سطح زیر کشت پنبه در استان اردبیل افزایش یافت

اردبیل - ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با اشاره به افزایش سطح زیرکشت پنبه در این استان گفت: در سال زراعی جاری در منطقه مغان بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار زیرکشت این محصول رفته است.

به گزارش ایرنا ، ارژنگ عزیزی روز سه‌شنبه در بازدید از مزارع پنبه شهرستان‌های پارس‌آباد و بیله‌سوار افزود: کشت پنبه در چند سال گذشته در استان سیر صعودی داشته و پارسال به ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار  رسید و در سال زراعی جاری از ۱۵ هزار ۵۰۰ هکتار فراتر رفته است.

وی با اشاره به راه‌اندازی چندین واحد نساجی بزرگ در استان افزود: سیاست استانداری ایجاد تعامل خوب و سازنده بین این واحدها و کارخانه‌های تولید محلوج و کشاورزان پنبه‌کار منطقه مغان است.

وی ادامه داد: تلاش می‌شود در سایه این تعامل و همکاری هم کشت محصول پنبه در استان توسعه پیدا کند و هم کارخانه‌های محلوج پنبه فعال شوند.

عزیزی گفت: واحدهای نساجی استان هم به لحاظ تامین مواد اولیه در استان آسوده خاطر می‌شوند. 

سطح زیر کشت پنیه در استان اردبیل افزایش یافت

پارسال بیش از ۵۰ هزار تن محصول پنبه از سطح مزارع منطقه مغان برداشت شد و پیش‌بینی می‌شود امسال این میزان بمراتب افزایش یابد.

احمد شهریار روز سه‌شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به کشت ارقام مای، لودوز و لیدر پنبه در منطقه مغان، وضعیت مزارع پنبه این استان مطلوب ارزیابی و بیان کرد: با تولید این میزان محصول، هفت کارخانه پنبه پاک‌کنی موجود در منطقه فعال خواهد شد.

محصول نهایی وش پنبه تحویل شده به کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی منطقه مغان پس از فرایند صنعتی، به دو شکل پنبه محلوج و دانه پنبه به کارخانه‌های نساجی و روغن‌کشی تحویل داده می‌شود.

پنبه تولید شده در منطقه مغان رتبه نخست کیفیت محصول را در کل کشور دارد و کارخانه‌های داخلی رغبت زیادی برای خرید پنبه محلوج منطقه مغان دارند.

در استان اردبیل  ۷۵۰ نفر  به تولید پینه مشغولند.

پنبه از مهم‌ترین محصولات کشاورزی است که علاوه بر تامین مواد اولیه صنایع نساجی و روغن‌کشی، در اشتغال‌زایی نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و کمتر محصول کشاورزی از نظر قابلیت ایجاد ارزش افزوده و تنوع فرآورده هم‌ردیف پنبه است.

اراضی زراعی جلگه مغان در شهرستان پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مهم‌ترین مناطق کشت پنبه در استان اردبیل به شمار می‌روند و به علت شرایط آب و هوایی مناسب، کشت پنبه از سال‌های دور در این منطقه رواج دارد.

۱۰ کارخانه پنبه‌کنی در منطقه وجود دارد که علاوه بر خرید توافقی، محصول خریداری شده را پس از فرآوری و تصفیه اولیه و تبدیل کردن به محلوج و دانه پنبه، به بازارهای هدف و کارخانه‌های نساجی و روغن‌کشی ارسال می‌کنند.

کشت پنبه در منطقه مغان سابقه طولانی دارد و این زراعت در حفظ مرغوبیت خاک زراعی و کاهش جمعیت حشرات، کنترل آفات و بیماری ها نقش بسیار مهمی دارد.

در سال‌های گذشته سطح زیرکشت پنبه در منطقه مغان تا سقف ۲۰ هزار هکتار نیز افزایش یافته بود ولی به علت جایگزین شدن محصولات دیگر، اکنون پنبه در حد یک سوم بالاترین سطح زیرکشت در منطقه مغان کاشته می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha