۲۲ تیر ۱۴۰۰، ۱۴:۴۴
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84402286
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضریب بیمه ای خراسان شمالی ۱۲ درصد از میانگین کشوری پایین تر است

بجنورد - ایرنا - مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: ضریب پوشش بیمه‌ای در این استان ۳۸ درصد است که این رقم نسبت به میانگین ۵۰ درصدی این شاخص در کشور، ۱۲ درصد عقب است.

سیداحمد سیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران این استان با بیان اینکه هم‌اینک ۳۰۳ هزار نفر از مجموع جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این خطه بیمه هستند اظهار داشت: بدون احتساب جمعیت روستایی ۷۰ درصد جمعیت شهری این خطه زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی افزود: ترکیب جمعیت خراسان شمالی  که شامل ۴۶.۵ درصد جمعیت روستایی و مابقی شهری است باعث پایین بودن این شاخص نسبت به کشور است.

وی گفت:  بیشترین علت این امر ترکیب جمعیتی روستایی و عشایری و مشمول نبودن آنان زیر پوشش این سازمان بیمه گر است.

سیدی تعداد اعضای بیمه شده اصلی در استان را ۱۰۴ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: با احتساب افراد تبعی به ۲۹۳ هزار نفر می رسد، در مجموع ۲۰ هزار و ۲۱۲ نفر نیز هم اینک مستمربگیر اصلی این سازمان بیمه ای هستند.

به گزارش ایرنا هم اینک ۶۳ هزار و ۶۱۶ نفر از جمعیت روستایی و عشایری استان زیر پوشش صندوق بیمه روستاییان و عشایر هستند ، به طوری که هم اکنون حدود ۷.۵ درصد از جمعیت استانی و بیش از ۳۲ درصد از جمعیت روستایی و عشایری این خطه شمال شرق کشور تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند. 

اینک ۳۶.۴ درصد جمعیت استان در بخش‌ کشاورزی مشغول به کار هستند که بر اساس داده‎‌های وزارت جهاد کشاورزی این میزان ۲ برابر میانگین کشوری است.

 مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: همچنین بیشتر جمعیت شاغل این استان در بخش کشاورزی هستند که این موضوع نیز باعث پایین آمد شاخص بیمه ای استان شده است، فعالیت صنایع و اشتغال در این حوزه در این استان نشبت به کشور کمتر است همچنین سرانه درآمدی خانوار نیز نسبت به میانگین کشور پایین تر است.

سیدی فرار بیمه ای را نیز از دیگر دلایل پایین بودن شاخص بیمه ای استان دانست و افزود: برخی از کارفرمایان بدون مجوز به صورت زیر زمینی در حاشیه شهرها فعالیت دارند که آماری از نیروهای اشتغال به کار آنان نداریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مطب ها و مراکز درمانی خصوصی نیز اشاره ای کرد و اظهار داشت: علاوه بر کارگاه های زیر زمینی متاسفانه در مطب ها و مراکز درمانی خصوصی نیز فرار بیمه ای داریم که هم اینک ساماندهی این امر در برنامه ریزی بلند مدت است و تلاش می کنیم که شاغلان در این بخش را زیر پوشش تامین اجتماعی ببریم.

سیدی با بیان اینکه بیشترین شاغلان در مطب ها و مراکز درمانی بانوان هستند و به ویژه بیشتر نیز سرپرست خانوار هستند گفت: متاسفانه این شاغلان تشکل صنفی و سخنگو ندارند، بعضا لیست های ناقصی نیز برای این کارکنان ارسال می شود که این موضوع را نیز پیگیر بوده ایم .

وی از تمامی شهروندان و شاغلان خواست که بحث بیمه ای باید به عنوان مطالبه عمومی در نظر بگیرند افزود: از تمامی شاغلان در بخش های مختلف می خواهیم که اگر بیمه نیستند در سامانه غیر حضوری سازمان تامین اجتماعی مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند، تمامی این اطلاعات محرمانه است.

سیدی با بیان اینکه هم اینک ۳۰ خدمت در سازمان تامین اجتماعی به صورت غیر حضوری انجام می شود گفت: از بیمه شدگان و سایر شهروندان می خواهیم که از بسترهای غیرحضوری این سازمان استفاده کنند، این مهم باعث صرفه جویی زیادی می شود.

 مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش به معافیت جرایم کارفرمایان بدهی قطعی شده تا پایان اسفند نیز اشاره کرد و گفت: این افراد می توانند به سامانه سازمان مراجعه و ثبت نام کنند، مسوول مطالبات پرونده کارگاهی و کارفرمایان را مطالعه خواهند کرد و در صورت داشتن شرایط بدهی تقسط می شود.

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: در سه ماه امسال ۱۵۹ هزار و ۵۵۱ نسخه به صورت الکترونیکی صادر شده است، بیشترین نسخه های الکترونیکی در مراکز خصوصی انجام شده است.

دکتر جلال جهان نیا افزود: مراکز دولتی بیشتر به علت کمبود زیر ساخت ها به این موضوع کمتر پرداخته اند که ۳۰ میلیارد ریال اعتبار به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی پرداخت کرده ایم تا در زمینه سخت افزاری هزینه کنند.

وی بر قانون الزام درمان به شکل کامل رایگان نیز اشاره کرد و افزود: برای اجرایی شدن این مهم نیز دانشگاه علوم پزشکی استان را مورد حمایت قرار می دهیم که در این خصوص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیز به حساب این دانشگاه پرداخت کرده ایم تا از بیماران بالای ۶۵ سال حق فرانشیزی را به صورت نقدی دریافت نکنند، این طرح هم اینک در مرحله اولیه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha