دهیاری‌ها کانون مطالبه‌گری روستاییان هستند 

شاهرود- ایرنا - مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: دهیاری‌ها، پس از ۲ دهه در کشور با رسیدن به سطح بالندگی، مکان مشخصی برای پیگیری و مطالبه‌گری مردم در روستاها هستند.

به گزارش ایرنا، اشکان جعفر کریمی روز چهارشنبه درهمایش بزرگداشت روز دهیاری که در سرسرای شهید مفتح بسطام برگزار شد، افزود: شوراهای جدید روستایی ازمنابع انسانی آموزش دیده خود که دهیاران هستند در صورت عملکرد مناسب و رضایت مردم برای دوره جدید استفاده کنند چون منابع انسانی بزرگترین سرمایه سازمان ها هستند.

 وی راه اندازی دهیاری ها را یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی خواند و تصریح کرد:

شورا های جدید روستایی از دهیاران آموزش دیده ای که عملکرد خوبی در سال های پیش داشتند به عنوان سرمایه سازمان استفاده کنند.

کریمی با بیان اینکه نخستین مجوز تاسیس دهیاری سال ۸۲ برای روستای حاجی بابا قزوین صادر شد، اظهار داشت: اکنون دهیاری ها موثر و پرقدرت در عرصه مطالبه امور مربوط به روستا ها فعال هستند.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ابراز داشت: راه اندازی دهیاری در روستاها به معنای پایان کمک های دولت و انجام وظایف فعالیت های دستگاه های اجرایی نیست.

وی با بیان اینکه وظایف دهیاری ها اداره امور روستا است و مقرر نشده همه امور زیر بنایی را انجام دهند، افزود: هم اکنون فعالیت شرکت های آب و فاضلاب، برق، بنیاد مسکن، گاز هنوز در عرصه روستایی ادامه دارد.

کریمی با اشاره به اینکه نباید تمامی اعتباراتی که در اختیار دهیاران قرار می گیرد صرف امور زیر بنایی شود، تاکید کرد: دهیاران با همکاری و هم افزایی با دستگاه های اجرایی امور روستاها را پیش ببرند.

وی با بیان اینکه وظایف دهیاران در ۴۸ بندی که در اساسنامه آمده و بیشتر آن "مواظبتی" بوده، تشریح شده است، تصریح کرد: دهیاری ها مدیریت پسماند، آتش نشانی، بوستان های روستایی را در اولویت کار خود قرار دهند.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ادامه داد: قیر رایگان در بودجه سال ۹۳  پیش بینی و در اختیار دهیاران قرار گرفت و سال های بعد این اعتبارات در بودجه پیش بینی شد و به صورت اسناد خزانه و قابل واگذاری به دستگاه های اجرایی در اختیار دهیاری ها قرار گرفت.

کریمی مهمترین دغدغه دهیاران را در رابطه با راه و آب روستایی خواند و گفت: در سال جاری اعتبارات خوبی برای راه و آب روستایی در قانون بودجه پیش بینی شده است.

به گفته وی، دریافت هزینه های تفکیک، الحاق و درآمدهایی که در زمینه اراضی روستاها حاصل می شود باید در روستاهای شهرستان هزینه شود.

در این همایش که تعدادی از مسوولان کشوری، استانی، شهرستانی و بخشداران و دهیاران منتخب استان حضور داشتند ، دهیاران منتخب مسایل و مشکلات خود را مطرح کردند و در پایان از دهیاران منتخب استان سمنان تجلیل شد.   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha