شاخص تامین آب در فارس فراتر از متوسط توسعه‌یافتگی کشور است

شیراز - ایرنا- استاندار فارس با بیان اینکه طی سالهای گذشته استان فارس فراتر از متوسط توسعه یافتگی کشور در زمینه تامین و انتقال آب کار کرده است، گفت:‌ با تداوم این روند در یک دوره پنج یا شش ساله این استان می تواند از میانگین توسعه یافنگی کشور بسیار جلوتر باشد.

به گزارش ایرنا، عنایت‌الله رحیمی روز یکشنبه در آیین بهره برداری از ایستگاه افزایش فشار و خط آبرسانی از غرب به جنوب شرق شیراز با بیان اینکه آب، مایه حیات است و کمبود آن، ارزش این نعمت خدادادی را بیشتر نشان می‌دهد، گفت: تا زمانی که آب به میزان کافی در اختیار داریم نعمت وجود آن را متوجه نمی‌شویم.
استاندار فارس همچنین با بیان اینکه بیشتر فعالیت‌های شرکت‌های آب و فاضلاب، زیر زمینی است و دیده نمی‌شود، افزود: امسال مشکل کمتری نسبت به سال گذشته داریم و با یک فکر تحلیلی و مرور اطلاعات متوجه خواهیم شد که چه فعالیت‌های خوب و بزرگی در مجموعه آبفاهای استان انجام شده است.
استاندار فارس، آبفای شیراز را از دستگاه‌های پیشرو و ممتاز در سطح استان معرفی کرد و گفت: اگر با آهنگی که به تناسب محدودیت‌های اعتباری که دولت داشت در سال‌های گذشته انجام می‌شد ما امروز مشکل زیرساخت در فارس نداشتیم و اگر این آهنگ به تناسب درآمدهایی که در آینده کشور خواهد داشت، در پروژه‌های عمرانی هم حفظ شود، قطعا یکی از استان‌های توسعه یافته کشور در ابعاد مختلف زیربنایی و زیر ساختی خواهیم بود.
رحیمی خاطرنشان کرد: طی سه سال اخیر خطوط انتقال از سدها به شهرها و روستاها را به اندازه طول عمر اجرای این خطوط در کشور انجام داده‌ایم که از جمله آنها خط انتقال آب از سد سلمان فارسی به جهرم، انتقال آب از سد ملاصدرا به سعادت شهر و ارسنجان و خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز است.
وی تصریح کرد: این فعالیت‌ها در بیابان‌ها و زیر زمین انجام شده و ما تنها حاصل آن را در لوله و شیر منزل می‌بینیم. اگر این روند که در سه سال گذشته انجام شده در سال‌های آینده هم انجام شود می‌توان گفت که فارس در یک دوره پنج یا ۶ ساله از میانگین توسعه یافنگی کشور می‌تواند جلوتر بیفتد.
رحیمی همچنین سرانه مصرف آب در شیراز را ٢٢٠ لیتر ذکر و عنوان کرد: در صورت رعایت الگوهای مصرف، با کمترین مشکل تابستان را سپری خواهیم کرد.
وی  همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتقال آب از دریا نیز گفت: این پروژه چند مرحله دارد که اولین مرحله آن تخصیص توسط وزارت نیرو است و فارس از جمله استان‌های پیشرو است که بیش از ٣٠٠ میلیون مترمکعب تخصیص گرفته‌ایم و فار اجرایی را آغاز کرده‌ایم.
استاندار فارس گفت: در حال حاضر انتقال آب از دریا به شهرستان‌های لامرد و مهر را در دستور کار قرار گرفته است.انتقال آب از خلیج و دریای عمان برای استان فارس توسط بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.
رحیمی با بیان اینکه در اوج مصرف به حدود ٧٢٠ هزار مترمکعب آب برای شهر شیراز نیاز داریم، تاکید کرد که با مدیریت مصرف هم در قالب توزیع بهینه در خطوط و هم رعایت الگوی بهینه مصرف توسط مصرف کنندگان مشکل تامین آب مورد نیاز حل خواهد شد.

