«علی رسولیان» امروز (شنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: اکنون سههزار و ۲۱۲ واحد تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی در حال نصب ماشینآلات هستند و پیشرفت بیش از ۶۰ درصدی دارند.
به گفته این مقام مسوول، ۱۱ هزار و ۶۳۵ طرح نیز در مرحله نصب سوله هستند که ۲۷ درصد از کل طرحهای شهرکها و نواحی صنعتی را شامل میشود.
وی خاطرنشانکرد: مطابق آخرین آمارها (تا ششمین روز از تابستان ۱۴۰۰)، تاکنون ۴۸ هزار و ۶۰۵ واحد تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی به بهرهبرداری رسیده است و پروانه بهرهبرداری دارند.
رسولیان ادامهداد: بیش از ۹۸۰ هزار نفر بهطور مستقیم در این واحدها مشغول به کارند.
وی گفت: از ابتدای امسال ۷۹۰ قرارداد جدید برای واگذاری اراضی منعقد شد و ۶۳۳ واحد جدید نیز به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران توضیحداد: گرچه اشتغال ۱۰ هزار و ۷۳۰ نفری از محل آغاز بهکار واحدهای جدید پیشبینی شده بود، اما در عمل ۱۶ هزار و ۷۴۴ شغل ایجاد شد که به معنای فعالیت بیش از ظرفیت این واحدهاست.
وی خاطرنشانکرد: تا پارسال راهاندازی هر واحد جدید صنعتی به اشتغالزایی متوسط ۲۰ نفر میانجامید، اما اکنون به ۲۶ نفر افزایش یافته است.
برنامه ایجاد یکصد هزار شغل
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: امسال برنامه ایجاد ۱۰۰ هزار شغل را در مجموعه شهرکها و نواحی صنعتی در برنامه داریم که از سه مسیر بهرهبرداری از واحدهای جدید، احیاء واحدهای راکد و افزایش ظرفیت بنگاههای موجود دنبال میشود.
وی بیانداشت: در سال جاری همچنین ایجاد بیش از یکهزار واحد کارگاهی در سطح کشور در این مجموعه برنامهریزی شده است.
رسولیان ادامهداد: در بحث زیرساختی، اضافه شدن ۱۰ هزار هکتار اراضی جدید به شهرکها و نواحی صنعتی و تامین آب و برق برای واحدها به میزان ۲ برابر سال گذشته در برنامه است، همچنین در حاشیه بزرگراه «غدیر» شهرکهای صنعتی جدید ایجاد میشود که به دور از تهران و با هدف کمک به سالمسازی پایتخت خواهد بود.
وی خاطرنشانکرد: امسال ایجاد شهرکهای بزرگ با مساحت دستکم پنج هزار هکتاری را با مشارکت بخش خصوصی در برنامه داریم که بهطور قطع با هزینههای تامین زیرساخت کمتری همراه است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافهکرد: در سال جاری همچنین کمک به ۶۸ کنسرسیوم صادراتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی را به منظور توسعه صادرات محصولات بنگاهها در برنامه داریم.
وی گفت: مشارکت دادن بخش خصوصی در ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی در کنار دولت و ایجاد شهرکهای صنفی با کمک اصناف و فعالان صنفی در جوار شهرهای بزرگ بهویژه برای اصناف بزرگی که قادر به اشتغالزایی مناسب هستند، ۲ پیشنهاد جدی این سازمان در سال جاری است که از سوی دولت در دست بررسی است.
به گزارش ایرنا، مطابق آخرین آمارها اکنون یکهزار و ۱۱ شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارد که ۸۲۸ شهرک و ناحیه صنعتی در حال واگذاری بوده و بنگاههای اقتصادی در آنها فعال هستند.
تاکنون ۹ هزار و ۹۴۱ مگاوات برق و ۱۶ هزار و ۳۰۵ لیتر بر ثانیه آب برای این شهرکها و نواحی صنعتی تامین شده و ۱۹۱ شهرک و ناحیه مجهز به تصفیه خانه آب شده است.
نظر شما