علیرضا نصرآبادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از پاییز سال گذشته تاکنون در مجموع ۱۶ میلیون و ۲۴۸ هزار متر مکعب روانآب در سازههای آبخیزداری استان جمعآوری و ذخیره شده است.
وی اظهار داشت: میزان ذخیرهسازی و کنترل روانآب پشت سازههای آبخیزداری استان در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، معادل ۷۶ میلیون و ۴۹۶ هزار و ۵۶۰ متر مکعب بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۱۵۳ سازه آبخیزداری با ظرفیت ۸۰ میلیون و ۷۰۵ هزار و ۲۶۹ متر مکعب در این استان وجود دارد.
وی عنوان کرد: برای اجرای طرحهای آبخیزداری سال گذشته در مجموع ۱۹۱ میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال مصوب شد که ۱۴۵ میلیارد و ۱۳۵ میلیون ریال به استان تخصیص یافت.
نصرآبادی افزود: از این میزان از محل اعتبارات استانی ۴۱ میلیارد و ۷۰ میلیون ریال مصوب شد و ۱۵ میلیارد و ۷۳۵ میلیون ریال تخصیص یافت، از محل اعتبارات ملی نیز ۱۵۰ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال مصوب و ۱۲۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تخصیص یافته است.
وی بیان کرد: سازههای آبخیزداری استان که سال قبل تا ۸۵ میلیون متر مکعب روانآب را ذخیره کردند امسال با کمبود بارندگیها با افت شدید مواجه شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه تاثیر آبگیری این سازهها از یک تا سه سال خوب خواهد بود لذا در مناطقی که سازه وجود دارد، اثرات شدید خشکسالی کمتر است.
تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به خراسان جنوبی از سال ۹۷ آغاز و به سایر استانهای کشور تعمیم داده شد.
اعتبارات آبخیزداری استان خراسان جنوبی در سه سال اخیر از محل اعتبارات ملی ۱۶ برابر رشد را نشان میدهد به گونهای که این اعتبار اختصاصی حتی از ۴۰ سال گذشته نیز بیشتر بوده است.
از محل این اعتبارات ملی حجم عملیات اجرای انواع سازهها بیش از ۴۵۰ هزار متر مکعب بوده که در این مدت ۸۶ هزار هکتار از حوزه آبخیز استان زیر پوشش عملیات قرار گرفت.
همچنین از این محل ۲۷۰ روستا در قالب ۲۸ هزار خانوار با جمعیت بیش از ۷۵ هزار نفر بهرهمند شدند و تاکنون ۳۱۶ سازه آبخیزداری در سطح ۲۴ حوزه آبخیز ۱۱ شهرستان استان اجرا شده است.
نظر شما