بهمن بهروزی مدیر عامل شرکت آب و فاضلب شیراز هم اقدامات انجام شده در جهت افزایش ظرفیت تولید و انتقال آب برای مقابله با تنش آبی ۱۴۰۰ را بیان کرد و اظهار داشت: بهسازی فشار شبکه توزیع شامل ایجاد ایستگاه پمپاژ شهرک حافظ،  ایستگاه پمپاژ برف فروشان و ایستگاه پمپاژ مجتمع‌های مسکن مهر با جمع کل هزینه ۸۶ میلیارد ریال از جمله این اقدامات است.
بهروزی اضافه کرد: افزایش ظرفیت تولید با حفر چاه های جدید و مهندسی مجدد و بهسازی چاه ها با جمع کل هزینه ۴۲۳میلیارد ریال نیز در این استان انجام شده است .
وی به افزایش ظرفیت انتقال با احداث خط انتقال دوکوهک - معالی اباد به طول خط ۱۶ هزار و ۵۰۰متر اشاره کرد و گفت: عملکرد انتقال ۷۵۰ لیتر بر ثانیه آب از مخزن دو کوهک به مخازن معالی آباد با خط ورودی مخزن دراک به طول خط ۷۰۰متر هم انجام شده است.
بهروزی با بیان اینکه اتصال کامل مخزن ۲۵ هزار متر مکعبی دراک به رینگ اصلی شهر به پایان رسید گفت: اجرای خط انتقال تپه کاج صدرا به طول خط ۴ هزار و ۲۰۰متر و عملکرد انتقال آب چاه های شماره یک و تپه کاج صدرا به مرکز شهر با جمع کل هزینه ۵۴۷ میلیارد ریال نیز در جهت بهبود توزیع آب در شیراز انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای شیراز در این مراسم گفت: شیراز به واسطه جذابیت‌های گردشگری، تفریحی، پزشکی و آب و هوایی، طی سال‌های گذشته تاکنون افزایش جمعیت قابل توجهی را تجربه کرده به گونه‌ای که هر سال به طور میانگین ۲۵ هزار مشترک جدید آب به این شهر اضافه شده است.

 بهروزی، با بیان اینکه سال ۹۷ در شیراز ۶۵۹ هزار مشترک آب وجود داشت، افزایش این تعداد به ۷۷۹ هزار مشترک در ابتدای سال ۱۴۰۰ را یادآور شد و گفت: این افزایش تعداد مشترکان و مصرف سرانه آب شیراز در حالیست که تنها ۲۴ درصد از اتکای ما به منابع آب سطحی و ۷۶ درصد اتکا به منابع آب زیرزمینی است.

بهروزی، حداکثر ظرفیت تولید آب شرب در شیراز را هم اینک ۶۷۰ هزار متر مکعب و میزان نیاز را ۷۷۲ هزار مترمکعب اعلام و خاطرنشان کرد: در شیراز با توجه به وضعیت آب و هوایی، حدود ۹۰ درصد از مشترکان کولر آبی استفاده می‌کنند، حال آنکه میانگین مصرف یک کولر آبی بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر آب در روز برآورد می‌شود.

او با اشاره به کاهش بارندگی و افزایش گرمای هوا، گفت: متاسفانه طی سال‌های اخیر با افت سطح آبهای زیرزمینی، افزایش عمق چاه و در بعضی نقاط هم با افت کیفی آب استحصال شده، مواجه هستیم. به طوریکه در سفره آب چمران شیراز، ۵۰ متر افت سطح سفره آب زیرزمینی را تجربه کرده‌ایم.

بهروزی خاطرنشان کرد: با بهره برداری کامل از خط دوم آبرسانی به شیراز، امیدوار هستیم که سطح اتکای ما به منابع آب سطحی، به ۵۰ درصد افزایش یابد و این به معنی خاموش شدن ۵۰ درصد از چاه‌های موجود در شیراز است.

او  گفت: امروز در حالی موضوع تامین آب شرب را مطرح می‌کنیم که شرکت آبفای شیراز، مدیریت آب شهرستان شیراز را عهده دار شده و علاوه بر شهر شیراز، باید آب ۱۵۷ روستا را نیز تامین کنیم، روستاهایی که عمدتا به لحاظ زیرساخت، وضعیت مناسبی نداشتند.

مدیرعامل آبفای شیراز با بیان اینکه پروژه‌های مورد نظر این شرکت، در سه بخش برنامه ریزی، طراحی و دنبال شده است، یک بخش را شامل مدیریت تحریم و تنش آبی و در محدوده حفاری، تجهیز و بهسازی چاه‌های آب دانست که منجر به تامین ۵۷۷ لیتر آب شده و بخشی از کمبود آب را جبران کرده است.

بهروزی، مدیریت تامین آب را یکی دیگر از محورهای فعالیت آبفای شیراز اعلام و یادآور شد که اجرای خطوط مختلف آبرسانی طی دو سال اخیر و البته هوشمندسازی سیستم توزیع، اقداماتی در همین راستا بوده است.

مدیرعامل شرکت آبفای شیراز با یادآوری اینکه سال گذشته مشکل آب صدرا مدیریت و رفع شد، گفت: اکنون در شیراز حدود ۵۵۳ لیتر بر ثانیه کمبود تامین آب داریم که این مقدار را با همکاری خوب مشترکان و کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی مصرف آب، می توان مدیریت کرد بدون آنکه سطح رفاه شهروندان، کاهش یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha