۱۶ تیر ۱۴۰۰، ۸:۴۶
کد خبر: 84395657
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 جوان مرگ مغزی در بندرعباس به یک نفر زندگی دوباره بخشید

بندرعباس- ایرنا- رئیس واحد اهدای عضو هرمزگان گفت: با اهدای عضو یک جوان ۴۳ ساله مرگ مغزی در بندرعباس،یک بیمار نیازمند دوباره به زندگی بازگشت.

دکتر محمود حسین پور شامگاه سه شنبه در تشریح این خبر اظهار داشت: این جوان ۴۳ ساله با نام رضا عبدالله پور، چهارم تیرماه امسال با تشخیص سکته مغزی و کاهش سطح هوشیاری در بیمارستان شهیدی محمدی بندرعباس بستری و با وجود مراقبت های ویژه، ۱۲ تیر، مرگ مغزی وی توسط پزشکان داخلی ، مغز و اعصاب، متخصص بیهوشی و متخصص پزشکی قانونی تایید شد.

وی با بیان اینکه این جان آفرین سابقه بیماری دیابت و فشار خون کنترل نشده داشته است، افزود: بعد از تایید مرگ مغزی و رضایت خانواده وی مبنی بر اهدا عضو، تیم پزشکی واحد اهدا عضو، کبد این جوان را طی عمل جراحی  برداشت و جهت پیوند به بیمارستان ابن سینای شیراز منتقل کردند.

دکتر حسین پور با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ اهدای عضو بیماران مرگ مغزی، خاطرنشان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته فرهنگسازی خوبی در این بخش در استان هرمزگان انجام نشده، اما در سالهای اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته و از ابتدای امسال تاکنون ۷ مورد اهدای عضو در استان ثبت شده است.

این مقام مسوول بیان داشت: اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده را تنها تا زمانی که تپش قلب دارد، می توان اهدا کرد و به محض اینکه قلب تپش خود را از دست بدهد فرصت اهدای عضو نیز از دست می رود و از همین رو فرهنگسازی جهت جلب رضایت خانواده فرد بیمار و حفظ زمان طلایی به منظور پیوند عضو از اهمیت بالایی برخوردار است.

دکتر حسین پور با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰ بیمار دیالیزی در هرمزگان وجود دارد که نیازمند پیوند عضو هستند، گفت: براساس آمارهای موجود سالانه به طور میانگین ۴۵ نفر در استان به دلیل مرگ مغزی جان خود را از دست می دهند.

متخصصان علم پزشکی می گویند، مرگ مغزی درمان ندارد، اما می‌توان با اهدای اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده به دیگر بیماران نیازمند عضو، زندگی دوباره بخشید.

پیوندهای متداول عبارتند از کلیه ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه؛ همچنین برخی از ارگان ها و بافت ها را می توان زمانی که شخص اهدا کننده زنده است به شخص دیگری پیوند زد مانند یکی از کلیه ها و بخشی از کبد اما در بیشتر موارد اهدای عضو زمانی صورت می گیرد که فرد اهدا کننده در قید حیات نباشد.

نخستین پیوند انجام شده در ایران در ۱۳۱۴ خورشیدی و با پیوند قرنیه شروع شد و پس از آن پیوند کلیه در ۱۳۴۷ خورشیدی انجام گرفت، همچنین پیوند مغز استخوان در ۱۳۶۹ خورشیدی، پیوند قلب و کبد در ۱۳۷۲ خورشیدی، پیوند ریه در ۱۳۷۹ خورشیدی و در نهایت پیوند روده و پانکراس در ۱۳۸۵ خورشیدی صورت پذیرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha