افتتاح بیش از ۲۴۰۰ میلیارد ریال طرح زیرساختی مازندران در یک روز

ساری – ایرنا – افتتاح هشت پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سهم مازندران از هشتاد و یکمین برنامه افتتاح پروژه‌های ملی دولت تدبیر و امید بود که روز پنجشنبه با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهور به بخش تولید، زیرساخت‌های حوزه بنادر و فضاهای ورزشی مازندران افزوده شد.

به گزارش ایرنا، بهره‌برداری از پروژه‌های ملی نیمه‌کاره با اولویت‌بندی بر اساس میزان پیشرفت فیزیکی یکی از برنامه‌های جدی دولت دوازدهم در دو سال پایانی فعالیت بود که طی ماه‌های اخیر با وجود مشکلات ناشی از شیوع کرونا و فشار تحریم‌ها کماکان دنبال شد.

در همین راستا نیز روز پنجشنبه ۲۴ تیر با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهور ۵۷ طرح مرتبط با وزارت راه و شهرسازی و ۲۶۴ طرح مربوط به وزارت ورزش و جوانان به بهره‌برداری رسید که هشت طرح متعلق به مازندران بود.

رئیس‌جمهوری روز پنجشنبه هفت پروژه را در بنادر امیرآباد و نوشهر و یک سالن ورزشی ۶ هزار نفری را در ساری افتتاح کرد که جمع ارزش اقتصادی این پروژه‌های اجرا شده ۲هزار و ۴۱۶ میلیارد و ۶۳۳ میلیون ریال برآورد شده است.

پایان انتظار ۱۶ ساله

شاخص‌ترین پروژه افتتاح شده در مازندران، سالن ۶ هزار نفری مجهز شهید سلیمانی ماهفروجک ساری بود که پس از ۱۶ سال بالاخره در دولت دوازدهم به سرانجام رسید. پروژه‌ای که به گفته مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان همراه با سالن ۶ هزار نفری شیراز یکی از دو پروژه ورزشی مهم به بهره‌برداری رسیده در کشور است.

به گفته مجریان طرح، برای تکمیل این سالن ورزشی استاندارد و مجهز حدود یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شد. این سالن ورزشی در زمینی به مساحت ۷۵ هزار متر مربع و با زیربنای ۱۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع ساخته شده و از نظر امکانات و اجرای استانداردها یکی از سالن‌های به روز و مدرن کشور محسوب می‌شود.

افتتاح حدود ۱۱ هزار میلیارد ریال طرح زیرساختی مازندران در یک روز

ساخت این سالن ورزشی سال ۱۳۸۴ آغاز شده بود و قرار بود در بازه زمانی سه ساله ساخته شود. اما به دلایل مختلف اجرای این پروژه به تعویق افتاد و در نهایت دولت دوازدهم تکمیل این پروژه را به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار قرار داد و با تأمین اعتبارات مورد نیاز سالن ورزشی ۶ هزار نفره ماهفروجک را به بهره‌برداری رساند.

به گفته حسن کریمی مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان، این سالن با استانداردهای بین‌المللی ساخته شده و با بهره‌برداری از آن می‌تواند میزبان رویدادهای بین‌المللی باشد.

چهار رختکن و ۷۵ فضای اداری برای عوامل اجرایی و کارکنان، ۶ هزار صندلی برای تماشاگران، اسکوربورد چهاروجهی، فضاهای ویژه مانند جایگاه مناسب برای خبرنگاران و مهمانان و همچنین ۶ دستگاه هواساز و دو دستگاه چیلر برای تهویه مناسب هوا در این سالن ورزشی تعبیه شده است. اما یکی از نکات ویژه در مورد این سالن، در نظر گرفتن یک چهارم ورزشگاه برای بانوان با ایجاد راهرو و زیرساخت‌های خدماتی اختصاصی است. اقدامی که مورد استقبال رئیس‌جمهوری نیز قرار گرفت و در مراسم افتتاحیه از آن ابراز خرسندی کرد.

استمرار توسعه بندر امیرآباد

منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد نیز در هشتاد و یکمین برنامه افتتاح پروژه‌های ملی چهار پروژه مهم با مجموع سرمایه‌گذاری ۸۳۹ میلیارد و ۶۳۳ میلیون ریال داشت که شامل سه پروژه با سرمایه‌گذاری بخش دولتی در حوزه زیرساخت‌های این منطقه ویژه اقتصادی و یک پروژه هم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه مواد غذایی می‌شود.

یکی از چهار پروژه بندر امیرآباد بهره‌برداری از یک دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی ۶۰ تنی منگان بود که با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌های این بندر مهم و استراتژیک شمال کشور افزوده شد. اضافه شدن این چرثقیل نقش مهمی در افزایش سرعت تخلیه و بارگیری و کاهش زمان انتظار کشتی‌ها دارد.

همزمان با این پروژه یک واحد تولیدی آرد، بلغور و کنسانتره ذرت نیز در منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد با سرمایه‌گذاری ۱۱۳ میلیارد ریالی بخش خصوصی به بهره‌برداری رسید که با افتتاح آن برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شد. این واحد تولیدی که با جدیدترین دستگاه‌های صنعت آرد دنیا راه‌اندازی شد می‌تواند سالانه ۲۰ هزار و ۲۰۰ تن فرآورده ذرت تولید کند. فناوری به کار رفته در این کارخانه کاملا متفاوت با کارخانه‌های آرد موجود در استان است و در آن خبری از سیستم طبقاتی کارخانه‌های آرد نیست.

افتتاح حدود ۱۱ هزار میلیارد ریال طرح زیرساختی مازندران در یک روز

باشگاه ملوانان و ایستگاه آتشنشانی شماره۲ بندر امیرآباد نیز از دیگر پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده در روز ۲۴ تیر بودند. ایستگاه شماره۲ آتشنشانی بندر امیرآباد با هدف افزایش ضریب ایمنی و بالا بردن توان مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی در این منطقه ساخته شده است. این ایستگاه ۷۰۰ متر مربع مساحت دارد و برای ساخت آن ۷۵ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال هزینه شد.

پروژه دیگر بندر امیرآباد یک پروژه رفاهی برای اقامت ملوانان مهمان بندر امیرآباد است که با نام باشگاه ملوانان ساخته شده است. این مجموعه رفاهی شامل اتاق‌های اقامت، فضای رفاهی و پذیرایی، سالن ورزشی، لابی و امکانات رفاهی با ۵۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال اعتبار به بهره‌برداری رسید.

افزایش زیرساخت‌های بندر نوشهر

با دستور رئیس‌جمهوری سه پروژه حفاظتی، زیرساختی و رفاهی نیز با ۳۷۷ میلیارد ریال اعتبار دولتی در بندر نوشهر نیز به بهره‌برداری رسید.

بهره‌برداری از سامانه دوربین مداربسته و حفاظت الکترونیکی بندر نوشهر با هدف تامین امنیت و پدافند غیرعامل و رعایت الزامات کنوانسیون کار دریایی(MIC)  یکی از این پروژه‌ها بود که روز پنجشنبه افتتاح شد.

افتتاح حدود ۱۱ هزار میلیارد ریال طرح زیرساختی مازندران در یک روز

همچنین با هدف استفاده از جرثقیل‌های بکرا ریل‌گذاری اسکله‌های جنوبی بندر نوشهر نیز طی ماه‌های اخیر انجام شد که با دستور رئیس‌جمهور افتتاح شد. اجرای محوطه کانتینری با هدف افزایش توان عملیاتی و بیشتر شدن ظرفیت کانتینری این بندر نیز از اقداماتی بود که برای گسترش زیرساخت‌های بندر نوشهر طی ماه‌های اخیر انجام شد و به بهره‌برداری رسید. در این بندر نیز مانند بندر امیرآباد مجموعه‌ای رفاهی برای ملوانان تحت عنوان باشگاه ملوانان ایجاد و روز ۲۴ تیر افتتاح شد.

دولت دوازدهم در تلاش است که تا پایان دوره فعالیت طی روزهای آتی سرعت اجرای برخی پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد را افزایش دهد و با تخصیص اعتبارات لازم این پروژه‌ها را به بهره‌برداری نزدیک کند. در همین راستا یکی از برنامه‌های اولویت‌دار دولت دوازدهم تا پیش از پایان دوره فعالیت برای مازندران به بهره‌برداری رساندن یک فاز از تالار مرکزی ساری است که گفته می‌شود تا پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم این اتفاق رقم خواهد خورد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha