نیکوکاران نذرهای خود را به وحوش خراسان شمالی اختصاص دهند   

بجنورد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی نیاز به تغذیه دستی  حیات وحش استان افزایش یافته است به همین علت از خیران و نیکوکاران انتظار می‌رود کمک‌های خود را به طبیعت اختصاص دهند.

مهدی اله پور روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال های گذشته، خیران در بخش های مختلف وارد عرصه شده و در تامین علوفه و یا تامین آب مورد نیاز وحوش مشارکت داشتند و امسال هم انتظار می رود کمک های بیشتری در این زمینه به وحوش اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه خشکسالی ها، سبب شده تا تولید علوفه در مراتع کاهش یابد از این رو وحوش در یافتن غذا با مشکل روبه رو هستند گفت: معمولا در سال های خشکسالی حیوان به لحاظ جسمی ضعیف می شود از این رو سلامت در معرض تهدید قرار گرفته و احتمال بروز بیماری ها وجود دارد. 

وی خاطرنشان کرد: امسال نیاز به تغذیه دستی و آبرسانی سیار به وحوش افزایش یافته است از این رو خواستار مشارکت مردم و خیران در تامین علوفه مورد نیاز گونه های مختلف جانوری هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: اکنون قوچ و میش های پارک پردیسان بجنورد در تمامی فصول سال به صورت دستی تغذیه می شوند و این در حالی است که این اداره کل برای تامین علوفه مورد نیاز وحوش، بشدت با مشکل اعتبار رو به رو است.

وی با بیان اینکه در سال های گذشته خیران در قالب نذر طبیعیت، نسبت به جمع آوری کمک های خیران و تامین علوفه مورد نیاز وحوش پارک پردیسان بجنورد اقدام می کردند، افزود: تامین علوفه برای اسبان محیط بانان، کمک به بهسازی محیط بانی ها، بهسازی آبشخورها و تامین علوفه برای وحوش از جمله اقداماتی است در سال های اخیر به کمک خیران و دوست داران محیط زست در استان انجام شده است.

وی گفت: در سال های اخیر، نیکوکاران تهرانی برای تامین آب وحوش جاجرم  وارد عرصه شدند و تعمیر چهار دستگاه تلمبه بادی منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم، برای رفع نیاز آبی وحش این منطقه را تعهد کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با بیان اینکه تامین آب برای وحوش میاندشت، به عنوان زیستگاه مولد یوز آسیایی، از اهمیت بسیاری برخوردار است خاطرنشان کرد: یک کشاورز جاجرمی نیز برای حمایت از بقای یوز ایرانی و کمک به جمعیت آهوان، به عنوان طعمه اصلی یوزپلنگ، تامین یک تن علوفه را متعهد شده است.

اله پور با اشاره به اینکه محیط بانان برای حفاظت بهتر از منطقه و جلوگیری از شکارهای غیرمجاز، نیاز به موتورسیکلت های قوی دارند افزود: انجمن یوز ایرانی هم یک دستگاه موتور سی.آر.ام خریداری کرده و برای حفاظت از این گونه ارزشمند به محیط بانان میاندشت تحویل داد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با بیان اینکه تاکنون وقفی با نیت محیط زیست و طبیعت در  استان ثبت نشده است گفت: آثار وقف ماندگار تر است از این رو از واقفان انتظار می رود کمک ها و وقف خود را به طبیعت اختصاص دهند تا بر اساس نیت واقف صرف نگهداری و حمایت از حیوانات و وحوش شود.

پناهگاه حیات وحش میاندشت در جاجرم یکی از زیستگاه های مهم یوز پلنگ ایرانی است.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارند و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.

برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مجموعا با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha