شیوع ویروس کرونا، انواع و اقسام محدودیتها را بر زندگی ما و وجوه مختلف آن، تحمیل کرده، یکی از نخستین بخشها که دچار محدودیت و تعطیلی شد، تئاتر و سالنهای نمایش بود. البته چند ماهی است با رعایت شیوهنامههای مصوب بهداشتی، با تمام فراز و فرودهایش چرخه اجرا و تماشای نمایشها در کشور به راه افتاده است و این امیدواری در دل هنرمندان و مخاطبان تئاتر پدید آمده که با کاهش نهایی موجهای کرونا و ریشهکن شدن این ویروس عالمگیر، باز هم شاهد رونق صحنه و سالنهای تئاتر کشور باشیم.
یکی از راهکارهایی که در دوره کمفروغی تئاتر ایران و در هنگامه جولان کرونا در کشور با هدف روشن نگه داشتن چراغ تئاتر اندیشیده و ارائه شد، پخش فیلمنمایشهایی بود که پیش از آن به صحنه رفته بودند و هنوز علاقهمندان زیادی داشتند که مشتاق دیدن و دوباره تماشای آنها بودند؛ و این نقطه آغاز تلویزیون تعاملی در بستر فضای مجازی برای پخش انحصاری و اختصاصی فیلم نمایش برای علاقهمندان تئاتر بود که تلویزیون تئاتر ایران نام گرفت.
در ادامه ارائه فیلم تئاتر های جدید در تلویزیون تئاتر ایران سه نمایش جدید از این درگاه پخش میشود.
پخش نمایش برگزیده جشنواره نمایش دفاع مقدس در تلویزیون تئاتر ایران
نمایش دستهایت کو مم حسن؟ برگزیده چهارمین جشنواره ملی آثار هنری و نمایشی دفاع مقدس از ۱۴ تیر در بستر مجازی تلویزیون تئاتر ایران عرضه شده است.
نمایش دستهایت کو مم حسن؟ به کارگردانی رضا کرمیزاده و نویسندگی رضا گشتاسب، در سال ۱۳۹۸ به مدت زمان ۴۵ دقیقه روی صحنه رفته است. این نمایش که محصول حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد است، سابقه اجرا در جشنواره تاتارستان روسیه و کیش را هم دارد و در چهارمین جشنواره ملی آثار هنری و نمایشی دفاع مقدس (فانوس) موفق به کسب جایزه اول و دیپلم افتخار شده است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: نرگس گلی یک روز آمده آبادی، اژدها روی برکه نیش میزند و میمیرد. صبح هم پدر و مادرش از آبادی میروند. مم حسن همه چیز را فراموش میکند. یک چیزهایی را باید بیبی یادش بیاورد، یک چیزهایی را علی سینا، خمپارهها و منورها را کاظم، یوسف هم که بچه است، کاش کسی یادش بیاورد...
بازیگران این نمایش اکبر آیین، نازنین نادرپور، مهرداد علیپور، بهنام مهدیپور و پوریا نیکاقبالیان هستند.
دیگر عوامل این نمایش عبارتاند از طراح صحنه و لباس و نور رضا کرمیزاده، طراح موسیقی حسین اصیلی، طراح لباس شهرام شیبانی، طراحگریم مینا پناهپوری، طراحی پوستر و بروشور حمید جوکار، نوازندگان طارق نیکپور، امیرحسین قوسی، ایمان زینی، دکور عنایت صالحپور، مهدی کرمیزاده، علی اکبر قاسمی و امیر توکلی و عکاس اسحاق آقایی.
بازتاب معضلات اجتماعی در نمایش «کنتراست»
نمایش کنتراست به نویسندگی سیدامیر رستگار مطلق و طراحی و کارگردانی محمدحسن سلطانی در ژانر اجتماعی پیش از این در سال ۱۳۹۷ در پلاتو نمایش شیروان خراسان شمالی به مدت زمان ۱ ساعت و ۶ دقیقه روی صحنه رفته است.
بر اساس روایت رواط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در توضیح این نمایش چنین میخوانیم: گاه فاصلهها تنها در اقشار جامعه رخ نمیدهد، بلکه اعضای خانواده نیز در میان خود شکاف ایجاد میکنند تا با چنین تضادی در میان خود، کنتراستی هرچه شدیدتر در بافت جامعه ایجاد کنند...
در این نمایش علی سعیدیان مشاور کارگردان بوده و رویا داوودی، محمدحسن سلطانی، علی سعیدیان، غزال ناصری و زهره دینپور بازیگران کنتراست هستند.
از دیگر عوامل این نمایش می توان به طراح صحنه: محمدحسن سلطانی، طراح نور: حمید عابدی، طراح لباس و گریم: غزال ناصری، طراحی افکت و تنظیم موسیقی: همایون میوانی، پوستر و بروشور: امین فلاح، منشی صحنه: فرنوش فرزان و تدوین و امور گرافیک: سلمان مرندی اشاره کرد.
سید امیر رستگار مقدم نویسنده نمایش کنتراست پیش از این نمایشنامه سوپ بوقلمون را نوشته که در شهرهای مختلف کشور و توسط گروههای استانی روی صحنه رفته است.
نمایش«قصهنامه» سهم کودکان از تلویزیون تئاتر ایران
نمایش شاد و موزیکال قصهنامه ویژه مخاطبان کودک و نوجوان از ساعت ۱۸ روز دوشنبه ۱۴ تیرماه در تلویزیون تئاتر ایران در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
در ادامه برنامه پخش نمایشهای جدید از تلویزیون تئاتر ایران، این بار نوبت به مخاطبان کودک و خردسال و نیز سایر علاقهمندان نمایشهای کودکان و نوجوانان این پلتفرم رسیده که نمایش دلخواه خود را از طریق این پلتفرم به تماشا بنشینند.
نمایش قصهنامه به نویسندگی و کارگردانی رضا فقیهی اولین بار در سال ۱۳۹۸ در پردیس تئاتر تهران به مدت زمان ۴۵ دقیقه روی صحنه رفته است.
در خلاصه داستان این نمایش این توضیح را میخوانیم: در پنج اپیزود قصههای کهن ایرانی برای بچهها بازسازی میشود. بحثهایی مانند دیو پخمه، چوپان دروغگو، ترپ، طوطی و بازرگان و خاله سوسکه...
بازیگران این نمایش عبارتاند از حسین یکتا، صبا رحمتی، مبینا اکبری، مرجان خرسند، فخرالدین فیضاللهزاده و رضا فقیهی. مدیر صحنه این نمایش هم فاطمه سادات رضایی است.
نظر شما