چیا قربانی اقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان تولید در قالب سه نوع فرش شامل "تابلو فرش"، "فرش افشار" و "درشت بافت افشان" بافته شده است که به ترتیب ۶۰، ۳۰ و ۱۰ درصد کل تولیدات را شامل میشود.
وی ادامه داد: امسال به علت برگزاری انتخابات و تاثیر آن بر وضعیت برجام، خرید و فروش در صنعت فرش به حداقل رسیده و بخش عمده تولیدات فرش برای خرید و صادرات به صورت راکد مانده است.
رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد مهم ترین مشکل صنف بافندگان را نبود نقدینگی دانست و بیان کرد: با توجه به شرایط موجود، دولت باید زمینه اهدای تسهیلات کم بهره را تا مشخص شدن وضعیت صادرات و رونق دوباره خرید و فروش فرش فراهم کند و بافندگان نیز فعالیت تولیداتی خود را متوقف نکنند.
قربانیاقدام اظهار داشت: هماکنون براساس اقتضای فصلی بیش از ۲ هزار نفر در حوزه فرش مهاباد فعالیت میکنند که از این تعداد هزار و ۹۰۰ نفر زیرپوشش بیمه قالیبافی هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۷۰۰ قالیباف نیز تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفته اند، گفت: قالیبافان این شهرستان که تاکنون زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار نگرفتهاند، میتوانند به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مراجعه و از مزایای آن برخوردار شوند.
وی گفت: مزایای این بیمه در چند سال اخیر گسترش چشمگیری داشته است و بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی، مستمری بازماندگان و نقل و انتقال سوابق بیمهای را شامل میشود.
آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید فرش دستبافت در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش در رجهای مختلف تولید میشود؛ شهرستانهای ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.
شهرستان مهاباد ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما