هیوا حاج محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چاپ و نشر سقز یکی از فعال ترین حوزه های فرهنگی در غرب کشور است که این صنعت به واسطه نزدیکی به اقلیم کردستان، می تواند به اقتصاد فرهنگ و هنر این دیار، کمک شایانی بکند.
وی با بیان اینکه پنج انتشاراتی (پنجره، گوتار، خانی، بیریار و ههژان) در سقز فعال هستند، افزود: از این ۴۹ عنوان کتاب چاپ شده، ۳۲ کتاب توسط پنجره، ۱۰ کتاب توسط انتشاراتی خانی، هفت عنوان کتاب توسط گوتار و ۲ کتاب توسط بیریار به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه انتشاراتی ههژان سه عنوان کتاب را برای چاپ آماده کرده است، اضافه کرد: از این تعداد کتابهای چاپ شده ۱۶ مورد در حوزه کودکان است و مابقی هم در عنوان های مختلف چاپ و روانه بازار شده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز با اشاره به اینکه بیشترین تیراژ این کتاب ها معمولا ۵۰۰ یا هزار است، یادآور شد: چند ساله گذشته انتشاراتی ها کتاب های چاپ شده نویسندگان را به فروش می رساندند و این برای نویسنده مشوق خوبی بود ولی در حال حاضر انتشارتی ها فقط کتاب ها را به چاپ می رسانند.
حاجمحمدی به وضعیت نشر در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: کرونا ضرر و زیان زیادی به حوزه فرهنگ و هنر رسانده است چون قبلا کنسرت، جُنگ شادی، تئاتر و نمایش، نمایشگاه های نقاشی و خوشنویسی برگزار می شد ولی با ورود کرونا همه این برنامه ها لغو یا بصورت آنلاین برگزار می شود.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما