۱۴ تیر ۱۴۰۰، ۱۵:۱۸
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 84393885
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پرونده ثبت جهانی هورامان را در یونسکو پیگیری می‌کنم

سنندج - ایرنا - وزیر میراث فرهنگی، گردشکری و صنایع دستی گفت: اوایل مرداد کمیته میراث فرهنگی یونسکو برگزار می‌شود که شخصا در این کمیته حاضر می‌شوم و ۲ پرونده ثبت جهانی هورامان و راه آهن شمال – جنوب را پیگیری می‌کنم.

به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان روز دوشنبه در حاشیه افتتاح طرح گردشگری پارک آبی سپهر تابناک دیواندره در جمع خبرنگاران کردستان اظهار داشت: یکی از موضوعات بسیار مهم که کردستان را در عرصه بین المللی مطرح خواهد کرد ثبت جهانی هورامان است که در سفر دفعه قبل به استان این قول را به مردم استان دادم.

وی با اشاره به اینکه هر سال یک مورد سهمیه ثبت جهانی برای کشورمان وجود دارد، افزود: شاید هزاران بنای ارزشمند تاریخی را در نوبت ثبت جهانی داریم و همه استان‌های کشور درخواست ثبت آثار خود را دارند اما به کردستان در این زمینه اولویت دادیم.

وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه منطقه هورامان ۲ استان کردستان و کرمانشاه را در برمی گیرد، گفت: به واسطه شیوع ویروس کرونا ثبت جهاتی هورامان مقداری عقب افتاد اما در پایان همین ماه و اوایل مرداد ماه کمیته میراث فرهنگی یونسکو تشکیل جلسه خواهد داد و من به واسطه اهمیت این موضوع و اینکه باعث خوشحالی مردم کردستان شویم خود شخصا در این کمیته حضور خواهم داشت.

وی ادامه داد: ۲ پرونده سنگین شامل ثبت جهانی هورامان و راه آهن شمال - جنوب که سهمیه سال ۱۳۹۹ کشورمان است را در این کمیته پیگیری خواهم کرد تا به ثبت برسند و یک جشن خوب به این مناسبت در مرداد ماه در کردستان داشته باشیم.

مونسان با تاکید بر اینکه ثبت جهانی هورامان، کردستان را جهانی و ظرفیت‌های آن را به مردم جهان معرفی خواهد کرد، افزود: من بسیار امیدوارم که کردستان در آینده نه چندان دور به یکی از مقاصد مهم گردشگری در کشور تبدیل شود.

وی در ادامه به ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی منطقه غرب کشور اشاره و عنوان کرد: یکی از برنامه‌های جدی ما در دولت دوازدهم توزیع یکنواخت گردشگر در کشور بود تا به جای هجوم به مناطق شمالی، مردم به مناطق دیگر کشور هم سفر کنند که غرب کشور و استان کردستان با توجه به تاریخ غنی و مردم مهمان دوست در صدر استان‌های مورد تمرکز ما قرار داشت.

وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: با حمایت آقای استاندار اقدامات خوبی را در این استان شروع کردیم و در حال حاضر ۱۵ هزار میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری در بخش گردشگری در استان صورت گرفته که رقم بسیار خوبی است.

وی افزود: ساخت ۲ هتل پنج ستاره و یک چهار ستاره که هم اکنون در دست اجراست و بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارند نشان از تامین زیرساخت‌های گردشگری در استان دارد.

مونسان گسترش بوم گردی را یکی دیگر از موضوعات مهم برشمرد که به معرفی کردستان در سطح کشور بسیار کمک کرده است و در این زمینه گفت: ورود تورهای گردشگری به این استان تا قبل از کرونا به صورت فزاینده در حال افزایش بود اما کرونا این موضوع و همه بخش های گردشگری را در کل کشور و استان تحت تاثیر خود قرار داد.

وی عنوان کرد: کرونا در شرایطی بوجود آمد که کشور در شرایط جنگ اقتصادی تحریم‌ها هم بود و شاید در تاریخ کشور و با قاطعیت بعد از انقلاب ما هیچوقت فشار اقتصادی حاصل از تحریم ها را تا این اندازه نداشتیم اما دولت برای حمایت از بخش‌های آسیب دیده از کرونا هرچه را داشت به میدان آورد.

کرونا بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش‌های گردشگری کشور وارد کرد 

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد: بر اثر ویروس کرونا بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش‌های گردشگری کشور وارد شد و کرونا نیز هنوز تداوم دارد.

مونسان افزود: برای جبران این خسارات‌ها، دولت تسهیلاتی شامل شامل وام‌های ارزان قیمت، استمهال بدهی‌های مالیاتی و تامین اجتماعی و استمهال پرداخت‌ حامل‌های انرژی را در نظر گرفت که تاکنون بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال به صورت مستقیم پرداخت شده است و ۶ هزار الی هفت هزار میلیارد ریال دیگر پرونده هم اکنون در بانک ها موجود است که به مرور پرداخت آنها انجام خواهد شد.

وزیر میراث فرهنگی امروز دوشنبه از طریق فرودگاه سنندج وارد کردستان شد که در این سفر ۲ روزه چندین طرح‌ گردشگری را افتتاح می‌کند و ۲ جلسه در مورد آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی هورامان و نشست با انجمن‌ها و فعالان بخش خصوصی استان خواهد داشت.

طرح‌های مورد افتتاح در روز نخست این سفر شامل مجتمع تفریحی گردشگری اقامتی و پارک آبی سپهر تابناک دیواندره و کاخ موزه خسروآباد سنندج است.

بازدید از مجسمه ایثار و مقاومت مردم کردستان، زیپ لاین و پل معلق سنندج از دیگر برنامه‌های علی اصغر مونسان در روز نخست سفرش به کردستان است و در روز پایانی نیز بازدید از پایگاه هورامان و بررسی آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی هورامان و نیز نشست با انجمن‌ها و جوامع بخش خصوصی از جمله دیگر برنامه‌های وزیر میراث فرهنگی در این استان است.

هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود استان کرمانشاه را شامل می‌شود.

پرونده ثبت جهانی هورامان را در یونسکو پیگیری می‌کنم

منطقه هورامان در استان کردستان دارای یک شهر (اورامان تخت) و ۷۶ روستاست که تاکنون ۱۳ روستای این منطقه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پرونده ثبتی ۲۲ روستا نیز در حال پیگیری است.

واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.

اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

بخشی از هورامان نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران استان کرمانشاه واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع است.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha