۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۴۵
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 84388428
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیاست‌های یک بام و دو هوای آمریکا در قبال مردم سوریه

تهران - ایرنا - سیاست های بیش از ۷۰ ساله سلطه، استعمارگری و غارت ثروت کشورهای جهان به ویژه خاورمیانه و کشورهای مسلمان توسط آمریکا ادامه دارد و نمونه بارز این سیاست را می توان در برخورد واشنگتن با مردم سوریه طی یک دهه اخیر به وضوح مشاهده کرد.

به گزارش ایرنا، آمریکایی‌ها که در حمایت از رژیم غاصب صهیونیستی از سال ۲۰۱۲ ( ۱۳۹۰ خورشیدی) با کمک رژیم صهیونیستی، انگلیس، فرانسه، عربستان گروه تروریستی داعش را ابتدا در سوریه به وجود آوردند که در ادامه به دلیل سیاست‌های پر اشتباه ترکیه و چند کشور اسلامی منطقه غرب آسیا این گروه تروریستی، سازماندهی و تجهیز شد، اکنون و پس از گذشت ۱۰ سال از پایه ریزی داعش و شکست سیاست هایش در این زمینه که با ایثارگری و از خود گذشتی سربازان محور مقاومت و در راس آن‌ها سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی رغم خورد، درصدد است تا چهره‌ای دیگر از خود نشان دهد.  

آمریکا که در ۱۰ سال گذشته برای آسودگی خاطر رژیم جعلی صهیونیستی و تضعیف محور مقاومت جهت نابودی زیرساخت‌های نظامی، اقتصادی و فنی سوریه از هیچ کوششی فروگذار نبوده است به منظور فریب افکار عمومی مردم جهان اکنون با همدستی همپیمانان اروپایی خود «نشست ائتلاف بین‌المللی ضد داعش» در رم ایتالیا برگزار کرد و سعی نمود در تهیه بیانیه پایانی این نشست سیاست‌های خود را اعمال کند.       

به گزارش شبکه خبری «سی ان ان» در این بیانیه که دیروز (سه شنبه) صادر شد، آمده است:  ما وزرا و نمایندگان آمریکا، ایتالیا، کانادا، مصر، فرانسه، آلمان، یونان، عراق،  ایرلند، ژاپن، اردن، لبنان، هلند، نروژ، قطر، عربستان، ترکیه، امارات، انگلستان و نمایندگان اتحادیه کشورهای عربی و اروپا امروز در حاشیه نشست ائتلاف برای شکست داعش که در سطح وزیران برگزار شد، برای بررسی بحران سوریه دیدار کردیم.  

نکته قابل تامل در این بیانیه که توسط آمریکایی‌ها تنظیم شده و تعجب تحلیلگران آشنا به جنگ سوریه و ناظران سیاسی که جنگ ۱۰ ساله سوریه را پیگیری کرده‌اند برانگیخت اینکه امضا کنندگان این بیانیه از جمله وزیر امور خارجه آمریکا آورده‌اند «ما بر اهمیت رسیدگی جدی به نیازهای بشردوستانه از جمله کمک به نجات جان و مقابله با همه گیری کووید ۱۹ که  همه سوری‌های به آن نیاز دارند از هر طریق ممکن از جمله ارائه و توسعه سازوکار سازمان ملل در گذرگاههای مرزی که گزینه مناسبی برای آن‌ها وجود ندارد، تاکید کردیم.»   

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که پیش از این آمریکایی‌ها و کشورهای حامی تروریست‌ها در داخل خاک سوریه بارها از گذرگاههای مرزی برای کمک به گروه‌های تروریستی استفاده کرده‌اند و بارها تروریست‌های مورد حمایت آن‌ها با غارت کمک‌ها و کالاهای ارسالی مورد نیاز مردم سوریه، مانع دسترسی مردم این کشور به کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاههای مرزی شدند و این کالاها را برای تقویت خود جهت مقابله با سوری‌ها مورد استفاده قرار دادند.  

نکته با اهمیت اینکه در آن هنگام نه تنها آمریکایی‌ها بلکه هیچیک از کشورهای اروپایی به این سوء رفتارها واکنشی نشان ندادند زیرا  اقدام تروریست‌ها را در جهت کمک به اجرای سیاست‌های خود ارزیابی کردند.      

پیش از این و طی ۲ سال گذشته منابع محلی بارها گزارش دادند که نظامیان اشغالگر آمریکایی دهها کامیون حامل غلات سوریه که از سیلوهای تل عو در منطقه الیعربیه القامشلی به سرقت بردند را از طریق گذرگاه غیرقانونی «الولید» در مرز با عراق از سوریه خارج کردند. 

بیانیه  «نشست ائتلاف بین‌المللی ضد داعش» به سرکردگی آمریکا برای استفاده از گذرگاههای مرزی سوریه به منظور ارسال کمک به مردم این کشور در حالی صادر شد که نیروهای اشغالگر آمریکایی با همکاری شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به "قسد" بیشتر میدان‌های نفتی در منطقه جزیره سوریه را برای سرقت آن در کنترل دارند و در ماه‌های گذشته هزاران کامیون حامل سلاح، تجهیزات نظامی و لجستیکی را وارد مناطق نفتی سوریه کردند. 

نشست ائتلاف بین المللی ضد داعش در رم در حالی برگزار شد که هیچیک از نمایندگان کشورهایی که در خط اول مبارزه با داعش و تروریسم بودند و حتی سوریه به عنوان مهمترین قربانی در آن شرکت نداشتند تا برای شرکت کنندگان چگونگی سرقت نفت و محاصره مردم این کشور توسط نظامیان وابسته به ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا را تشریح کنند و عامل اصلی این جنایات را معرفی کنند.  

در همین حال وزارت امورخارجه و مهاجران سوریه سه‌شنبه شب با انتقاد از نشست ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به سرکردگی آمریکا در رم ایتالیا، اعلام کرد که ادعاهای بیانیه این ائتلاف با واقعیت همخوانی ندارد و دروغ محض است. 

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) ، این وزارتخانه در بیانیه‌ای تصریح کرد: سوریه از وزیران امورخارجه برخی کشورها که مجبور به شرکت و موافقت با دو بیانیه آماده شده توسط آمریکا و متحدانش شده‌اند، بسیار ابراز تاسف می‌کند. 

وزارت امورخارجه سوریه با بیان اینکه بیانیه ائتلاف ضد داعش که از پیروزی‌ها و نقشه‌های خیالی برای شکست این گروهک سخن گفته است، وجود خارجی ندارد و تمام ملل در جریان هستند که این بیانیه با سیاست‌های آمریکا در واقعیت همخوانی ندارد. 

این بیانیه تأکید کرد: چرا که بر اساس سخنان "هیلاری کلینتون" وزیر امورخارجه اسبق آمریکا، این ایالات متحده و متحدان آن بودند که با حمایت مالی، تسلیحاتی، رسانه‌ای اقدام به تشکیل گروهک تروریستی داعش کردند. 

دولت سوریه تصریح کرد در شکست گروهک تروریستی داعش، ارتش سوریه، نیروهای روسی، ارتش عراق و رزمندگان نقش داشتند نه ائتلافی که غیر نظامیان و تاسیسات غیرنظامی در سوریه و عراق را هدف قرار می‌دهد. 

این وزارتخانه افزود: تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه‌ تحمیل شده توسط آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مردم سوریه و ممانعت آن‌ها از ورود دارو و غذا و سوخت به سوریه دروغ بودن ادعاهای این کشورها مبنی بر علاقه‌مندی‌شان به تامین نیازهای انسانی در سوریه را ثابت می‌کند. 

وزارت امورخارجه سوریه در این بیانیه تصریح کرد: نیازهای انسانی مردم سوریه را نمی‌توان از طریق برخی گذرگاه‌های مرزی تامین کرد به ویژه اینکه این گذرگاه‌ها از سوی برخی از کشورها برای قاچاق سلاح و پول و تروریست‌ها به سوریه استفاده می‌شود. 

این بیانیه تأکید کرد: از سوی دیگر کمک‌های ادعایی از طریق مرزها به دست گروه‌های تروریستی می‌رسد تا بتوانند ضمن تسلط بر این مناطق این کمک‌ها را به بهایی گزاف در بازار سیاه به فروش برسانند. 

نشست ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به سرکردگی آمریکا روز سه‌شنبه در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد و ریاست این نشست را لوئیجی دی مایو و آنتونی بلینکن، وزیران امورخارجه ایتالیا و آمریکا برعهده داشتند. 

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و جوزپ بورل، رییس سیاست خارجه اروپا نیز در این نشست حضور داشتند. 

درگیری‌های داخلی سوریه از اعتراضات مسالمت آمیز ۲۴ اسفند ۱۳۸۹ در منطقه درعا در جنوب این کشور کلید خورد اما به مرور به سمت درگیری‌های مسلحانه و جنگ کشیده شد. افشاگری‌های بعدی نشان داد که تسلیح گروه‌های تکفیری تحت حمایت واشنگتن در سوریه، بخشی از راهبرد آمریکا برای مشروعیت زدایی از دولت سوریه و تغییر نظام این کشور بود.  

در این مدت نزدیک به ۲ هزار گروه کوچک و بزرگ در سوریه شکل گرفت که اعضای آن از ۸۰  کشور جهان به آنجا آمدند تا به زعم خود حکومت سوریه را سرنگون کنند. بر همین اساس است که سوری‌ها از این جنگ، به عنوان جنگ تمام عیار جهانی علیه کشور خود یاد می‌کنند.  

تاکنون آمار و اطلاعات دقیقی از تعداد قربانیان جنگ علیه سوریه در دست نیست، اما برآوردهای سازمان ملل نشان می‌دهد که ۱۰ سال جنگ آمریکایی - اسرائیلی - تکفیری علیه سوریه، جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را گرفته و سبب زخمی و معلول شدن صدها هزار نفر دیگر از شهروندان این کشور شده است.  

جنگ ویرانگر، تخریب خانه‌ها و زیرساخت‌های سوریه، مردم این کشور را از مقاومت باز نداشته است. طی این مدت، سوری‌ها با گرسنگی، محاصره در اثر حملات گروه‌های تروریستی و حامیان غربی و منطقه‌ای آن‌ها روبرو شده‌اند، اما هرگز تسلیم خواسته‌های آن‌ها نشده‌اند.  

دولت قانونی سوریه پس از ۱۰ سال جنگ موفق شد که بیش از ۹۰ درصد خاک این کشور را از وجود گروه‌های تروریستی مورد حمایت کشورهای غربی - عربی پاکسازی کند و اکنون تروریست‌های مسلح که از سوی آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه و رژیم صهیونیستی حمایت می‌شوند، در استان «ادلب» در شمال سوریه جای داده شده‌اند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha