مقوله حفاظت از محیط زیست باید در شورای فرهنگ عمومی مطرح شود

همدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با تاکید بر اینکه محیط زیست باید در شورای فرهنگ عمومی طرح موضوع شود، گفت: دستگاه های اجرایی در حوزه فرهنگی باید برنامه های موثری برای حفاظت از محیط زیست داشته باشند.

به گزارش ایرنا، محسن جعفری نژاد بسطامی روز سه شنبه در دیدار با رییس و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی همدان ضمن ابراز همدردی با همکاران خبرنگار فقید این خبرگزاری که در حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده جان باخت، افزود: در صورت مطرح شدن مساله محیط زیست در شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک دغدغه اجتماعی و فرهنگی می توان به نتایج مطلوب دست یافت.

وی اظهار داشت: مسائل و چالش های محیط زیست در یک روز و یک هفته پیش نیامده که بتوان آنها را در مدت کوتاه رفع کرد بلکه این مشکلات ناشی از یک فرایند نادرست بلند مدت بوده و با وجود صرف زمان طولانی برای رفع آنها بسیاری از تلاش ها هم به نتیجه نمی رسد.

جعفری نژاد بسطامی بیان کرد: تفکر نادرستی مبنی بر اینکه تنها محیط زیست در قبال مدیریت این حوزه مسئول است شکل گرفته در حالیکه همه نهادها به نوعی در این زمینه مسئولیت و تکالیفی بر عهده دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان مثال زد: وقتی اسمی از تالاب به میان می آید اذهان همه به سوی محیط زیست معطوف می شود در صورتی که مدیریت منابع آبی کشور بر عهده وزارت نیرو بوده هر چند مدیران زیر مجموعه این وزارتخانه تاکنون اظهار نظری درباره تالاب نکردند.

جعفری نژاد بسطامی با بیان اینکه مسائل زیست محیطی را باید در آمایش سرزمینی گنجاند گفت: در حوزه پسماند و قانون هوای پاک ۲۰ دستگاه از جمله شرکت نفت، شهرداری و دیگر نهادها مسئولیت دارند اما به محض آلوده شدن هوا همه توجه ها به محیط زیست معطوف می شود.

وی تاکید کرد: مدیران دستگاه های مسئول در زمینه محیط زیست باید در مصاحبه با خبرنگاران آنها را در جریان کمبودها و نقش آن در به وجود آمدن چالش های زیست محیطی قرار دهند.

جعفری نژاد بسطامی گفت: رشد شتابان توسعه بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی آثار منفی زیادی به همراه دارد و در آینده جبران خسارت وارده به این حوزه سخت و دشوار می شود بنابراین باید در سند آمایش مسائل زیست محیطی را به عنوان سند راه توسعه در نظر گرفت.

وی اظهار داشت: امروزه حفاظت از محیط زیست علاوه بر این سازمان و رسانه ها به دغدغه جدی مردم تبدیل شده است بنابراین مساله محیط زیست نه در کلام و شعار بلکه باید در عمل به عنوان هدف توسعه مورد توجه مسئولان نیز قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: باید مشکلات مرتبط با حوزه محیط زیست را با صدای بلند مطرح کرد تا اهمیت پرداختن و حل مشکلات این حوزه همواره به عنوان یک اولویت در جلوی چشمان مسئولان باشد.

جعفری نژاد بسطامی یادآوری کرد: جان باختن ۲ تن از خبرنگاران حوزه محیط زیست در حادثه واژگونی اتوبوس اتفاق تلخی بود و این حادثه نامبارک همانند سقوط هواپیمای مسافربری، سوختن کشتی سانچی و دیگر حوادث تلخ و ناگوار سالها در ذهن باقی می ماند.

وی با بیان اینکه علاوه بر خانواده محیط زیست دیگر شهروندان نیز این اتفاق را فراموش نمی کنند افزود: قرار است در کتابی که با همکاری جهاد دانشگاهی و محیط زیست همدان در حال تالیف است تصاویری از این ۲ خبرنگار چاپ شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت:  این ۲ خبرنگار با وجود سن و سال کم اما گزارش و مصاحبه های عمیق و اثر گذار در حوزه محیط زیست داشتند بنابراین ما مکلف به گرامیداشت یاد و خاطر این عزیزان هستیم.

جعفری نژاد بسطامی افزود: بسیاری از افراد با وجود اینکه مکرر مساله محیط زیست را مطرح می کنند اما در باطن نسبت به چالش های پیش روی این حوزه دلسوز و نگران نیستند و شمار دغدغه مندان محیط زیست اندک است.

وی گفت: هم اینک در فصل بودجه ریزی قرار داریم و محیط زیست به تنهایی توان دفاع برای جذب بودجه بیشتر ندارد بنابراین از نمایندگان و فرمانداران انتظار می رود برای جذب اعتبار بیشتر این سازمان را یاری دهند.

به گزارش ایرنا، ۲۵ نفر از خبرنگاران رسانه‌های کشور صبح چهارشنبه (۲ تیرماه ۱۴۰۰) برای بازدید از طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شدند که اتوبوس آنان عصر همان روز در ۱۵ کیلومتری این شهرستان در منطقه بی گم قلعه پیرانشهر دچار حادثه شد.
در این حادثه، ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی خبرنگاران پرتلاش خبرگزاری‌های ایرنا و ایسنا جان خود را از دست دادند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha