۲۸ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۲۷
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 84408285
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دام‌های نذری عید قربان در کشتارگاه‌های مجاز گیلان ذبح شود

رشت - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی گیلان از مردم این استان خواست تا دام های نذری عید قربان را در کشتارگاه های مجاز ذبح کنند.

دکتر سهراب عاقبتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشتارگاه صنعتی دام نمونه کیلومتر پنج جاده سراوان در رشت، دیلم شرق در لنگرود و کشتارگاه دام سالم تالش از کشتارگاه های مجاز برای دام های نذری  است.

وی خاطر نشان کرد: به منظور حفظ سلامتی، ایمنی و پیشگیری از بیماری های شایع بین انسان و حیوان بسیار مهم است تا مردم دام های نذری عید قربان را در کشتارگاه های مجاز ذبح کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان گیلان با بیان اینکه کشتار غیرمجاز به عنوان خط قرمز این اداره کل است و به شدت با آن برخورد می شود، اضافه کرد: تاکید بر این است تا از کشتار غیر مجاز پرهیز و ذبح حتما در کشتارگاه ها انجام شود.

وی با اشاره به نظارت های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری های انسان و حیوان در گیلان گفت: ۲۲ اکیپ ثابت و ۲۵ اکیپ سیار اداره کل دامپزشکی با یکصد نفر شامل دامپزشک، بازرس گوشت و ناظر شرعی در استان بر اقدامات کشتار و نذورات نظارت های لازم را در روز عید قربان انجام می دهند.

مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه ۸۰۰ عامل بیماری زا عفونی قابل انتقال به انسان وجود دارد که منشاء  نیمی از آن ها می تواند حیوان باشد، خاطر نشان کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سل ، بروسلوز و هاری از جمله بیمارهای عفونی قابل انتقال از حیوان به انسان است که در کشتارهای غیر مجاز وجود دارد.

وی مصرف گوشت بلافاصله پس از ذبح و خارج از کشتارگاه ها را خطرناک عنوان و اضافه کرد: متاسفانه نگرشی بین عامه مردم وجود دارد که گوشت در ییلاقات با کیفیت بهتریست از این رو گوشت در همان مکان ها ذبح و بلافاصله مصرف می شود که این اقدام خطر ابتلا به بیماری ها مشترک بین دام و انسان را  افزایش می دهد، گوشت باید در یخچال بین دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری و بعد مصرف شود.

مدیرکل دامپزشکی گیلان در ادامه این گفت و گو بیان داشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا امسال از مراکز خیریه مانند پرورشگاه مژدهی و آسایشگاه سالمندان خواسته ایم تا  استحصال گوشت نذورات صورت نگیرد و کشتار نیز در کشتارگاه ها انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه مردم نباید از مکان های خارج از نظارت دامپزشکی و شرعی گوشت خریداری کنند، افزود : امسال به منظور رفاه شهروندان در کنار کشتارگاه مرکز خرید دام پیش بینی شده تا مردم بتوانند پس از خرید دام در کشتارگاه آن را ذبح کنند که البته این اقدام در کشتارگاه با رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از ازدحام و به صورت نوبت دهی به افراد  انجام خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی گیلان خاطر نشان کرد: علاوه بر نماینده دامپزشکی،  نماینده ای از مراکز بهداشت در عید قربان بر رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا نظارت دارند.

هر ساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه کنگو (CCHF) فراهم می‌شود، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوان است، با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسان‌ها نیز اتفاق می‌افتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی  است.

بیماری تب کریمه کنگو اغلب در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده منتقل می‌شود، هر ساله در گیلان تعدادی از افراد به این بیماری مبتلا می‌شوند، در این راستا نیروهای بهداشتی درمانی اقداماتی را با کمک دامپزشکی برای کنترل این بیماری انجام داده‌اند که با همکاری مردم، این اقدامات کامل خواهد شد.

 این بیماری می‌تواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود، اکثر موارد این بیماری در افرادی دیده می‌شود که با دام سر و کار داشته‌اند زیرا بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد می‌شود.

راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاه‌ها یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابی‌ها ممکن است فرد را مبتلا کند؛ اگر از گوشت‌های مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است.

طبق تقویم رسمی چهارشنبه هفته جاری عید سعید قربان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha