۲۸ تیر ۱۴۰۰، ۹:۳۵
کد خبرنگار: 1448
کد خبر: 84408056
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاخت و تاز کرونا در قائمشهر

۲۸ تیر ۱۴۰۰، ۹:۳۵
کد خبر: 84408056
تاخت و تاز کرونا در قائمشهر

ساری - ایرنا - یازدهم تیر ماه هنگامی که آژیر قرمز کرونایی در قائمشهر به صدا درآمد 30 بیمار در بیمارستان‌های این شهرستان بستری بودند ، اما هم اکنون به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عادی انگاری مردم و مسئولان این رقم با افزایش هفت برابری به 210 نفر رسیده است.

به گزارش ایرنا، بی توجهی برخی از اصناف، باشگاه داران و دیگر شهروندان قائمشهری از یک سو و خوش بینی بیش از حد مسئولان و کم توجهی آنان در نظارت بر محدودیت های مربوط به شرایط قرمز کرونایی و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی دیگر منجر تاخت و تاز بیش از حد کرونای هندی در این شهرستان شده است.

مطابق دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا ، هنگامی که منطقه ای در شرایط قرمز کرونایی قرار می گیرد ف تنها گروه شغلی سطح یک شامل ۲۹ رسته مربوط به واحدهای صنفی مرتبط با سلامت و تامین مایحتاج عمومی مردم مجاز به فعالیت با رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی هستند و گروه های شغلی سطح 2 و 3 و 4 نیز باید به تعطیلی بروند ، مصوبه ای که در قائمشهر نادیده گرفته می شود تا میدان برای جولان کرونا بیشتر باز باشد.

کارشناسان بهداشت و درمان قائمشهر معتقدند تا زمانی که این بی توجهی ها از سوی اصناف، مردم و مسئولان در این شهرستان وجود داشته باشد ، قائمشهری ها شرایط بحرانی تری را تجربه خواهند کرد. در این شرایط در حالی که اداره صنعت ، معدن و تجارت بر رعایت پروتکل بهداشتی مشاغل سطح یک تاکید دارد ، متولیان بعضی از مشاغل سطوح دیگر مانند اداره ورزش علت تعطیل نشدن باشگاه ها را عدم تعطیلی سایر مشاغل ممنوعه در شرایط قرمز می داند و در این میان صدای کادر درمان که از افزایش بستری روزانه بیماران کرونایی و پرشدن تخت های بیمارستانی رنج می برندبپ ، به جایی نمی رسد.

قائمشهر با بیش از 300 هزار نفر جمعیت ، چهارمین شهرستان بزرگ مازندران از این لحاظ است ولی به خاطر بافت جمعیتی و مرکزیت داشتن برای شهرستان های همجوار ، از آغاز شیوع کرونا تاکنون همواره پس از آمل دومین شهرستان دارای وضعیت کرونایی نگران کننده بوده است.

اگر چه در موج پنجم کرونا این شهرستان آمل بود که زودتر از سایر مناطق مازندران در هشتم تیر ماه قرمز پوش شد ، ولی رنگ خونین کرونا سه روز بعد یعنی یازدهم تیر ماه وارد شهرستان قائمشهر شد تا رقابت میان این دو شهرستان بزرگ در زمینه کرونا پذیری در موج پنجم هم پابرجا بماند.

گذشته از این ، شهرستان قائمشهر دروازه ورودی مازندران به موج چهارم با کرونای انگلیسی بود چرا که پس از ورود کرونای انگلیسی به کشور ، نخستین بار مازندران با شناسایی دو بیمار در این شهرستان به عرصه چرخش کرونای انگلیسی پیوسته بود.

تاخت و تاز کرونا در قائمشهر

چرا باشگاه‌ها در وضعیت قرمز کرونایی باز هستند؟

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان قائمشهر در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در باره چرایی فعالیت باشگاه های ورزشی در شرایط قرمز کرونایی گفت : از زمان تغییر رنگ کرونایی شهرستان به قرمز به باشگاه داران اعلام شد تا نسبت به تعطیلی محل فعالیتشان اقدام کنند.

فرشید قدیمی با اظهار این که برای کنترل ویروس کرونا همه ارگان ها باید کمک کنند ، افزود : متاسفانه در سطح شهر بسیاری از مشاغل سطوح مختلف فعالیت دارند ، افزود : اگر بحث بر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است ، طبق نظر ستاد ملی کرونا باید تمام اصناف و واحدهای پرخطر تعطیل شوند درحالی که در شهر مغازه ها، فروشگاه ها و حتی آرایشگاه ها فعالیت دارند.

وی گفت : در چنین شرایطی که بسیاری از مشاغل پرخطر فعال هستند و نظارتی هم صورت نمی گیرد و یا بی تاثیر است ، متقاعد کردن باشگاه داران برای رعایت محدودیت های کرونایی مشکل است و تمکین نمی کنند.

رئیس اداره ورزش و جوانان قائمشهر با اظهار این که در شرایط قرمز کرونایی تعداد مراجعات به باشگاه های ورزشی بسیار کم شده است ، افزود : با توجه به اینکه تنها ممر درآمد مربیان فعالیت باشگاه ها است ، در حال حاضر هم که فعالیت دارند به خاطر کم شدن تعداد مراجعات با مشکل مواجه هستند و نداشتن درآمد تبدیل به دغدغه آنان شده است و تاب آوری فشار بیشتر را ندارند.

تاکید بر رعایت پروتکل بهداشتی سطح یک

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قائمشهر در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در باره کم رنگ بودن رعایت پروتکل های بهداشتی در میان اصناف ، گفت : تاکید ما بر رعایت پروتکل های بهداشتی سفت و سخت در مشاغل سطح یک است و مصوبه ستاد ملی هم فعالیت این رسته های شغلی را در صورت رعایت کامل پروتکل های بهداشتی مجاز شمرده است.

مجید ابراهیم نژاد افزود : در حال حاضر روزانه پنج اکیپ متشکل از اصناف، صنعت، نیروی انتظامی، بهداشت و اماکن در دو نوبت صبح و عصر از بازار و اصناف بازدید می کنند تا نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی اطمیان حاصل کنند ولی در نهایت این شهروندان و خود اصناف هستند که باید بدانند هرگونه کوتاهی در رعایت مقررات کرونایی به معنای آسیب رساندن به  سلامت و جان خودشان و دیگران است.

وی با اعلام این که اداره صنعت عمدتا متولی مشاغل سطح یک است و تاکید هم بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی رسته های این گروه شغلی است ، گفت : در صورت مشاهده عدم رعایت پروتکل های بهداشتی نسبت به پلمپ واحدها متخلف اقدام خواهیم کرد.

ابراهیم نژاد افزود : از یازدهم تیر ماه تاکنون یکهزار و 899 بازدید و سرکشی از اصناف و بازار انجام شده است که در نتیجه آن به 400 واحد صنفی تذکر داده شد و 13 واحد هم به خاطر عدم رعایت پروتکل های بهداشتی پلمب شدند.

تاخت و تاز کرونا در قائمشهر

آژیر خطر پر شدن تخت بیمارستان

رئیس شبکه بهداشت و درمان قائمشهر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گله از وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی و ضعف نظارت ددر شهرستان ، گفت : متاسفانه ظرفیت تخت های بیمارستانی برای بیماران کرونایی در این شهرستان پر شده است.

دکتر محمدگران افزود : در حالی که هم اکنون 210 بیمار کرونایی در بیمارستان های رازی و ولیعصر قائمشهر بستری هستند ، ما همچنان با سیر صعودی ابتلا و بستری بیماران مبتلا به کووید 19 در شهرستان مواجه هستیم و مشخص نیست تا کی قرار است مردم و مسئولان به خودشان بیایند و بحرانی شدن شرایط را درک کنند.

 وی گفت : به خاطر تکمیل شدن ظرفیت تخت های بیمارستانی جلسه ای در فرمانداری برگزار و تصمیم گرفته شد تا با هماهنگی فرمانداری و در صورت نیاز نقاهتگاه در این شهرستان راه اندازی شود، اما واقعیت این است که در صورتی که مردم رعایت نکنند ، مشکل همچنان پابرجا باقی خواهد ماند و راه اندازی نقاهتگاه نمی تواند پاسخگوی نیاز بیماران و حافظ سلامت شهروندان باشد.

رئیس شبکه بهداشت قائمشهر مراجعه بیماران سرپایی به بیمارستان های این شهرستان را روزانه بیش از 500 نفر اعلام کرد و افزود : این رقم بسیار بالا و غیرقابل قبول است ، ضمن این که وقتی تعداد بیماران سرپایی و بستری افزایش می یابد به این معناست که ویروس با سرعت بیشتری در حال چرخش است و به عبارتی افزایش تعداد بیماران خود به خود دایره سرایت پذیری ویروس را بیشتر می کند.

واکسینه شدن 85 درصد از جمعیت بالای 70 سال

دکتر گران رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت های منطبق بر رنگ بندی کرونایی را تنها راه موثر بر کنترل سرعت شیوع این ویروس تا پیش از واکسینه شدن دستکم 70 درصد جمعیت کشور دانست و گفت : متاسفانه تا رسیدن به این رقم از واکسیناسیون هنوز فاصله زیادی داریم و ممکن است ماه ها به درازا بکشد در نتیجه شهروندان باید با رعایت کردن در حفاظت از سلامتی خودشان و دیگران بکوشند.

وی با اعلام این که تاکنون 30 هزار دز واکسن کرونا در این شهرستان تزریق شده است ، افزود : 85 درصد از جمعیت بالای 70 سال شهرستان قائمشهر واکسن کرونا دریافت کرده اند.

او ادامه داد : طی چند روز گذشته سه هزار دز واکسن کرونا به این شهرستان ارسال شد و هم اکنون تزریق واکسن کرونا برای افراد بالای 60 سال در مکان های دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فروردین در حال انجام است.

رئیس شبکه بهداشت قائمشهر گفت : از شهروندان درخواست می کنیم تا به منظور جلوگیری از ازدحام در مکان های تزریق واکسن ، منتظر دریافت پیامک برای مراجعه به محل باشند و بدون دریافت پیامک به هیچ مکانی مراجعه نکنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha