به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، با گذشت دقیقا شش ماه از سال ۲۰۲۱ میلادی، شمار مبتلایان جهانی بیماری کووید-۱۹ در حالی از ایستگاه ۱۸۲ میلیون و ۵۹۹ هزار نفر عبور کرده است که بیش از ۴۷ میلیون و ۹۱۳ هزار مورد آن از قاره سبز گزارش شده است.
همچنین تا امروز ۳۰ ژوئن (نهم تیر ماه) از مجموع بیش از سه میلیون و ۹۵۴ هزار نفری که در جهان، جان خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند، بیش از یک میلیون و ۱۰۱ هزار مورد آن در کشورهای اروپایی ثبت شده است.
براساس تارنمای آماری وردو میترز (worldometers.info) فرانسه، روسیه، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و آلمان به ترتیب با ثبت بیش از پنج میلیون و ۷۷۲ هزار، پنج میلیون و ۴۹۳ هزار، چهار میلیون و ۷۷۵ هزار، چهار میلیون و ۲۵۹ هزار، سه میلیون و ۷۹۹ هزار و سه میلیون و ۷۳۵ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در صدر شش کشور نخست اروپایی به لحاظ شمار مبتلایان قرار دارند.
اما به لحاظ شمار جان باختگان ویروس کرونا، در این فهرست با اندکی جابجایی، روسیه، انگلیس، ایتالیا، فرانسه، آلمان و اسپانیا به ترتیب با بیش از ۱۳۴ هزار، ۱۲۸ هزار، ۱۲۷ هزار، ۱۱۱ هزار، ۹۱ هزار و ۸۰ هزر مورد فوت قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری افه، با ثبت روزانه حدود ۵۶ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در هفته جاری در قاره اروپا، آمار هفتگی مبتلایان، افزایش ۲۱ درصدی نسبت به هفته گذشته را نشان میدهد. شمار مرگومیر بیماران کرونایی نیز هر چند با شیب ملایمتر اما روند صعودی را در پیش گرفته است.
روسیه با ثبت ۲۰ هزار و ۴۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در هفت روز گذشته شاهد افزایش ۲۵ درصدی و انگلیس با ثبت ۱۶ هزار و ۴۰۰ مورد شاهد افزایش ۷۰ درصدی جمعیت مبتلایان بوده است. افزایشی که به زعم کارشناسان، گونه جهش یافته دلتا باعث و بانی آن است.
آمار جانباختگان نیز در انگلیس اگر چه در دو هفته اخیر تقریبا دو برابر شده است (از روزانه ۱۰ مورد به ۱۷ مورد فوت) اما همچنان فاصله بسیاری با اوج بیماری در ماه ژانویه و مرگ روزانه یکهزار و ۲۵۰ نفر در اثر ابتلا به کرونا دارد.
در سایر کشورهای اروپایی اما شمار مبتلایان نسبت به هفته گذشته نزولی بوده است. آمار ابتلا در فرانسه ۲۳ درصد، در ایتالیا ۳۵ درصد و در آلمان ۳۱ درصد کاهش داشته است.
با این حال الیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد، ۲۰ درصد موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور از نوع دلتا است و شیوع پرشتاب این ویروس جهش یافته در انگلیس، زنگ خطر موج چهارم کرونا را برای ما به صدا درآورده است.
وی افزود: اگرچه این ویروس هنوز به گونه غالب در فرانسه تبدیل نشده است، اما به دلیل قدرت سرایت بالای آن نسبت به انواع دیگر این ویروس ممکن است به تدریج این اتفاق رخ دهد.
ویروس جهش یافته هندی در آلمان هم در حال شیوع است و به گفته لوتار ویلر رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان ۳۵ درصد از افراد مبتلا به کرونا در آلمان به این ویروس آلوده خواهند شد. به گفته ویلر این ویروس به خصوص در بین افراد واکسینه نشده در حال گسترش است.
این در حالی است که آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که در تلاش است، ورود مسافران از انگلیس حتی در صورت دریافت واکسن را نیز ممنوع کند. طرحی که از حمایت امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه برخوردار است اما انگیزهها از احیای صنعت گردشگری تابستانی، هنوز باعث اقدامی جدی نشده است.
کریاکوس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان اما معتقد است: ما نباید محدودیتهای جدید را در پیش بگیریم بلکه میبایست انجام واکسیناسیون را تسریع کنیم.
یونان، اسپانیا، قبرس، مالت و پرتغال که اقتصادشان وابسته به گردشگری است هر چند با پیشنهاد آلمان برای قرار دادن انگلیس در فهرست کشورهای پر خطر مخالفت کرده اند اما به دلیل گسترش چشمگیر ویروس جهش یافته هندی در کشورهای پرتغال و روسیه این دو کشور از روز سه شنبه در لیست خطرناک ترین مناطق کرونایی کشور آلمان با ویروس های جهش یافته قرار گرفتند. به این ترتیب محدودیت های سختگیرانه ای برای مسافران ورودی از این کشورها اعمال می شود.
اقدامی که با انتقاد کمیسیون اروپایی مواجه شده است. محدویت های اعمال شده از طرف آلمان برای سفرها به پرتغال به اعتقاد این نهاد با توافق نامه های بین کشورهای اروپایی مطابقت ندارد.
به نوشته تارنمای شبکه تلویزیونی دولتی آرتیویای اسپانیا، در حال حاضر نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دوز نخست واکسن علیه کرونا را دریافت کرده اند.
براساس تارنمای «جهان ما در آمار» از ۲۷ دسامبر (هفتم دی ماه) و آغاز برنامه واکسیناسیون کووید-۱۹ در اتحادیه اروپا تا ۲۸ ژوئن (هفتم تیر ماه) شمار بیشترین افرادی که دوز نخست یا هر دو دوز واکسن را در قاره اروپا دریافت کرده اند به ترتیب در کشورهای انگلیس، مجارستان، ایتالیا، آلمان، اسپانیا و فرانسه گزارش شده است.
مسابقات یورو ۲۰۲۰ در سایه گونه دلتا
پس از یکسال دوری تماشاگران اروپایی از صندلی استادیومهای ورزشی، ورزشگاهها در ۱۱ کشور از ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) در حالی درها به روی فوتبالدوستها را گشوده اند که شیوع نوع مسریتر کرونا به نام دلتا، حتی به رغم واکسیناسیون گسترده در کشورهای قاره سبز، موجب دلهره، تردید و اختلافها بر سر برگزاری این مسابقات با حضور تماشاگران شده است.
یوفا اعلام کرد که اجازه خواهد داد پس از مدتی بیش از یکسال، هواداران وارد ورزشگاهها شوند و رقابت ۲۴ تیم برای قهرمانی اروپا را از نزدیک تماشا کنند با این حال تعداد هواداران در ورزشگاههای مختلف متفاوت است و مشکلات زیادی بر سر ورود هواداران و تماشای مسابقات وجود دارد.
به نوشته ال موندو، در مسابقات نیمه نهایی جام قهرمانی فوتبال اروپا که در ششم و هفتم ژوئیه (۱۵ و ۱۶ تیر) برگزار می شود حضور حدود ۶۰ هزار تماشاگر در ورزشگاه مجاز شمرده شده است.
آلمان که در تاریخ ۱۱ تیر، میزبان رقابت بین دو تیم بلژیک و ایتالیا در ورزشگاه آلیانتس آرهنای مونیخ خواهد بود از کشورهایی است که مسئله شیوع ویروس دلتا به شدت نگرانی مقامات این کشور را برانگیخته است.
مارکوس زودر رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان با هشدار از اینکه شمار بالای تماشاگران اقدامی اشتباه است، خواستار احتیاط بیشتر در فینال مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا شد.
کارل لایترباخ از مشاوران دولت آلمان و کارشناسان بهداشتی حزب سوسیال دموکرات نیز از تعداد بالای تماشاگران در بازیهای قهرمانی فوتبال اروپا انتقاد کرد و خواستار قواعد روشنی برای افراد بازگشته از سفر شد.
همچنین با توجه به شرایط وخیم شیوع کرونا در کشورهای اتحادیه اروپا، معاون کمیسیون اروپایی، اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) را به رعایت جوانب احتیاط در برگزاری مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا فراخواند و گفت این اتحادیه باید به دقت درباره مسابقات نیمه نهایی و فینال قهرمانی اروپا در یک استادیوم شلوغ تصمیم گیری کند.
جام ملتهای اروپا با دیدار تیمهای ایتالیا و ترکیه در ورزشگاه المپیکوی شهر رم افتتاح شد و ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر) ورزشگاه باشکوه ومبلی لندن شاهد رقابت نهایی دو تیم صعود کننده خواهد بود. اما نکته تلخ ماجرا اینکه انگلیس در حال حاضر میدان اصلی جولان ویروس دلتا در قاره سبز است.
با در نظر گرفتن مقررات سختگیرانه از سوی شماری کشورهای اروپایی در مورد پذیرش مسافران از انگلیس، از قرنطینه ۱۴ روزه اسپانیا گرفته تا بسته بودن مرزهای آلمان به روی مسافران از مبدا انگلیس حتی با وجود دریافت دوزهای کامل واکسن ضد کرونا، بی تردید خلل چشمگیری در روند برگزاری این دیدار نهایی روی داده و شمار زیادی از طرفداران دو تیم، دیدار از نزدیک این رقابت را از دست خواهند داد.
در حال حاضر شیوع گونه جهش یافته دلتا در انگلستان شدیدتر از سایر کشورهاست به طوری که که در یک ماه اخیر، میزان موارد ابتلا به کووید-۱۹ را تا پنج برابر افزایش داده است. با وجود واکسیناسیون گسترده در انگلیس، به گزارش اداره سلامت عمومی وزارت بهداشت بریتانیا، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد بیماران کرونایی در این کشور به این نوع جهشیافته آلوده هستند.
نظر شما