«محمد زاهدی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انواع محصولات بهاره از جمله آفتابگردان، کنجد، سیب زمینی، ذرت علوفهای، چغندر علوفهای، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، پنبه، چغندر قند و انواع سبزیجات در این اراضی کشت شده است.
وی ادامه داد: ۱۳ هزار هکتار این اراضی در شهرستان اراک، ۱۲ هزار هکتار در شهرستان ساوه، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار شهرستان خنداب، هشت هزار و ۲۰۰ هکتار شهرستان شازند، هفت هزار و ۳۰۰ هکتار شهرستان خمین و ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار در شهرستان زرندیه و بقیه در سایر شهرستانهای استان مرکزی زیر کشت محصولات رفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: کشت بهاره از اوایل اردیبهشت ماه در این استان آغاز و تا پانزدهم مردادماه ادامه مییابد.
زاهدی، کاهش مصرف و افزایش بهرهوری آب کشاورزی را از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و افزود: اجرای طرح کشاورزی حفاظتی، توسعه آبیاری تیپ، توسعه سامانه آبیاری نوین، بهره گیری از کودها و نهادههای برای افزایش توان گیاه در برابر تنش خشکی و انجام اقدامات ترویجی از جمله اقدامات این سازمان برای کاهش مصرف آب کشاورزی در استان است.
وی ادامه داد: چهار میلیارد ریال کمک حمایتی برای توسعه سامانه آبیاری تیپ و بهرهگیری از کودهای ریزمغذی برای مقابله با خشکسالی و افزایش بهرهوری آب کشاورزی در کشت بهاره امسال در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
نظر شما