به گزارش ایرنا، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در این آیین اظهار داشت: برنامه سنجش جسمانی نوآموزان بیش از ۲۰ سال است که در کشور اجرا می شود و یکی از خدمات خوبی است که توسط آموزش و پرورش با جدیت دنبال خواهد شد، البته بخشی از کار بر عهده بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی است.
رشید قربانی افزود: آمادگی تحصیلی و ذهنی در آموزش و پرورش از اهمیت زیادی برخوردار است و اگر دانش آموز دیرآموزی وارد مدارس عادی شود، بدلیل اینکه نمی تواند خود را تطبیق دهد در آینده با مشکلاتی از جمله ترک تحصیل روبرو شده و از تحصیل باز می ماند.
وی یادآور شد: سنجش سلامت نوآموزان هرساله با جدیت در استان انجام می شود و از سال گذشته نیز بدلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط حاکم بر جامعه اجرای این طرح با محدودیت هایی در پایگاه ها مواجه شده و با رعایت کامل پروتکل ها اجرا می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان از مسوولان پایگاهها خواست، برنامه ریزی لازم برای ایجاد فضایی مناسب و بدور از هرگونه تنش برای سنجش آموزان فراهم کرده و به خانواده ها در این زمینه اطمینان خاطر لازم داده شود.
وی پوشش ۱۰۰ درصدی نوآموزان در این برنامه را از اولویت های آموزش و پرورش اعلام و ابراز امیدواری کرد، بستری فراهم شود تا همه نوآموزان بتوانند در این برنامه شرکت کنند.
سنجش سلامت ۳۰ هزار نوآموز کردستانی
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان نیز در این آیین گفت: امسال ۱۸ پایگاه سنجش برای ارائه خدمات به نوآموزان استان پیشبینی شده است و این پایگاهها در ۲ نوع الف و ب تقسیم بندی شده اند.
خلیل رنجبر با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال ۳۰ هزار نوآموز بدو ورود به دبستان مورد سنجش قرار گیرد افزود: سال گذشته بیش ار ۹۹.۸ درصد از نوآموزان استان تحت پوشش برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموز قرار گرفته و امسال تلاش می شود این آمار به ۱۰۰ درصد برسد.
وی با بیان اینکه در پایگاه های پیش بینی شده تمام موارد و پروتکل های بهداشتی رعایت می شود، یادآور شد: برنامه سنجش سلامت نوآموزان تا پایان شهریور ادامه دارد و از اول مهر تا اسفند نیز سنجش نوآموزان پیش دبستانی انجام خواهد شد و پیش بینی می شود بیش از ۵۵ درصد نوآموزان پیش دبستانی سنجش شوند.
رنجبر با تاکید بر اینکه مدیران مدارس از پذیرش و ثبت نام دانش آموزانی که در برنامه سنجش شرکت نکردهاند خودداری کنند، ابراز امیدواری کرد، این برنامه تا پایان شهریور به پایان برسد و همه نوآموزان مورد سنجش قرار گیرند.
وی به آمار برنامه سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۲۸ هزار و ۶۸۳ نفر در برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموز شرکت کردند که از این آمار، چهار هزار و ۷۹ نفر ارجاع هوش، ۶۵۷ نفر ارجاع شنوایی، یکهزار و ۳۹۸ نفر ارجاع بینایی، ۹۱ نفر ارجاع جسمی حرکتی و ۳۳ نفر ارجاع اتیسم بودهاند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان افزود: همچنین ۲هزار و ۵۸ نفر به عنوان نوآموزان دیرآموز شناخته شدند و ۱۰۷ نوآموز آموزش پذیر، ۲۹ نفر نوآموزان دارای شنوایی یک طرفه و ۱۲ نفر نوآموزانی که نیاز به سمعک داشته و در مدارس عادی ثبت نام شدند.
وی تعداد نوآموزانی که نیاز به پروتز کاشت حلزون داشته و باید معلم تلفیقی داشته باشند را ۱۱ نفر اعلام کرد و اظهار داشت: ۵۸۴ نوآموز نیاز به عینک، ۱۹۲ نفر تحت درمان و جراحی، هشت نوآموز نیاز به معلم تلفیقی و کتب درشت خط، سه نفر دارای نقصان شدید بینایی، ۱۸ نفر دارای مشکل جسمی حرکتی، ۱۰ نفر دارای مشکل شدید جسمی و ۱۴ نفر مبتلا به اوتیسم شناخته شدند.
برنامه سنجش در راستای غربالگری نوآموزان با هدف جایدهی درست در نظام آموزشی، شناخت مشکلات جسمی دانش آموزان به منظور تشخیص به موقع نارسایی های جسمانی، اختلالات روانی و رفتاری نوآموزان انجام میشود.
نظر شما