۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۰۸
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84388498
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 بحران آب و هوایی: سرمایه گذاری پنج کشور آسیایی در نیروگاه سوخت فسیلی

تهران-ایرنا- یک اندیشکده مالی در گزارش جدید خود نوشت پنج کشور آسیایی با سرمایه گذاری ۸۰ درصدی در نیروگاه های جدید زغال سنگ در جهان اهداف آب و هوایی را به خطر می اندازند.

به گزارش ایرنا روزنامه گاردین نوشت: اندیشکده مالی «کربن تراکر» در تحقیقات جدید خود به این نتیجه رسیده که کشورهای چین،هند، اندونزی، ژاپن و ویتنام قصد دارند بیش از ۶۰۰ واحد نیروگاه سوخت فسیلی احداث کنند. این در حالیست که انرژی تجدید پذیر ارزان تر از بسیاری از نیروگاه های جدید زغال سنگ است.

این رسانه افزود: سرمایه گذاری این کشورها یکی از اصلی ترین منابع تخریب کننده محیط زیست است که می تواند ۳۰۰ گیگابایت برق تولید کند که به اندازه سه برابر ظرفیت تامین برق انگلیس است. این در حالیست که کارشناسان آب و هوایی در سازمان ملل خواستار لغو فعالیت همه نیروگاه های سوخت فسیلی هستند.

کاترین هیلنبراندن نویسنده این گزارش گفت: تلاش  این کشورها برای تولید برق از زغال سنگ حرکت در خلاف مسیر آب است. به ویژه این که انرژی تجدیدشدنی راه حل های ارزان تری را که از اهداف جهانی آب و هوایی نیز حمایت می کند، ارائه می دهد. سرمایه گذاران باید پروژه های جدید نیروگاه های سوخت فسیلی  را کنار بگذارند. بسیاری از این طرح ها احتمالا از همان آغاز بازدهی منفی خواهند داشت.

گاردین نوشت: هر چند کشورهای آسیایی هنوز هم برای ساخت نیروگاه های فسیلی پول هدر می دهند، کشورهای پیشرفته به سرعت به سمت طرح هایی برای کنار گذاشتن چنین پروژه هایی پیش می‌روند. دولت انگلیس اعلام کرده طرح های خود را  برای نابودی نیروگاه های  سوخت فسیلی، نسبت به آنچه که سال گذشته برنامه ریزی شده بود یک سال به جلو کشیده و قصد دارد این طرح ها را تا سال ۲۰۲۴  تکمیل کند.

مهلت جدید برای کنار گذاشتن نیروگاه های سوخت فسیلی در انگلستان که ۱.۵ درصد از برق این کشور را در سه ماهه اخر سال ۲۰۲۰ تامین کرد باعث تعطیلی یک نیروگاه سوخت فسیلی در شهر ناتینگهام خواهد شد. نیروگاه هایی در غرب این کشور نیز تا  سپتامبر ۲۰۲۲ خاموش خواهد شد.

گاردین با استناد بر نتایج تحقیقات اندیشکده کربن تراکر نوشت: چین یکی از سرمایه گذاران اصلی سوخت فسیلی است که به دنبال افزایش ظرفیت ۱.۱۰۰ گیگاواتی نیروگاه های سوخت فسیلی خود به ۱۸۷ گیگابایت است.

این اندیشکده مدعیست که مزارع بادی و خورشیدی تاکنون توانسته اند برق ارزان تری را نسبت به بیش از ۸۵ درصد از نیروگاه های فسیلی کنونی تولید کنند و تا سال ۲۰۲۴، انرژی تجدید پذیر می تواند با نیروگاه هایی که سوخت آنها را منابع فسیلی تشکیل می دهند، رقابت کند.

در این گزارش همچنین آمده است: در هند که دومین کشور بزرگ تولید کننده برق فسیلی در جهان است و در اندونزی انرژی تجدید پذیر می تواند تا سال ۲۰۲۴ با  انرژی تولیدی با سوخت فسیلی رقابت کند. این در حالیست که در ژاپن و ویتنام زغال سنگ تا سال ۲۰۲۲ در مقایسه با انرژی تجدید پذیر کمتر اقتصادی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha