عباس گلرو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ارزیابی خود از اولویتهای دولت آینده گفت: اگر بخواهیم عرصههای اقدام و عمل دولت سیزدهم را ترسیم کنیم، به نظر من در عرصه داخلی مهمترین اولویت دو مقوله اقتصاد و فرهنگ است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مشکلات کشور در حوزه اقتصادی اظهار کرد: بخشی اندکی از مشکلات اقتصادی ناشی از عوامل بیرونی و تحریم است. بخش عمده مشکلات ناشی از سوءمدیریت و سیستم اداری داخلی است اما ریشه همه این مشکلات و نقصهای اقتصادی از فرهنگ عمومی ناشی میشود.
گلرو عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب سال گذشته در پیامی که به مجلس دادند بر دو اولویت اقتصاد و فرهنگ تاکید کردند. اگر خواهان حل ریشهای مشکلات جامعه هستیم، باید برای بحث فرهنگ چارهاندیشی جدی داشته باشیم به این معنا که اگر امروز در سیستم اداری، خدماتی و سیستم اقتصادی کشور رانت و تضییع بیتالمال، ویژهخواری و فساد اقتصادی وجود دارد ناشی از عامل فرهنگ است.
وی افزود: اگر تربیت نیروی انسانی، آموزش صحیح نسلی که قرار است آینده مملکت را بسازد، بهدرستی صورت گیرد کار فرهنگی انجام میشود و رخنههایی که متاسفانه مسری است و منتقل میشود و عمدتاً هم ناشی از ضعفهای فرهنگی است بسته میشود و میتوان به رفع مشکلات اقتصادی امیدوار بود.
رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در حوزه اقتصاد داخلی مهمترین بحث مقابله با فساد و رانت است. ما منابع غنی اقتصادی داریم. نیروی انسانی خصوصا نسل جوان ما ظرفیتهای بالایی دارد اما اگر این روابط ویژه در سطوح و عرصههای مختلف حذف نشود و ویژهخواری اقتصادی برچیده نشود، بعید میدانم مشکلات حل شود.
گلرو اظهار کرد: با توجه به شعارهایی که آقای رییسی دادند که روز اول کار ایشان پایان فساد و رانت خواهد بود، امیدوارم این اتفاق بیفتد و من بسیار خوشبین هستم که بتوانیم فضای سالم اقتصادی داشته باشیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود در حوزه بین الملل گفت: حوزه روابط خارجی عرصه گستردهای است. در این زمینه مهمترین محیط همکاری، محیط همسایگی و ۱۵ کشور همسایه با ظرفیت بسیار بالای اقتصادی است. علاوه بر این در حوزه شرق، کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا هم ظرفیتهای بی نظیری وجود دارد اگر ما فقط آفریقا مزیتها را تعریف و شناسایی کنیم و به دنبال آن برویم به عنوان گنجینه است. علاوه بر این در حوزه آمریکای لاتین هم فرصتهای خوبی داریم.
نماینده مردم سمنان در مجلس یادآور شد: با توجه به اظهارات و سخنرانیهایی که رییس جمهور منتخب داشتند،دیپلماسی فعال، بسیار مترقی و اثرگذار از دل سیاست خارجی ایشان بیرون میآید و نشان از هوشمندی بسیار دقیق ایشان است. امیدواریم با نگاهی که ایشان به مقوله سیاست خارجی دارند درهای جهان به روی ما باز شود و بتوانیم در یک فضای تعاملی با کشورهایی که قابل تعامل هستند کار کنیم و عرصههای جدید همکاری بهویژه در بعد اقتصادی شناسایی کنیم.
گلرو خاطرنشان کرد: آورده اقتصادی و منافع اقتصادی ما از روابط خارجی بسیار اندک است بنابر این باید در محیط همسایگی و سایر مناطق تلاش کنیم تا منافع اقتصادی حداکثری را تامین کنیم.
وی درباره اینکه سیاست خارجی کشور در دولت آینده به چه سمت و سویی خواهد داشت، گفت: ما در سیاست خارجی یک رویکرد کلان داریم که استراتژی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود طبیعتاً این رویکرد بر مبنای اصول سیاست خارجی و قانون اساسی است اما از آنجایی که حوزه خارجی سیال و پویاست تاکتیکها و ابتکار عملها میتواند متفاوت و فرصتساز باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: ما باید دنیا را گستره عظیمی از کشورهای مختلف که بخش عمدهای از آنها یا روابط دوستانه با ما دارند یا روابط خصمانه با ما ندارند و قابل تعامل هستند، ببینیم. ظرفیت کل دنیا به چند کشور اروپایی و ایالات متحده آمریکا محدود نمیشود. البته درست است که حجم تجارت خارجی آمریکا و اروپا بسیار بالاست و بخش عمده تجارت خارجی دنیا را شامل میشود اما فرصت هم بسیار است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در سنوات گذشته آنطور که شایسته بوده به حوزه همسایگی توجه نشده است. ما باید بر همین حوزه همسایگی تمرکز و توجه هدفمند کرده و بررسی کارشناسی انجام دهیم. همچنین باید وابستگان یا رایزنان بازرگانی را افزایش دهیم و سفارتخانههای ما باید به مکانی برای بازاریابی برای کالاهای ایران و جذب سرمایهگذاری خارجی و جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا تبدیل شود و ابعاد مختلف سیاست خارجی در بعد سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی هم مورد توجه قرار گیرد.
این نماینده مجلس یازدهم با تاکید بر لزوم تحرک دیپلماسی به ویژه با کشورهای همسایه گفت: اگر سوءتفاهماتی وجود دارد باید با گفتمان و دیپلماسی برطرف شود، ما باید خصومت طرف مقابل با جمهوری اسلامی را به حداقل برسانیم تا بتوانیم ظرفیتهای ایران را در منطقه نمایان کنیم.
گلرو گفت: درباره چالشهای پیش روی دولت آینده گفت: هم در بعد داخلی و هم در عرصه خارجی چالش همواره وجود داشته است مهم این است که برنامههایمان را طوری تنظیم کنیم که چالشها را به حداقل و فرصتها را به حداکثر برسانیم.
وی در ادامه به مسائل داخلی اشاره کرد و گفت: در حوزه داخلی مهمترین چالش این است که شبکه قدرت، فرصتطلب، فساد و رانت از بدنه اقتصاد و اداره جامعه زایل نشود. اگر شعاری که آقای رییسی دادند و عنوان کردند که رویکردشان سیاستشان حزبی و جناحی نیست بلکه سیاست فراگیر و مستقل هستند، برای جامعه بسیار امیدبخش است چرا که سیاسیکاری و حزببازی و جناح بازی همواره به منافع مردم ضربه میزند و در نهایت نفعی برای مردم حاصل نمیشود.
رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: بزرگترین چالش دولت آینده این است که این شبکه خود را بر بدنه اقتصاد و اداره کشور تحمیل کند که من معتقد هستم چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.
گلرو یادآورشد: اگر این باند فساد، شبکه رانت، و ویژهخوارها زایل نشوند، حتی اگر تحریم برداشته شده و پول نفت و صادرات غیرنفتی سرازیر شود، میلیاردها میلیارد دلار پول هم وارد کشور شود هیچ اتفاق مثبتی در اقتصاد کشور نخواهد افتاد.
گلرو در ادامه خصومتهایی که دشمنان ما بهویژه ایالات متحده آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی دارند را از چالشهای پیش رو در بعد خارجی توصیف کرد و گفت: باید تلاش کنیم جلوی اینگونه خصومتها بایستیم و منافعمان را تامین کنیم که البته همه اینها نیاز به درایت در عرصه مدیریت سیاست خارجی و داخلی دارد.
وی ضمن ابراز خوش بینی نسبت به موفقیت دولت آینده تصریح کرد: با نگاه و رویکردی که آقای رییسی دارند امیدواری در جامعه زیاد شده است. از آنجا که ایشان خالصانه وارد عرصه شدهاند و همه جا بر مبنای اصول اعتقادی وارد عمل میشوند و ذهن و قلبشان حل مشکلات و نه ایجاد گره در کار مردم و جامعه و مدیریت کشور است این میتواند بسیار امیدوار کننده باشد.
نظر شما