فضل الله آذرفر روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تنش آبی جمعیت ۷۰ هزار نفر عشایر این استان که در هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیستبوم سکونت دارند را تهدید می کند.
وی بیان کرد: ۷۰ درصد از ۲ هزار حلقه چشمه و قنات های تأمین کننده آب آشامیدنی مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد براثر کم بارشی های اسفند ماه تاکنون دچار کم آبی یا خشکیدگی شده است.
آذرفر تصریح کرد: تامین آب ۱۱ هزار خانوار عشایری با بیش از ۱۰ میلیون راس دام یکی از مشکلات اصلی این نهاد است.
وی افزود: روزانه ۱۴۰ هزار لیتر آب به وسیله ۱۰ تانکر سیار به عشایر این استان آبرسانی می شود.
آذرفر کمبود اعتبار برای خرید یا اجاره تانکرهای آبرسانی سیار را یکی از مشکلات اساسی این نهاد در این فصل از سال دانست و اضافه کرد: در صورت تامین نشدن تجهیزات تامین آب آشامیدنی عشایر و دامهایشان ، امکان مهاجرت آنان به مناطق حاشیه ای شهرها و بروز آسیب های اجتماعی و اقتصادی وجود دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه آبرسانی با ۱۰ دستگاه تانکر پاسخگوی نیاز عشایر نیست از مسوولان انتظار می رود چاره ای عاجل برای حل مشکل کم آبی در این مناطق بیاندیشند.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برای تقویت ناوگان آبرسانی سیار به مناطق عشایری استان ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و بهبود خدمات رسانی به قشر تلاشگر عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیازمند تامین ۲۰ دستگاه تانکر دیگر است.
آذرفر اظهار داشت: کمبود آب در مناطق عشایری تهدیدکننده سلامت عشایر کهگیلویه و بویراحمد است که سالانه ۴۵ هزار تن گوشت قرمز، شیر،کشک ،روغن و پشم تولید و روانه بازارهای مصرف می کنند.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک میلیون رأس دام سبک و سنگین نگهداری می کنند.
عشایر این استان ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
۱۲ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۰ هزار نفر عشایر هستند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
نظر شما