۲۳ تیر ۱۴۰۰، ۸:۰۰
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 84402947
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

فرسایش بادی سالانه ۳۰ هزار میلیارد ریال خسارت به‌ بار می‌آورد

سمنان- ایرنا- مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: فرسایش بادی بر اساس آخرین مطالعات در سال ۹۸، سالانه ۳۰ هزار میلیارد ریال به صورت مستقیم خسارت اقتصادی و زیست محیطی در کشور به بار می آورد.

به گزارش ایرنا، وحید جعفریان شامگاه سه‌شنبه در پایان بازدید از طرح‌های بیابانزدایی استان سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: بادهای شدید با جا به‌ جا کردن شن و ماسه در مناطق بیابانی منجر به فرسایش بادی و خسارت مستقیم به زیرساخت‌هایی مانند جاده، راه آهن و مزرعه‌های کشاورزی می‌شود.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین مطالعات در سال ۱۳۹۸، در حدود ۳۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی تحت تاثیر فرسایش بادی است که از این وسعت ۱۳ و نیم میلیون هکتار کانون فرسایش بادی برشمرده می شود.
وی بیان کرد: کانون‌های فرسایش بادی در ۲۲ استان کشور پراکنده است و سمنان نیز جزو استان‌های دارای کانون‌های فرسایش بادی است.
جعفریان اضافه کرد: بیابانزایی و فرسایش بادی در عرصه‌های منابع طبیعی پدیده ای پویا است که با شرایط خشکسالی و بارندگی تغییر می کند.
وی خاطرنشان کرد: ایران در اقلیم خشک و فراخشک قرار دارد و ۸۸ درصد وسعت کشور را این نوع اقلیم فراگرفته است.

اعتبارات بیابانزدایی امسال با توجه به شرایط خشکسالی ویژه دیده شود
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به وضعیت بارندگی و خشکسالی، گفت: ضرورت دارد امسال میزان اعتبارات مربوط به بیابان زدایی با رویکرد ویژه دیده شود.
وی بیان کرد: امسال از محل‌های اعتباری مختلف برای بیابان زدایی بین سه هزار تا چهار هزار میلیارد ریال اعتبار برآورد شده است، اما در سالجاری با توجه به خشکسالی باید نسبت‌ به سال‌های گذشته بیش از پیش در زمینه بیابانزدایی هزینه کرد.
جعفریان تصریح کرد: منابع اعتباری استان‌ها برای اجرای عملیات بیابان‌زدایی موثر است و انتظار می رود منابع اعتباری استانی در این بخش تقویت شود.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری یادآور شد: توسعه و تقویت پوشش گیاهی و اصلاح نحوه برخورد با طبیعت راهکار بیابانزدایی است و بذرپاشی، کنترل هرزآب، ایجاد باشکن اطراف مزارع و کاشت نهال از جمله اقدام های مهم برای بیابانزدایی است.

تیغ خشکسالی بر بدنه تاغزارهای ۵۰ ساله استان سمنان
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به قدمت نیم قرن تاغزارهای استان سمنان گفت: ممکن است امسال با توجه به خشکسالی و گرمای هوا تاغزارهای این استان در مقایسه با سال‌های گذشته بیشتر آسیب ببیند.
وی ادامه داد: این که تاغزارهای استان سمنان که با نیم قرن تلاش و زحمت به ثمر نشسته در سایه بی‌توجهی آسیب ببیند دور از انصاف است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: منابع اعتباری استانی برای مقابله با بیانزایی و به ویژه حفظ تاغزارها در استان سمنان تقویت شود و اولویت ویژه در این زمینه مدنظر باشد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به منظور بازدید از طرح‌های بیابانزدایی به استان سمنان سفر کرد.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha