حسین توکلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سه ماهه ابتدایی امسال تعداد ۲۹۰ نفر از اتباع افغانستانی در قالب طرح مشترک بازگشت از طریق گذرگاه زمینی دوغارون وارد کشور خود شده اند که این رقم در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۸۲ نفر بوده است.
وی ادامه داد: در مجموع در سال گذشته هزار و ۹۶ نفر از اتباع افغانستانی در قالب طرح بازگشت و پس از دریافت تسهیلات که حداقل ۲۳۰ و حداکثر ۲۷۰ دلار است از طریق معبر زمینی دوغارون به کشورشان بازگشتند.
رییس اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی تایباد گفت: در حال حاضر روزانه حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ نفر از اتباعی که به صورت غیرمجاز وارد ایران شده و در استانهای مختلف کشور به صورت غیر قانونی سکونت داشته اند بعد از دستگیری از سوی دستگاههای انتظامی و طی مراحلی از مرز دوغارون وارد کشور خود افغانستان می شوند که در سال ۹۹ افزون بر ۳۷۰ هزار نفر از این اتباع افغانستانی به کشور خود بازگشته اند.
توکلی افزود: در حال حاضر اتباع غیرمجاز دستگیر شده، از ۱۲ استان کشور از طریق مرز زمینی دوغارون به کشورشان باز می گردند و ۹۵ درصد اتباعی که به صورت داوطلبانه به کشورشان باز می گردند را مردان و پنج درصد آنها بانوان هستند.
وی اضافه کرد: آن دسته از اتباع خارجی که برای بازگشت به افغانستان وارد مرز زمینی دوغارون می شوند از کلاسهای آموزشی پیش آگاهی از خطرات مین در این معبر زمینی آشنا می شوند که این کلاسها نقش به سزایی در کاهش مرگ و میر و مصدومان در خاک افغانستان داشته است.
رییس اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی تایباد گفت: مرز زمینی دوغارون یکی از مهمترین دروازه های خروج و ورود اتباع کشور افغانستان به داخل ایران محسوب می شود و خدمات مناسب و مطلوبی در این مرز به اتباع کشور افغانستان حین خروج از کشور داده می شود که نیاز است در این ارتباط و در راستای خدمات بشر دوستانه، نهادهای بین المللی نگاه ویژه ای به این معبر خروجی داشته باشند.
مرز دوغارون در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما