به گزارش ایرنا نیروگاه سیکل ترکیبی شامل تعدادی توربین گاز و توربین بخار است که در آن از حرارت موجود در گازهای خروجی توربینهای گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربینها استفاده میشود.
اگر توربین گاز به صورت سیکل ترکیبی نباشد، گازهای خروجی آن که میتواند تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد دما داشته باشد، به طورمستقیم وارد هوا می شود و انرژی باقیمانده در آنها هدر میرود، در حالیکه نیروگاه سیکل ترکیبی، از این انرژی استفاده می کند و توربین بخار، بدون نیاز به سوخت، بخار آب را تولید میکند.
نیروگاههای سیکل ترکیبی راه حل بسیار کارآمد، انعطافپذیر، قابل اعتماد، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای تولید برق هستند و به طور متمرکز در جوامع پیشرفته مورد توجه قرار گرفته اند و لرستان هم که تنها یک نیروگاه ضعیف در شهرستان دورود داشت سال گذشته با مشارکت بنیاد مستضعفان نخستین نیروگاه مطرح خود را افتتاح کرد.
استاندار لرستان به ایرنا گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد از طرح های تکمیل و افتتاح شده در دولت دوازدهم است که عملیات اجرایی آن به منظور پایداری شبکه برق، تامین نیاز جهت اجرای منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد و شهرک های صنعتی مرکز استان به عنوان یکی از ضروری ترین و راهبردی ترین طرح های زیربنایی بخش انرژی از سال ۸۴ در قالب قرارداد BOO (ساخت، بهره برداری وتملک) در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار با سرمایه گذاری شرکت مولد نیروی خرم آباد وابسته به بنیاد مستضعفان آغاز شد.
سید موسی خادمی افزود: اما عملیات ساخت این پروژه به دلایل مختلف از جمله مشکلات تامین مالی آن تعطیل شد و در نهایت با پیگیری های انجام شده در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ پس از ۱۲ سال نیمه فعالی و رکود طولانی مدت با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۳۰درصد، گشایش تسهیلات ارزی طرح از محل منابع صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک ملی صورت گرفت و عملیات اجرایی طرح در ابتدای دولت دوازدهم سرعت بیشتری گرفت.
وی ادامه داد: در نهایت بخش گازی نیروگاه با ظرفیت ۳۲۴ مگاوات، حجم سرمایه گذاری ریالی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان و ارزی ۱۹۶ میلیون دلار خرداد سال ۹۹ با حضور پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: اشتغال مستقیم این طرح ۱۵۰ نفر است که با پیگیری های صورت گرفته، تفاهم نامه ای بین بنیاد مستضعفان و وزارت نیرو جهت توسعه نیروگاه تا ظرفیت یکهزار مگاوات نیز منعقد شده است.
استاندار لرستان گفت: فاز اول این نیروگاه شامل ۲ واحد گازی است که هرکدام ظرفیتی معادل ۱۶۲ مگاوات دارند که با بهره برداری از این واحدها، ۳۲۴ مگاوات به توان تولید برق کشور افزوده شد فاز نخست این نیروگاه نیز دارای یک واحد بخار با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است که تا پایان سال به شبکه سراسری برق کشور متصل خواهد شد.
خادمی اضافه کرد: با احداث این نیروگاه علاوه بر تولید برق استان و بخشی از کشور، زیرساختهای لازم برای توسعه پایدار و تشویق به سرمایهگذاری در منطقه، فراهم میشود و علاوه بر این موارد، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای نیروهای متخصص و بومی در استان ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در طول احداث این نیروگاه نیز روزانه برای بیش از ۵۰۰ نیروی بومی منطقه اشتغال مستقیم ایجاد شده بود و با راه اندازی آن برای بیش از ۱۵۰ نفر از نیروهای متخصص بومی، اشتغال مستقیم بلندمدت و پایدار فراهم شده است.
وی تاکید کرد: در طراحی نیروگاه خرم آباد تمامی استانداردهای زیست محیطی رعایت شده است و نیروگاه کمترین تاثیر منفی را بر اکوسیستم منطقه دارد و همین امر این طرح را در ردیف نیروگاههای دوست دار طبیعت قرار داده است.
خادمی بیان کرد: نسبت تولید و مصرف برق در لرستان مطلوب نیست و تولید برق برای زیرساخت توسعه، اشتغال و فناوری وجود ندارد که امید می رود صنعت استان با استفاده از مصرف درست انرژی، رونق یابد.
به گفته وی فاز دوم و تکمیل بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد کمک شایانی به توسعه استان خواهد کرد که امیدواریم وزارت نیرو نیز در رفع مشکلات اقدام کند.
چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار فاز دوم نیروگاه خرمآباد تامین شد
استاندار لرستان همچنین گفت: چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای اجرای مرحله دوم نیروگاه گازی سیکل ترکیبی خرمآباد با ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق در سال تامین شده است.
خادمی افزود: در جلسه ای با حضور رییس بنیاد مستضعفان کشور، معاون وزیر نیرو و رییس شرکت گروه مپنا تفاهم نامه تامین اعتبار و ساخت فاز دوم نیروگاه گازی سیکل ترکیبی خرم آباد منعقد شد و تمامی تجهیزات مورد نیاز این مرحله ساخت داخل خواهد بود.
وی ادامه داد: تولید برق این نیروگاه در صورت تکمیل یکهزار مگاوات خواهد بود در حالیکه نیاز استان به برق در زمینه صنعت، کشاورزی، خدمات و مصارف خانگی ۶۰۰ مگاوات است و با توجه به وصل نیروگاه خرمآباد به شبکه سراسری کشور، مازاد تولید برق آن به سایر استان ها صادر خواهد شد.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده تمامی تجهیزات مورد نیاز فاز دوم نیروگاه گازی سیکل ترکیبی خرم آباد ساخت داخل کشور است و توسط شرکت گروه مپنا تولید و مراحل ساخت و تکمیل فاز دوم این طرح بر اساس تفاهم نامه بزودی آغاز می شود.
۵۶۴ هزار و ۷۰۲ مشترک برق خانگی در لرستان وجود دارد، همچنین ۲ هزار و ۷۳۰ مشترک صنعتی، ۱۳ هزار ۲۲۹ مشترک اداری و هشت هزار و ۸۸۹ مشترک کشاورزی از امکان برق بهره مند هستند.
نظر شما