حسن صرفی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: امسال با توجه به پیشبینی برداشت گندم، سههزار و ۵۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان تولید میشود.
وی ادامه داد: برداشت گندم از سطح یکهزار و ۴۹۰ هکتار از مزارع شهرستان دامغان از ۲۷ خرداد ماه با ۱۰ دستگاه کمباین در منطقه حومه آغاز و تا نیمه اول مرداد ماه در منطقه رودبار ادامه دارد.
صرفی اظهار داشت: عدم بارندگی در پاییز و بهار و سرمای دیررس بهاره، باعث کاهش چشمگیر سطح تولید ارقام کشت شده گندم پیشگام، سیوند و اروم نسبت به سال گذشته شده است.
وی به برخی از اقدامات انجام شده در طی فصل زراعی توسط جهاد کشاورزی دامغان اشاره کرد و گفت: تامین نهاده کشاورزی از جمله توزیع ۴۴۷ تن انواع کود شیمیایی، توزیع ۷۷ تن بذرهای گواهی شده گندم، برگزاری کارگاههای آموزشی (به صورت مجازی و چهره به چهره) در زمانهای کاشت، داشت و برداشت جهت انتقال دانش و تکنولوژی به کارشناسان و زراعت کاران، توزیع بخشی از سموم مورد نیاز در جهت ضدعفونی بذور خود مصرفی گندم، ارسال پیامک در جهت مبارزه با سن غلات و معرفی گندم کاران (۴۰ فقره) به بانک کشاورزی جهت دریافت کشاورز کارت (هر هکتار ۲۰ میلیون ریال) از جمله خدمات جهاد کشاورزی در این خصوص است.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان تصریح کرد: در جهت تامین بخشی از بذر سال جاری ۵۵ هکتار از اراضی به کشت بذر مادری گندم اختصاص یافته بود که برداشت ۶ تن در هکتار از مزارع بذری پیش بینی میشود.
به گزارش ایرنا، مناطق شمالی و شرق دامغان بیشترین زارعت گندم و جو را به خود اختصاص داده است.
بر اثر سیلاب ۱۵ اردیبهشت امسال در جنوب دامغان، ۱۳ هکتار از اراضی زراعی دچار خسارت شد که در همین راستا ۱۶ بهرهبردار گندم به میزان ۹ هکتار و به ارزش ۳۳۸ میلیون ریال دچار خسارت شدند.
نظر شما