۵ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۰۹
کد خبرنگار: 822
کد خبر: 84382022
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارشناس شبه قاره: بحران افغانستان فقط با راهکارهای سیاسی پایان می یابد

تهران - ایرنا - « پیرمحمد ملازهی» کارشناس ارشد مسائل افغانستان با ابراز نگرانی از تشدید تنش ها و خونریزی ها در این کشور تاکید کرد که تنها راه برای جلوگیری از آغاز جنگ تمام عیار احتمالی و تجزیه افغانستان با حمایت برخی طرف های خارجی، راهکارهای سیاسی است.

ملازهی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا، با بیان اینکه «وضعیت افغانستان حتی برای یک ساعت دیگر هم قابل پیش بینی نیست»، اظهار داشت: گروه طالبان پیشروی هایی را به سمت شمال افغانستان انجام داده و خبرهایی می رسد که از مرز امنیتی مزار شریف هم عبور کرده و کنترل جنگ از دست دولت افغانستان خارج شده است.
وی گفت: احتمال تشدید درگیری بین نیروهای طالبان و نیروهای دولتی وجود داشت اما ورود فرماندهان سابق و نیروهای داوطلب مردمی به صحنه جنگ می تواند بسیاری از معادلات را برهم بزند و حتی زمینه جنگ خونینی را فراهم کند.
این کارشناس مسائل افغانستان با اشاره به «پیشروی های مهم» اخیر طالبان در مناطق مرکزی، شمالی و غربی این کشور، افزود: به نظر می رسد طالبان پس از به بن بست رسیدن گفت وگوهای بین افغان ها در استانبول و دوحه به دنبال راه حل نظامی است .
ملازهی خاطرنشان کرد که شاید یکی از اهداف طالبان در شروع حملات این باشد که می خواهند در مذاکرات صلح در آینده دستشان پر باشد.
وی همچنین هشدار داد که اگر آتش جنگ داخلی در افغانستان شعله ور شود، دراین حالت هیچ کدام از کشورهای منطقه نمی توانند بی طرف باشند و اتفاقات گذشته که مثلا امارات متحده عربی و پاکستان و عربستان سعودی از طالبان حمایت کردند، تکرار شود.

سفر بی حاصل به آمریکا
ملازهی سفر همزمان «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری و «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان در این شرایط به آمریکا و دیدار با مقامات آمریکایی از جمله «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا را یک سفر بی حاصل دانست و گفت که دولت افغانستان احساس می کند، قربانی یک معامله شده است.
بایدن و وزیران دفاع و خارجه آمریکا بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تاکید کردند، اما رئیس اقلیت در سنای آمریکا خواستار تاخیر در خروج نیروهای آمریکایی شد.
این کارشناس شبه قاره در پاسخ به سوالی درباره خروج آمریکا از افغانستان اظهارداشت: برخلاف آنچه تصور می شود آمریکایی ها به طور کامل از افغانستان خارج نمی شوند بلکه بحث آنها فقط کاهش هزینه است. آمریکایی ها نمی خواهند بیشتر از این هزینه انسانی و مالی در افغانستان کنند.
ملازهی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در خصوص افغانستان تغییر موضع داده اند و این تغییر شاید نتیجه همان توافق پشت پرده و معامله باشد، آنها هیچ وقت صحنه افغانستان را به رقبای خود مانند روسیه، چین و ایران واگذار نمی کنند.
براساس گزارش های منتشر شده طالبان در دو ماه گذشته بیش از ۶۰ شهرستان در مناطق مختلف افغانستان تصرف و یا دست به دست کرده است.
پس  از پیشروی طالبان در شمال  افغانستان و رسیدن طالبان به پشت دروازه های مزار شریف، شماری  از مجاهدین سابق و داوطلبان مردمی از دولت خواستند که آنها را برای مقابله با طالبان تجهیز کنند.
رسانه های افغانستان اعلام کردند در ۲۴ ساعت گذشته نیروهای دولتی شش شهرستان را از گروه طالبان پس گرفته اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha