مراتب ثبت ملی ۳۰ میراث ناملموس به استاندار آذربایجان شرقی ابلاغ شد

تهران- ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سه نامه جداگانه به استاندار آذربایجان شرقی با ابلاغ مراتب ثبت ملی ۳۰ اثر میراث‌فرهنگی ناملموس، بر هرگونه اقدام برای حفظ و احیای این آثار تأکید کرد.

به‌ گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان در نامه ای به محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان شیوه تهیه نخودچی ممقان به شماره ۲۳۰۵، مهارت ججیم توخوما؛ جاجیم‌بافی به شماره ۲۳۰۶، مهارت بافت فرش هریس به شماره ۲۳۰۷، مراسم پخت آش نذری موسوم به کوچه آشی (آش کوچه) در شهر ایلخچی به شماره ۲۳۰۸، مراسم مصلی در روستای اسپیران به شماره ۲۳۰۹، مهارت تهیه گیروازا؛ میان‌پردر روستای قاضی جهان به شماره ۲۳۱۰، در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

مونسان همنچنین در این نامه خطاب به استاندار آذربایجان شرقی، ثبت ملی مهارت تهیه پنیر سنتی لیقوان به شماره ۲۳۱۱، مراسم تعزیه اهل «قبیله» در خسروشاه به شماره ۲۳۱۲، نهره چالخاماخ؛ دانش کره‌گیری سنتی سراب به شماره ۲۳۱۳، مراسم پخت شیربیریش (شیربرنج) در روستای بیل  به شماره ۲۳۱۴، مهارت پخت نان محلی خیتاب ورزقان  به شماره ۲۳۱۵، مراسم پخت آش نذری در توره داغی آقکند میانه به شماره ۲۳۱۶،  شیوه پخت بیناب خوروشی (خورشت بناب) به شماره ۲۳۱۷، حاللاهلاما؛ حالالیق؛ مراسم پایان برداشت محصول گندم در شهرستان هشترود به شماره ۲۳۱۸ در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸  در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس ابلاغ کرد.

مراتب ثبت ملی ۳۰ میراث ناملموس به استاندار آذربایجان شرقی ابلاغ شد

وزیر میراث فرهنگی در این نامه نوشت: مهارت پخت آیران آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۱۹،  مهارت پخت دوشاب حالواسی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی ) به شماره ۲۳۲۱، مهارت پخت غذای سنتی یارماشیله سی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۲، مهارت پخت زنجفیل حالواسی (حلوای زنجبیلی) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)  به شماره ۲۳۲۳، مهارت عرق‌گیری قیزیل گول (گل سرخ) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۴، بازی قنیش گوتدی، قنیش قاپدی، قنیش قاچیددی (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۲۵، در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

قوورما؛ شیوه نگهداری گوشت در عشایر شاهسون مغان (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۲۶، آیین و مراسم خیدیرنبی (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۳۰، مهارت پخت گیلدیک آشی (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۳۱، بازی چیلینگ آغاجی (پله دسته، پیل دسته) (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۳۲، مراسم گلین چیخدی؛ عروس‌بران (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۳، «مهارت پخت خشیل (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۴ و مهارت پخت غذای سنتی اووماج آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۳۶ هم در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده که مونسان ضمن ابلاغ آنها به استاندار آذربایجان شرقی بر هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این آثار می شود، تأکیدکرده است.

وزیر میراث فرهنگی همچنین در دو نامه مشابه دیگر به استاندار آذربایجان شرقی، نوشت : سه میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان شیوه پخت پالئت قیقاناغی (خاگینه بلوط) در شهر خسروشاه به شماره ۲۰۶۵ و شیوه پخت سنتی زریشلی کوکه در روستای اسفنجان  به شماره ۲۰۶۶، «سبد توخوماخ؛ مهارت سنتی سبدبافی با ساقه گندم» به شماره ۲۱۱۰ که در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده، ابلاغ شده است.

مراتب ثبت ملی ۳۰ میراث ناملموس به استاندار آذربایجان شرقی ابلاغ شد

به گزارش ایرنا، طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی- تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رئیس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رئیس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha