مهری نقوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از مباحثی که در زندگی روزمره ما وجود دارد مانند سال نو، تعیین قبله و آغاز ماه رمضان با علم نجوم مرتبط است و آشنایی بیشتر مردم با این مفاهیم به درک هرچه بهتر آنها از پدیده های ستاره شناسی کمک می کند.
وی ادامه داد: همچنین آشنایی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان با نجوم و حضور در برنامههای رصد آسمان به افزایش درک و بهبود دیدگاه آنها نسبت به جهان هستی و زیباییها و شگفتیهای آن منجر خواهد شد و دیدگاه های غیر منطقی درباره زندگی را از بین میبرد.
نقوی با اشاره به اینکه خانوادههای ایرانی وقت بسیار کمی برای آموزش نجوم در نظر میگیرند و در زمان حاضر اِقبال زیادی به آن وجود ندارد، تصریح کرد: لازم است نهادهای اطلاع رسانی و آموزشی از جمله رسانهها و رادیو و تلویزیون برای ترویج و آموزش نجوم، برنامههای بیشتری اجرا کنند.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش نجوم به کودکان از زمانی که خواندن و نوشتن را میآموزند، خاطرنشان کرد: در زمان حاضر علم نجوم در حد مختصر در درس علوم دانش آموزان دوره دبستان آموزش داده میشود درحالیکه این بحث میتواند به صورت یک درس مجزا نیز ارائه شود.
نقوی یکی از اهداف اصلی راه اندازی و فعالیت مرکز نجوم ادیب اصفهان را ترویج عمومی و همگانی علم نجوم دانست و گفت: این مرکز به منظور ترویج هرچه بیشتر علم اخترشناسی اقدام به برگزاری جشنواره ای ملی با این موضوع از ۱۶ تا ۱۸ آذر امسال کرده است.
وی با بیان اینکه جشنواره ملی " ترویج نجوم ادیب" در ۲ بخش اصلی مقاله و عکسهای نجومی برگزار میشود، افزود: علاقهمندان به نجوم از جمله منجمان آماتور، دانشجویان و دانش آموزان دوره دوم متوسطه میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، محورهای بخش مقاله را منظومه شمسی، سیارات فراخورشیدی، اختر فیزیک، اختر زیست شناسی، کیهان شناسی، علوم و فناوری فضایی نجوم و نجوم رصدی و محورهای بخش عکس نجومی را نمای باز، عمق آسمان و خورشید اعلام و اضافه کرد: فرصت ارسال آثار تا پایان شهریور امسال است.
وی یکی از برنامههای این جشنواره را پاسداشت تلاشهای پروفسور " احمد کیاست پور" در ترویج نجوم عنوان و خاطرنشان کرد: مرحوم کیاست پور در راه اندازی مرکز نجوم ادیب اصفهان تاثیرگذار و از فعالان ترویج علم نجوم در کشورمان و دنیا بود.
نقوی با بیان اینکه جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب به صورت مجازی برگزار میشود، تصریح کرد: برپایی نمایشگاه و رصد آنلاین از دیگر برنامه های این رویداد است.
نجوم یا اَختَرشناسی به دانشِ بررسی موقعیت، تغییرات، حرکت و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی پدیدههای آسمانی از جمله ستارهها، سیارهها، دنبالهدارها، کهکشانها و پدیدههایی مانند شفق قطبی و تابش زمینهٔ کیهانی گفته میشود که منشاء آن در خارج از جو زمین است.
نظر شما