به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، علیاکبر یداللهی افزود : پناهگاه حیات وحش میانکاله و جنگلهای آمل و نوشهر مناطقی بودند که از ابتدای سال شاهد وقوع آتشسوزی در آنها بودیم. در سال جاری هزار متر مربع از جنگلهای آمل و نوشهر و ۵۰ هکتار از زمینهای میانکاله دچار آتشسوزی شد که با حضور به موقع محیط بانان منطقه، از گسترش این حوادث جلوگیری شد.
وی علت عمده این آتشسوزیها را در دست بررسی و عمدتاً با منشاء انسانی اعلام کرد و گفت : در آتشسوزیهای اخیر پناهگاه حیات وحش میانکاله از ۵۰ هکتاری که دچار حریق شد پوشش ۶۰ درصد سازیل بود و ۴۰ درصد دیگر از این اراضی نیز از انارستانهای میانکاله بود.
این مسئول اظهار کرد: با توجه به تخصیص نیافتن اعتبار برای ساخت پایگاه اطفاء حریق در پناهگاه حیات وحش میانکاله، یک دستگاه لودر به صورت استیجاری به همراه دو دستگاه خودروی آتشنشانی برای اطفاء حریق در پاسگاه مرکزی میانکاله مستقر شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: با توجه به پیگیریهای زیاد این اداره کل برای خرید یک دستگاه لودر، متاسفانه همچنان پس از سه سال هیچ اعتبار استانی و ملی به این امر اختصاص داده نشده است.
وی گفت: با پیگیریهای این اداره کل و به منظور اطفاء حریق در جنگلهای تحت مدیریت محیط زیست مازندران و همچنین کمک به اطفاء حریق در خارج از این مناطق، پایگاه اطفاء حریق در ضلع شمالی پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری در حال ساخت است که برای ایجاد زیرساختهای آن، ۱۸ میلیارد ریال تامین و از منابع ملی ابلاغ شده است.
یداللهی با ابراز گلایه از دستگاههای ذیربط و همکاری نکردن با این اداره کل برای ساخت پایگاه اطفاء حریق در مرکز استان گفت: علی رغم پیگیریهای زیاد این اداره کل، متاسفانه برخی از ادارات مرتبط همکاری لازم را برای آغاز عملیات اجرایی این پایگاه اطفاء حریق ندارند و بیم آن میرود که با این روند، همچنان شاهد عدم استقرار زیرساخت برای تجهیزات اطفاء حریق در این مناطق حفاظت شده استان باشیم.
یداللهی افزود: در صورت همکاری دستگاههای ذیربط و ایجاد زیرساخت و استقرار تجهیزات لازم در پایگاه اطفاء حریق در پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری میتوان برای اقدام به موقع به منظور اطفاء احتمالی حریق در جنگلها و مراتع استان امیدوار بود.
نظر شما