۱۴ تیر ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 84393556
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

وزیر میراث فرهنگی وارد کردستان شد

۱۴ تیر ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳
کد خبر: 84393556
وزیر میراث فرهنگی وارد کردستان شد

سنندج - ایرنا - علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای افتتاح ۲ طرح گردشگری و بررسی آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی هورامان وارد کردستان شد.

به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی امروز دوشنبه با استقبال رسمی استاندار کردستان و جمعی مسوولان استانی در فرودگاه سنندج وارد استان شد که در این سفر ۲ روزه چندین طرح‌ گردشگری را افتتاح می‌کند و ۲ جلسه در مورد آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی هورامان و نشست با انجمن‌ها و فعالان بخش خصوصی استان خواهد داشت.

طرح‌های مورد افتتاح در روز نخست این سفر شامل مجتمع تفریحی گردشگری اقامتی و پارک آبی سپهر تابناک دیواندره و کاخ موزه خسروآباد سنندج است.

مجتمع تفریحی و گردشگری سپهرتابناک یکی از بزرگترین مجتمع‌های گردشگری استان که در شهر دیواندره قرار دارد، دارای بخش‌های مختلف و متنوعی از جمله مجموعه مدرن پارک آبی، استخر، رستوران، شهربازی، سالن چند منظوره، جایگاه پمپ بنزین، هتل، پارکینگ و فضای سبز بوده که در غرب کشور کم نظیر است.

این مجتمع در ۱۹ هزار و ۲۴۳ مترمربع زیربنا و با بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات و سرمایه گذاری بخش خصوصی ساخته شده است که برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.

فاز نخست کاخ موزه فرهنگ و مفاخر ایران زمین نیز روز دوشنبه در عمارت تاریخی خسروآباد سنندج با حضور وزیر میراث فرهنگی افتتاح می‌شود که مجموعه عمارت و باغ خسروآباد از شاخص‌ترین بناهای استان به سال ۱۲۲۳ هجری قمری توسط امان‌الله‌خان اردلان والی، حاکم کردستان در مساحت شش هزار متر مربع ساخته شده و به شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بازدید از مجسمه ایثار و مقاومت مردم کردستان، زیپ لاین و پل معلق سنندج از دیگر برنامه‌های علی اصغر مونسان در روز نخست سفرش به کردستان است و در روز پایانی نیز بازدید از پایگاه هورامان و بررسی آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی هورامان و نیز نشست با انجمن‌ها و جوامع بخش خصوصی از جمله دیگر برنامه‌های وزیر میراث فرهنگی در این استان است.

علی اصغر مونسان، آخرین بار که رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور بود در نوروز سال ۱۳۹۸ به کردستان سفر کرده است.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha