داخلی سازی صنایع وارداتی تاشناسایی فرصتهای جذب سرمایه‌گذاری خارجی درقم

قم - ایرنا - داخلی‌ سازی صنایع وارداتی مهمترین اولویت سرمایه‌گذاری درقم، شناسایی فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی، تخصیص ۱۰۵ میلیارد تومان برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری ،متروی قم آذرماه آماده مسافرگیری ،دایر شدن ۱۴۰ مزرعه نمایشی برای آموزش کشاورزی از جمله اخبار هفته گذشته قم بود.

خسارت بیش  از۲هزار میلیارد ریالی خشکسالی به زراعت قم ، دستگیری چهار حفار غیرمجاز آثار تاریخی،شتاب تحول در کشتی قم، ضرورت  صیانت از بافت فرهنگی اطراف حرم حضرت معصومه(س) ، تشدید نظارت بر اصناف و ادارات ، پرداخت تسهیلات ویژه بافت فرسوده ، دریاچه نمک نیازمند توجه ملی وتحویل اراضی ۲۲ هکتاری طرح مسکن اقدام ملی از دیگر اخبار هفته گذشته قم بود. 

 شناسایی فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی

استاندار قم با اشاره به‌مشخص بودن قانون جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این استان گفت: برای سرمایه‌گذاری‌های‌خارجی در قم برنامه داریم و برخی فرصت‌های سرمایه‌گذاری را نیز شناسایی کردیم.

بهرام سرمست  در پایان برنامه‌ سه‌شنبه‌های اقتصادی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این فرصت‌های شناسایی شده را به‌صورت مجوزهای بی‌نام در اختیار داریم و مرکز جذب خدمات سرمایه گذاری استانداری نیز به‌اقتضای مراجعه‌هایی که صورت می‌گیرد، تسهیلات را ارائه می‌کند.

داخلی‌سازی صنایع وارداتی مهمترین اولویت سرمایه‌گذاری در قم

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: حمایت از داخلی‌سازی صنایع وارداتی که منجربه صرفه‌جویی ارزی شود و بتواند تحریم‌های خارجی را خنثی کند اولویت اصلی سرمایه‌گذاری درقم است و سال گذشته ۹۷ میلیون دلار صرفه جوی ارزی در این استان ثبت شد.

محمود سیجانی هفته گذشته درحاشیه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در جمع خبرنگاران، افزود: هدف‌گذاری امسال قم در این زمینه صرفه‌جویی ارزی به میزان ۱۰۵ میلیون دلار است.

وی اضافه کرد: صنایع لوازم خانگی، برق و الکترونیک، مواد اولیه شیمیایی و پلیمری مهمترین سهم را در صرفه جویی ارزی دارند.

دایر شدن ۱۴۰ مزرعه نمایشی برای آموزش کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در طول هشت سال گذشته، ۱۴۰ مزرعه نمایشی،‌ سایت الگویی و کانون یادگیری برای آموزش روش‌های نوین کشاورزی در قم دایر شد.

عباس پورمیدانی درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان داشت: این طرح با هدف ارتقاء سطح دانش بهره‌برداران، انتقال دانش فنی و تغییر شیوه‌های سنتی کم بازده کشاورزی به روش‌های نوین برای افزایش بهره‌وری در قم به اجرا درآمد و با استقبال مطلوب کشاورزان استان مواجه شد.

وی در ادامه با اشاره به جزییات بیشتر از مزایای اجرای این طرح، تاکید کرد: احداث ۱۴۰ مورد مزارع نمایشی، سایت الگویی و کانون یادگیری در استان موجب انتقال دانش فنی در زمینه‌های مختلف شامل ارقام اصلاح شده، به نژادی شده، تجربیات موفق بومی، ماشین آلات کاشت، داشت و برداشت و نیز مصرف بهینه نهاده‌های کشاورزی مانند کود و سم‌ در میان بهره‌برداران این بخش، شده‌است.

ضرورت صیانت از بافت فرهنگی اطراف حرم حضرت معصومه(س)

استاندار قم، با اشاره به اجرای طرح ۳۱۵ هکتاری بافت تاریخی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)، گفت: حفظ و صیانت بافت فرهنگی مذهبی محدوده این طرح اولویتی اساسی و ضروری است.

 بهرام سرمست هفته گذشته در مراسم بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی قم، افزود: وجود خانه‌ها، گذرگاه، بازار و  سراها و حمام‌های قدیمی در بافت تاریخی قم و اطراف حرم مطهر ، جلوه هایی از هویت، اصالت و فرهنگ مردم قم است و ضروری است در مرمت و بهسازی این بناها اولویت، جنبه های فرهنگی و مذهبی باشد.

وی اجرای پروژه‌های اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) شامل پیاده راه‌سازی و ساماندهی اطراف حرم را مورد اشاره قرار داد و گفت: دستگاه‌های ذیربط بازنگری در طرح بافت تاریخی  را به‌عنوان یک اولویت پیگیری نمایند بطوریکه هم اصالت و هویت فرهنگی و تاریخی شهر قم حفظ شود و هم اقتصادی شدن این طرح در نظر گرفته شود.

شتاب تحول در کشتی قم

 مدیرکل ورزش و جوانان قم گفت: سرعت رشد و توسعه ‏کشتی استان در حال حاضر شتاب گرفته است که این نشان از عملیاتی کردن برنامه‌های ترسیم شده کادر اجرایی هیات کشتی قم است.

رسول منعم درآیین تجلیل از اردو نشینان قمی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان درسالن این اداره کل، افزود: کشتی قم در سالهای اخیر دستاوردهای بی نظیری کسب کرده‌است که کسب سهمیه المپیک توسط علیرضا نجاتی بعد از ۳۱ ‏سال از جمله این اتفاقات مهم است.

وی ادامه داد: افتخارآفرینی کشتی گیران این استان در رقابت‌های ملی و بین المللی موجب انگیزه بیشتر جوانان و نوجوانان قمی برای فعالیت در این رشته و تلاش بیشتر شده‌است.

تخصیص ۱۰۵ میلیارد تومان برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری

 رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی هشت سال گذشته بیش از ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در زمین‌های کشاورزی استان اختصاص یافت.

عباس پورمیدانی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در مزرعه‌ها و باغ‌های قم موجب افزایش راندمان آبیاری، افزایش تولید محصول، کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود و این مزایا موجب شده، طی سال‌های اخیر با تلاش مسئولان استان اعتبار ویژه‌ای برای اجرای این سامانه‌ها اختصاص یابد.

وی با اشاره به این که اجرای سامانه‌های نوین آبیاری درقم همچنان با قدرت ادامه می‌یابد، افزود: تامین منابع آبی پایدار برای بخش کشاورزی در قم به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی این استان،‌ همواره یکی از دغدغه‌های جدی مسئولان و کشاورزان است و استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری می‌تواند راهکار مناسبی برای پاسخ به این مشکل باشد.

تشدید نظارت بر اصناف و ادارات 

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم از تشدید نظارت بر کلیه مشاغل و اصناف خبر داد و گفت: این نظارت ها با استفاده از ظرفیت ۶۰ بازرس انجام می شود.

 نرگس جعفری هفته گذشته افزود: نظارت و بازرسی از فعالیت اصناف و ادارات درتمام مناطق استان قم انجام می‌شود؛ در این راستا نظارت از مشاغلی نظیر اغذیه فروشی‌ها، تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها، اماکن بین راهی و هتل‌ها به عهده اکیپ‌های بهداشت محیط و کنترل مشاغلی مانند ادارات، بانک‌ها، آموزشگاه‌ها، گیم نت‌ها و  دفاتر پیشخوان به بازرسین بهداشت حرفه ای محول شده‌است.

وی با بیان اینکه از یکم الی  ۱۵ تیرماه بیش از ۵ هزار مورد نظارت و بازرسی از اصناف و ادارات این استان انجام شده است، گفت: امید می‌رود با تشدید این اقدامات شاهد افزایش رعایت نکات بهداشتی و کاهش آمار ابتلا به کرونا در سطح استان قم باشیم.

خسارت بیش  از ۲ هزار میلیارد ریالی خشکسالی به زراعت قم

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی قم گفت: مبلغ برآورد اولیه خسارت زراعی در استان بر اثر خشکسالی و تنش دمایی بیش از ۲ هزار میلیارد ریال می‌باشد و همچنین این مساله بر مراتع اثرات منفی خود را داشته وتامین علوفه دام را تحت تاثیر قرار داده‌است.

سیدمصطفی طباطبایی درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود:کاهش بارش وتنش دمایی باعث بروز خسارت خشکسالی درکشت زراعی استان شده‌، قم در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بیش از ۳۱ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت محصولات زراعی (گندم، جو، کلزا) پیش بینی که کاهش نزولات جوی باعث کاهش عملکرد تولید محصولات زراعی شده‌است.

وی گفت: از طرفی اختلاف دما و تنش‌های دمایی درفروردین ماه ۱۴۰۰ در بخش باغبانی، خسارت سرمازدگی در پی داشته که بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از باغات استان را با درصد متفاوت تحت تاثیر قرار داده است. مبلغ برآورد خسارت اولیه در زمینه سرمازدگی در باغات بالغ بر ۱۲۲ میلیارد ریال می‌باشد.

دستگیری چهار حفار غیرمجاز آثار تاریخی

فرمانده یگان ‌حفاظت میراث‌فرهنگی قم با تاکید بر اینکه هرگونه کاوش و حفاری غیرمجاز برای دستیابی به اشیای تاریخی ممنوع است ،گفت: چهار حفار غیرمجاز آثار تاریخی در این استان ، دستگیر شدند.

سرهنگ فرامرز بازگیر، درگفت و گویی افزود: این حفاران غیرمجاز آثار تاریخی در نزدیکی منطقه پیرقیصر از توابع روستای دیزیجان بخش سلفچگان این استان دستگیر شدند.

پرداخت تسهیلات ویژه بافت فرسوده

 مدیرکل راه و شهرسازی استان قم گفت: ساکنین بافت اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) و بافت فرسوده سایر نقاط شهر می‌توانند برای نوسازی و ساخت واحدهای خود تسهیلات بانکی ویژه دریافت کنند.

حسن صبوری بیان کرد: این اداره کل به دنبال سیاست‌های پیشران و محرک توسعه خود در بافت فرسوده، شرایط پرداخت تسهیلات را فراهم کرده است.

وی افزود: هدف از پرداخت این تسهیلات، نوسازی بافت، مقاوم سازی و بهینه سازی واحدهای مسکونی است تا ساکنین آن با آرامش خاطر در آن سکونت داشته باشند.

متروی قم آذرماه آماده مسافرگیری

 مدیرعامل سازمان قطار شهری قم از پایان ریل‌گذاری تونل مترو تا ۲ هفته آینده و همچنین آغاز تست گرم در پایان مردادماه سالجاری خبر داد و گفت: حدود سه ماه پس ‌از انجام تست گرم، یعنی آذرماه سالجاری فاز نخست خط یک مترو قم آماده مسافرگیری خواهد بود.

منصور درویشی هفته گذشته با بیان گزارشی از آخرین وضعیت طرح قطار شهری قم اظهار داشت: خوشبختانه موضوع اوراق مشارکت این طرح در مراحل پایانی خود است و تا ۲ هفته آینده می‌توانیم چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از این محل را در حساب سازمان قطار شهری قم داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه مرحله نخست خط یک مترو قم با ۲ ایستگاه اصلی و چهار ایستگاه عبوری راه‌اندازی می‌شود گفت: ایستگاه میدان مطهری از این مرحله به‌مراحل پایانی خود رسیده و حدود ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دریاچه نمک نیازمند توجه ملی

 مدیرکل مدیریت بحران قم با بیان اینکه دریاچه نمک پیش از بحرانی شدن نیازمند توجه ملی است گفت: تهدیدات زیست محیطی از جمله تامین نشدن حقابه این دریاچه موجب شده تا ایجاد کمیته ملی پیرامون آن در کشور ضروری باشد.

محسن اوروجی درپنجاهمین جلسه شورای اطلاع رسانی قم درسالن کرامت استانداری، با استقبال از مطالبه‌گری رسانه‌های استان پیرامون مسائل زیست محیطی قم ادامه داد: قرارگرفتن دریاچه نمک در فلات مرکزی کشور و درمجاورت استان‌های پرجمعیت از جمله اصفهان، تهران، قم، قزوین و سمنان اهمیت توجه به این دریاچه را چند برابر کرده است.

وی با بیان اینکه در صورتی که حقابه این دریاچه تامین نشود، با روند فعلی با چالش های جدی در این زمینه مواجه می شویم، افزود: باید اقدام های اساسی برای مدیریت محیط زیست استان و جلوگیری از فرسایش و تخریب آن انجام شود.

تحویل اراضی ۲۲ هکتاری طرح مسکن اقدام ملی 

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم گفت: اراضی ۲۲ هکتاری پردیسان که از دی ماه سال گذشته به طرح مسکن اقدام ملی اختصاص یافته بود امروز به بنیاد مسکن تحویل داده شد.

 حسن صبوری هفته گذشته در حاشیه آغاز عملیات اجرایی ساخت هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در اراضی ۱۷ هکتاری و آماده سازی ۷۰۰ واحد مسکونی در اراضی ۲۲ هکتاری پردیسان قم اظهار داشت: اراضی ۲۲ هکتاری پردیسان قم در دی ماه سال گذشته به طرح مسکن اقدام ملی اختصاص یافت و پس از سپری کردن فرایند تغییر کاربری و تایید شورایعالی شهرسازی و معماری کشور، امروز به بنیاد مسکن تحویل داده شد.

وی افزود در این زمین با زیربنای ۷۵ هزار مترمربع ۷۰۰ واحد ساختمانی برای متقاضیان مسکن ملی فاز اول احداث خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha