکنشی نشان نداده اند. نهادهای بین المللی مدعی دفاع از خبرنگاران و رسانه مانند خبرنگاران بدون مرز هم سکوت اختیار کرده اند.
نظر شما