آزاد نامداری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آتش سوزی در بخشی از جنگلهای مناطق مرزی و در نزدیکی روستایی "دوله بید" گسترش پیدا کرده و به دلیل آلوده بودن منطقه به مینهای دوران جنگ تحمیلی امکان اعزام نیروی انسانی وجود ندارد و به همین دلیل باگرد به این منطقه اعزام شد.
وی اضافه کرد: این بالگرد با استفاده از دولچه مخصوص آب را از دریاچه زیبار پُر کرده و با آن زبانههای آتش را خاموش می کند و به دلیل سرعت عمل و امکان آبپاشی در مناطق مرتفع با حجم زیاد، نقش مهمی در مهار آتش سوزی دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان گفت: هم اکنون علاوه بر نیروهای مردمی شامل تشکلها و انجمنهای زیست محیطی و منابع طبیعی مریوان، ۱۴ تیم عملیاتی از شهرستانهای سنندج، کامیاران، سروآباد و مریوان به منطقه اعزام شدند.
نامداری افزود: تاکنون آتش سوزی به بیش از ۲۰۰ هکتار از جنگلهای این منطقه خسارت وارد کرده و با خاموش کردن و مهار آتش در یک منطقه در منطقه ای دیگر دوباره زبانههای آتش شعله ور می شود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر آتش سوزی ها در جنگلهای بلوط رخ داده است اضافه کرد: گونههایی از بنه و زالزالک هم در این آتش سوزی آسیب دیده است که هنوز برآورد نهایی از سطح آتش سوزی انجام نگرفته است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما