به گزارش روز سه شنبه ایرنا از آسیا پاسیفیک نیوز، چین ذینفع اصلی حضور نیروهای آمریکا در افغانستان بود و این موضوع بزودی آشکار خواهد شد. با خروج کامل نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان، چین باید راهی پیدا کند که از منافع خود در برابر تروریسم محافظت کند.
بر اساس این گزارش، چین ماه گذشته اعلام ناگهانی خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان را مسئول حملات انفجاری در سراسر افغانستان دانست و گفت: این اقدام، وضعیت امنیتی را بدتر کرده و صلح و ثبات و همچنین زندگی و امنیت مردم کشور جنگ زده افغانستان را به هم زده است.
تحلیلگران گفته اند که پکن کم و بیش در مورد افغانستان دو پهلو برخورد کرده است، اما خلا ایجاد شده در افغانستان بعد از خروج آمریکا، می تواند چین را ملزم به انعطاف پذیری بیشتر از آنچه که معمولاً نشان می دهد، کند.
در اوایل این ماه، چین، افغانستان و پاکستان در چهارمین گفت و گوی رسمی سه جانبه خود متعهد شدند روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی را تقویت کنند.
تارنمای آسیا پاسیفیک نیوز، به نقل از روزنامه نیکی ژاپن آورده است پکن نسبت به پتانسیل طالبان در پناه دادن به گروه های افراطی ضدچینی محتاط است. اگرچه خیال چین از نظر طالبان کاملاً راحت نیست، اما گزینه عملی ممکن است همکاری با این گروه به امید تامین توافق نامه ها برای پناه ندادن به چنین افراط گرایانی باشد.
به دنبال حملات ۱۱ سپتامبر، مبارزه با تروریسم یکی از حوزه هایی بود که در آن ایالات متحده و چین به طور مداوم در یک راستا قرار داشتند.
معرفی گروه ترکستان شرقی به عنوان یک گروه تروریستی از سوی ایالات متحده بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر به عنوان یک اقدام آشتی جویانه برای درگیر شدن چینی ها با جنگ علیه تروریسم تلقی می شد، اما دولت ترامپ در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید این گروه را از لیست گروه های تروریستی خارج کرد که با واکنش پکن مواجه شد.
نظر شما