پویا محمودیان شامگاه شنبه در آیین افتتاح کوشک باغ هنر که در اراضی عباس آباد قرار دارد، با اشاره به جایگاه صنایع دستی گفت: ایران با داشتن ۲۹۵ رشته فعال در حوزه صنایع دستی و چهارده شهر روستای ثبت جهانی در شورای جهانی صنایع دستی از مراجع معتبر و مدعیان صنایع دستی و هنرهای سنتی است.
وی با اشاره به حضور استادکاران جوانان و زنان خلاق فعال حوزه صنایع دستی گفت: این افراد همانند گنجینه های زنده هستند که نشان دهنده داشته ها و گنج های بی بدیل ایران در بخش صنایع دستی می باشند.
معاون صنایع دستی وزارت گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تاسیس مجموعه کوشک باغ هنر در اراضی عباس آباد گفت: تاسیس این گونه مراکز فرهنگی کاملاً ضروری و تاثیرگذار است. این مجموعه فاخر ظرفیت زیبایی و توانمندی هنرمندان جمهوری اسلامی را به نمایش میگذارد این توانمندیها تاریخچه چند هزار ساله دارد و میتوان با آموزش و عرضه آن از منسوخ شدن آن جلوگیری کرد.
محمودیان در بخش دیگر از سخنانش در مراسم افتتاحیه مجموعه کوشک باغ هنر آگاهی بخشی به جوانان در خصوص ظرفیت ایران در حوزه صنایع دستی را یکی از کارکردهای مجموعه ارزیابی کرد و گفت: ما همچنان نیازمند فعالیت بیشتر برای آگاهی سازی جوانان در خصوص توانمندی و ظرفیت با آن هستیم.
معاون صنایع دستی کشور گفت: قطعاً گردشگران هنری این مجموعه را خواهند پسندید و سهم هموطنان از فرهنگ و هنر با تاسیس مجموعه کوشکه باغ هنر افزوده خواهد شد.
محمودیان ادامه داد برپایی بازارچه هنر صنایع دستی که همان بازارچه پروانه بود در این مجموعه یکی دیگر از کارکردهای این مجموعه فرهنگی در راستای کمک به صنایع دستی است.
امیدواریم تاسیس و بهره برداری از این مجموعه فاخر الگویی برای سایر استان ها برای ترویج هنرهای سنتی شود.
معرفی «کوشک باغ هنر»
«کوشک باغ هنر» واقع شده در پهنه شرقی اراضی عباسآباد با ۵ هزار متر مربع وسعت، دارای امکانات متعددی است تا مرجعی باشد برای ارائه هنرهای اصیل ایرانی که هر کدامشان معرف فرهنگ ایرانی است.
ظرفیت سالن همایشهای این مجموعه ۳۰۰ صندلی است و همچنین گالری با وسعت ۴۸۰ متر مربع داشته و کلاسهای آموزشی متعدد، سالنهای کنفرانس با ظرفیتهای متفاوت، رستوران، کافی شاپ و غرفههای متعدد هنر از دیگر بخشهای «کوشک باغ هنر» محسوب میشود.
گالری این مجموعه پتانسیل به نمایش درآوردن آثار مختلف در حوزههای تجسمی را داشته که در دو بخش گالری مرکزی و گالری جنبی میزبان آثار هنرمندان، پیشکسوتان و اساتید تجسمی خواهد بود.
در این مجموعه که باعث شده زیبایی خیره کنندهای نیز به آن ببخشد وجود گنبد آسمان هنر کوشک است که به دست هنرمندانه استاد مرتضی مطیفیفرد، استاد زبردست گچبری کشور ساخته شده که در کارنامه خود آثار به یادماندنی بسیاری دارد. گنبدی با طرح چهلستون اصفهان که توانسته نمای دیدنی را در «کوشک باغ هنر» ایجاد کند.
در کنار این گنبد آسمان هنر، وجود نقاشیخطها، آیینهکاریها در کنار تابلوهایی که به دست هنرمندان بزرگ معاصر طراحی شدهاند موجب شده تا جذابیتهای بصری و هنری «کوشک باغ هنر» را افزون کند. به طوری که علیرضاروحالامین، هنرمند نقاشیخط، گچبری و آینهکاری توانسته این هنرها را به خوبی در بخش معماری ساختمان کوشک در معرض نمایش درآورد.
طراحی ۴ کار هنری برای چهار گوشه فضای بیرونی کوشک به سبک گچبری و آینهکاری کاری از جمله کارهای کمتر دیده شده است که در حال حاضر به گفته روحالامین میتوان برای نخستین بار چنین هنری را در فضای بیرون یک بنا در پایتخت شاهد بود.
همچنین نصب ۸ اثر هنری که ۲ اثر آن مربوط به علیرضا روحالامین میشود و ۶ اثر دیگر که آثار سعید نقاشیان، لیلی منتظری، حسین احصایی، مصطفی شبستری، سپیده امامنژاد و پریسا داوودی است نیز در فضاهای مختلف کوشک نصب شده است.
ضمن اینکه در سالن اجتماعات این مجموعه شعری از حافظ «از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر / یادگاری که در این گنبد دوار بماند» به سبک ترکیب بندی نستعلیق طراحی و به اجرا گذاشته تا این محیط نیز بتواند فضای هنری بهتری به خود گیرد.
در نهایت میتوان اظهار امیدواری کرد که «کوشک باغ هنر» در اراضی عباس آباد با قرار گرفتن در یک موقعیت مکانی فرهنگی، این پتانسیل را دارد تا فقدان فستیوالهای هنری داخلی و برگزاری نمایشگاه های بین المللی هنری در پایتخت را مرتفع سازد و از این جهت موقعیتی ارزنده خواهد داشت.
نظر شما