ساخت دستگاه پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیش از ۲ هفته

تهران- ایرنا - پژوهشگران کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه ESL نوینی شدند که با استفاده از میدان مغناطیسی اقدام به پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیش از ۲ هفته می‌کند. این روش کاهش هزینه‌های دور ریز شیر و ذخیره سازی منابع مالی ۱۹۰۰ میلیارد تومانی در سال بدنبال خواهد داشت.

به گزارش روز جمعه ایرنا، پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با همکاری یکی از مرکز تحقیقاتی صنایع شیر برای نخستین بار در کشورمان موفق به طراحی و ساخت دستگاه ESL نوینی شدند که با استفاده از میدان مغناطیسی اقدام به پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیش از ۲ هفته بدون تغییر در مزه رنگ و خواص می کند.

دکتر محمد رستمی مدیر پروژه‌های آزمایشگاه فناوری‌های پیشرفته شبیه ساز دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه در خصوص اهمیت این پروژه و ویژگی دستگاه طراحی شده گفت: تولید شیرهای ESL با استفاده از شوک حرارتی ۱۲۴ درجه سانتیگرادی انجام می‌گیرد که این امر موجب از بین رفتن مواد مغذی شیر و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

وی افزود: در حالی که با این روش جدید، شیر ESL پس از گذشت از یک میدان مغناطیسی متغیر و با حرارتی بسیار کمتر از ۱۲۴ درجه سانتیگراد و با کاهش هزینه تولید در مقیاس صنعتی تولید می شود.

رستمی می گوید: این روش و شیر تولیدی آن مطابق با استانداردهای جهانی است و آزمایشگاه سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت شیر تولیدی از این فرآیند را مورد تایید قرارداده است.

وی خاطر نشان کرد: توسعه این روش تولید شیر سبب کاهش هزینه‌های دور ریز شیر و ذخیره‌سازی منابع مالی در حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال برای شرکت‌های تولید کننده شیر می شود که خود این امر موجب کاهش قیمت شیر در حدود ۱۷ درصد برای مصرف کنندگان خواهد شد.

وی گفت: این پروژه از سوی یک شرکت فعال در صنایع لبنی در قالب یکی از پروژه های دانش بنیان سازی و توسعه فناوری در کشور با همکاری دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.  

بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، فرآیند تولید فرآورده های لبنیات برای بیماران آلزایمری نیز یکی دیگر از طرح های مشترک این گروه صنعتی با اساتید و متخصصین این دانشگاه است.

این پروژه با مدیریت دکتر حمیدرضا مومنی (عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر - گروه کنترل)، دکتر محمد رستمی (مدیر پروژه‌های آزمایشگاه فناوریهای پیشرفته شبیه ساز- دانشکده برق و کامپیوتر - گروه کنترل) و با همکاری جمعی از فارغ التحصیلان و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه در قالب قراردادی پژوهشی فی مابین معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس و یک شرکت فعال در صنایع لبنی انجام شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha