بیشتر از نصف شهرستان‌های مازندران قرمزپوش شدند

ساری - ایرنا - پیشروی کرونای « دلتا » در مازندران با تغییر رنگ‌بندی چهار شهرستان دیگر استان تشدید شد و تعداد مناطق قرمز استان به ۱۳ شهرستان افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا ، بر اساس نتایج تازه ترین ارزیابی سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که امروز جمعه منتشر شد ، رنگ کرونایی شهرستان های رامسر ، فریدونکنار ، جویبار و بهشهر هم از نارنجی به قرمز تغییر کرده است و مقررات مربوط به این رنگ هم از فردا شنبه اعمال خواهد شد.

پیش از این شهرستان های آمل ، محمودآباد ، قائمشهر ، چالوس ، نور ، نوشهر ، ساری ، بابل و سوادکوه در وضعیت قرمز قرار داشتند.

طبق ارزیابی جدید سامانه ماسک که پس از ۷۲ ساعت به روز رسانی شده است ، وضعیت شهرستان های بابلسر، سیمرغ ، سوادکوه شمالی ، میاندرود ، گلوگاه ،کلاردشت ،عباس آباد ،نکا و تنکابن همچنان نارنجی است.

رنگ قرمز کرونایی در دور جدید اوج گیری شیوع کرونا که گفته می شود موج پنجم محسوب می شود ، از هشتم تیر ماه جاری با ورود شهرستان آمل به این رنگ به صورت رسمی وارد مازندران شد و سه روز بعد یعنی ۱۱ تیر ماه به شهرستان های قائمشهر ، محمود آباد و چالوس رسید. رنگ کرونایی شهرستان های ساری ، بابل ، نوشهر ، سوادکوه و نور هم روز ۱۵ تیر ماه قرمز شد.

پیشروی کرونا در مازندران که بر اساس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از نوع دلتا است ، چنان با سرعت بالایی صورت گرفت که در عرض کمتر از یک هفته یعنی از هشتم تا پانزدهم تیر ماه رنگ زرد کرونایی را به طور کلی از مازندران جدا کرد تا این استان از آن پس نظاره گر نبرد میان رنگ نارنجی و قرمز کرونایی باشد ، نبردی که به نظر می رسد همچنان به نفع رنگ قرمز تمام می شود و این نگرانی را ایجاد کرده است که بزودی تمامی مناطق استان یکپارچه قرمز پوش شود.

با توجه به این که سامانه ماسک بر اساس آمار بستری بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان ها ، رنگ هر شهرستان را در سه رنگ بندی زرد ، نارنجی و قرمز تعیین می کند ، تغییر سریع رنگ کرونایی شهرستان های مختلف مازندران با توجه به افزایش نگران کننده روزانه بیماران بستری در استان چندان تعجب برانگیز نیست.

رنگ زرد در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنای خطر متوسط محسوب می شود. مناطقی که بیشتر از بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر بیمار کووید ۱۹ بستری به صورت روزانه داشته باشند با وضعیت زرد تعریف می شوند. رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است. آمار روزانه بستری بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت ، آن منطقه را در وضعیت نارنجی تعریف می کند. وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر  نیز به شرایطی اطلاق می‌شود که در یک شهر از هر صدهزار نفر، دست‌کم ۱۰ نفر روزانه به علت ابتلا به کرونا  در بیمارستان بستری شوند. 

طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، آمار بیماران بستری در بیمارستان های زیر پوشش این دو دانشگاه در تاریخ هشتم تیر ماه که نخستین شهرستان استان به رنگ قرمز رسید ۴۲۵ نفر بود ولی طی ۱۰ روز گذشته با افزایش حدود ۲.۵ برابری از مرز یکهزار نفر گذشت.

بیشتر از نصف شهرستان‌های مازندران قرمزپوش شدند

نگرانی‌هایی که محقق شد

پیش از این مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تایید ورود سویه کرونای دلتا به این استان ، ابراز نگرانی کرده بودند که این سویه جهش یافته خیلی سریع مازندران را وارد موج پنجم کرده و وضعیت رنگ بندی شهرستان ها را زودتر از موج های قبلی تغییر خواهد داد.

گزارش های رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم پیش از این ثابت کرده بود که سویه دلتا حتی دو برابر سویه انگلیسی که مازندران فروردین ماه امسال تجربه کرده بود ، قدرت سرایت دارد و به همین دلیل هم وضعیت استان در موچ پنجم خیلی سریع به سمت بحرانی شدن پیش می رود.

به عنوان مثال در حالی که در موج چهارم همه گیری ویروس کرونا در مازندران با سویه انگلیسی دو هفته زمان برد تا آمار بیماران بستری دو برابر شود یعنی از ۴۴۱ نفر اول فروردین به ۸۹۰ نفر در ۱۵ فروردین برسد ، ولی سویه دلتا تنها یک هفته زمان نیاز داشت تا آمار بیماران بستری را با ۱۰۰ درصد افزایش از ۴۷۲ نفر در روز هشتم تیر ماه جاری به ۹۳۷ نفر در روز ۱۶ تیر و یکهزار و سه نفر در روز ۱۷ تیر افزایش دهد.

بررسی ارزیابی های سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی هم نشان می دهد که سویه دلتا در بعضی از مناطق مازندران مانند نوشهر به صورت جهشی عمل کرده است و رنگ این شهرستان را از زرد ناگهان به قرمز رسانده است در حالی که در زمان شیوع سویه انگلیسی رنگ بندی ها به صورت پلکانی از زرد به نارنجی و از نارنجی به قرمز تغییر می کرد.

یکی از دلایل شیوع سریع و جهشی سویه دلتا به ویژگی های خاص آن ارتباط دارد. ویروس کرونا سویه دلتا که از خرداد ماه در کشور شیوع یافته ، طبق اظهار نظر کارشناسان پزشکی با انواع قبلی آن متفاوت و تاحدودی علائم آن مانند سرماخوردگی ساده از طریق آبریزش بینی، تب و گلو درد خود را نشان می دهد و به همین دلیل افراد آن را جدی نمی گیرند در نتیجه باعث شیوع بیشتر آن از طریق ابتلای خانوادگی می شوند.

شاید به همین خاطر است که به گفته دکتر سیمین بابایی سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، در دور جدید شیوع کرونا در استان بسیاری از بیماران از یک خانواده هستند و یا به عبارتی ابتلا به کرونا خانوادگی شده است.

یکی از ویژگی های سویه دلتا این است که در کمتر از ۴۸ ساعت علائمش را بروز می دهد و فرد پس از سه تا ۴ روز مشاهه علائم اولیه ، به مرحله درگیری ریه می رسد. ویژگی دیگر این سویه هم مبتلا کردن افرادی است که واکسن تزریق کرده اند و به همین دلیل هم از دلتا به عنوان سویه واکسن گریز هم یاد می شود.

درگیر کردن کودکان و نوجوانان هم از دیگر ویژگی های کرونای دلتا است ، موضوعی که باعث نگرانی افرادی مانند معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران شده است . دکتر قاسم اویس از این ویژگی کرونای دلتا به عنوان « مهم ترین دغدغه » یاد می کند و می گوید : این مساله نه تنها تعداد بیماران را افزایش می دهد، بلکه زنجیره انتقال را نیز گسترش خواهد داد چون خیلی از مردم اینگونه باور کرده اند که کرونا با افراد نوجوان و کودکان کاری ندارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha